Google+ Γαλακτοκομικά Καρυάς - Μαυρόγιαννης Θεοδόσιος: Είναι τέλεια για μεγάλη βόλτα ή μικρό ταξίδι..!!

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Είναι τέλεια για μεγάλη βόλτα ή μικρό ταξίδι..!!

ΚΑΡΥΆ Αργολίδας - Ελατοθεραπεία στο Βουνό

Η ιδέα: Ευκαιρία να χαρούμε το βουνό. Να περπατήσουμε ανάμεσα στα έλατα, να χαζέψουμε τη θέα και να θυμηθούμε τα παιδικά μας χρόνια μαζεύοντας κατακόκκινες ανεμώνες. Σε περίπτωση που το περπάτημα δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα της εκδρομής, και της ζωής σας γενικότερα, είναι σίγουρο ότι θα σας τραβήξει η μυρωδιά από τα παϊδάκια. Οι ταβέρνες πιάνουν δουλειά από νωρίς. Η Καρυά Αργολίδας απέχει περίπου δύο ώρες από την Αθήνα. 

Πλάνο Ά: Κορυφαία εμπειρία η διαδρομή προς τη βρύση στο Μπρακατσάκι με το θαυματουργό νερο στο οροπέδιο του Μαλεβού, κάτω από το κώνο του Αρτεμισίου. Περικυκλωμένη από δέντρα και ανθισμένα λουλούδια, χρυσαφίζει το νερό της με το χάδι του ήλιου και σας χαρίζει ένα απίστευτης ομορφιάς τοπίο. Σε περίπτωση που τα χιόνια δεν έχουν λιώσει, θα έχετε και τη τύχη να παίξετε και χιονοπόλεμο. Κατεβαίνοντας στη Καρυά η ταβέρνες, σας περιμένουν για να απολαύσετε καλοψημένα κρεατικά και τραγανές τηγανητές πατάτες. 


Πλάνο ΄Β: Μία άλλη βόλτα στη περιοχή είναι αν ανηφορίσουμε με το καλάθι του πικνίκ από το Χωριό στην εκκλησιά της Παναγίας για να στρώσουμε το «τραπέζι» μας κάτω από τα υπεραιωνόβια δέντρα. Όσοι δεν φέρατε μαζί τα κεφτεδάκια της μαμάς, περάστε από το Χωριό  για ένα κιλό γκιόσα σε κάθε βερσιόν.

 Λίγο περπάτημα για τη χώνεψη και στην επιστροφή μη ξεχάσετε να γευτείτε τα τυροκομικά προϊόντα του Μαυρόγιαννη από αγνό γάλα και με παραδοσιακές μεθόδους παρασκευής.

Related Posts :



Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια: