Google+ Γαλακτοκομικά Καρυάς - Μαυρόγιαννης Θεοδόσιος: Από τη Ζυθοποιία Ζέος, ZEOS στο Άργος της Πελοποννήσου σημαίνει ζύμωση.!

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Από τη Ζυθοποιία Ζέος, ZEOS στο Άργος της Πελοποννήσου σημαίνει ζύμωση.!

ΣΗΜΕΡΑ το Beer Ecke κατηφορίζει προς το Αργος, στην έδρα της ZEOS Brewing Company, όπου δραστηριοποιείται μία από τις γνωστότερες ελληνικές μικροζυθοποιίες.
Ο Χρήστος Παπαδήμας είναι ο ιδρυτής της ζυθοποιίας, που επέστρεψε με την οικογένειά του από τον Καναδά, έχοντας όμως μεγάλη εμπειρία από τις εκεί τοπικές μπίρες. Στην Ελλάδα συνεργάστηκε με το διάσημο ζυθοποιό του Βανκούβερ, David Wood, και το μάγο της ζυθοποίησης Barry Murray και έτσι η ζυθοποιία ΖΕΟΣ, στον Ιναχο Αργους, έγινε πραγματικότητα.
Με το αρτεσιανό νερό της Πελοποννήσου και τα βασικά κύρια συστατικά της μπίρας, ο David Wood δημιούργησε την πρώτη βαρελίσια παρτίδα της ΖΕΟΣ, το 1998. Αργότερα, όταν οι ανάγκες να εμφιαλωθεί η μπίρα αυξήθηκαν, ο νεαρός ταλαντούχος Λουκάς Παπαχαράλαμπος ανέλαβε δράση και η ζυθοποιία άρχισε να πουλά εμφιαλωμένες μπίρες σε όλη την Ελλάδα.
Ευτυχώς, η βαρελίσια ΖΕΟΣ Pilsner πωλείται στο γνωστό πράσινο πλαστικό μπουκάλι με το λευκό καπάκι και με ημερομηνία λήξης ενός μηνός από την παρασκευή της. Διατηρείται μόνο σε ψυγείο, γιατί είναι απαστερίωτη, γι' αυτό και είναι πολύ δύσκολη η μεταφορά της σε όλη την Ελλάδα.
Ο David Wood είναι διευθύνων, υπεύθυνος σύμβουλος και χημικός ζυθοποιός μαζί. Ο mr. Wood είναι ο χημικός, ο ελεγκτής, ο δοκιμαστής, η ψυχή της ζυθοποιίας και βρίσκεται συνεχώς πάνω από το προϊόν.
Ολες οι μπίρες της ΖΕΟΣ περιέχουν και βύνη σιταριού. Για την Pilsner τους, στα 500 κιλά κριθάρι βάζουν 35 κιλά σιτάρι και 700 γραμμάρια κριθάρι καβουρδισμένο. Στη μικροζυθοποιία ΖΕΟΣ ως πρώτη ύλη χρησιμοποιούν το ποιοτικό γερμανικό κριθάρι και σιτάρι Bamberg, το οποίο είναι το ακριβότερο στην αγορά. Το τσουβάλι με το μαύρο κριθάρι είναι το καβουρδισμένο.
Η παραγωγή περιλαμβάνει 4 σήματα-μπίρες: την Black Mak -καθαρά για Μακεδονομάχους-, την Pilsner, την απαστερίωτη και τη Μακεδονική Blue Mak, μία για κάθε γούστο με τα απαραίτητα συνοδευτικά της και την ώρα της.
Η Black Mak είναι τύπου Schwarzbier με αλκοόλ 5%, διατίθεται σε συσκευασία 330 ml και 500 ml. Εχει εβένινο χρώμα, αφήνει μία επίγευση καφέ και ελαφρώς λυκίσκου.
Η Pilsner είναι μία τυπική pilsner με αλκοόλ 5%, ξανθό χρώμα και γεύση βύνης, εντονότερη του λυκίσκου.
Η Ζέος Pilsner μη παστεριωμένη, βαρελίσια και σε πλαστικό μπουκάλι του 1 λίτρου. Δεν διαρκεί παραπάνω από 45 ημέρες από την ημέρα παραγωγής της, γι' αυτό δύσκολα θα τη βρείτε στις κάβες. Μπορείτε όμως να την παραγγείλετε. Για αρκετούς γευσιγνώστες τών απαστερίωτων συγκαταλέγεται στο Top -10 των ευρωπαϊκών, όσο υπερβολικό και αν διαβάζεται. Απλά δοκιμάστε τη...Απολαυστικότατη!

Άρθρο απο :

Related Posts :



Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια: