Google+ Γαλακτοκομικά Καρυάς - Μαυρόγιαννης Θεοδόσιος: ΤΟ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΊΤΣΙ - Η ΚΑΡΥΑ

Κυριακή, 17 Απριλίου 2011

ΤΟ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΊΤΣΙ - Η ΚΑΡΥΑ

To καφέ της Χαράς είναι τίτλος κωμικής τηλεοπτικής σειράς που προβλήθηκε από τον ΑΝΤ1 και διήρκεσε τρεις σεζόν, από το 2003 έως το 2006. Σκηνοθέτης της σειράς είναι ο Κώστας Λυχναράς και το σενάριο υπογράφουν ο Χάρης Ρώμας και η Άννα Χατζησοφιά. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Ρένια Λουιζίδου, Χάρης Ρώμας, Τζόυς Ευείδη, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Κώστας Φλωκατούλας, Χριστίνα Τσάφου, Φωτεινή Ντεμίρη, Χάρης Γρηγορόπουλος, Στέλιος Γούτης, Ράνια Ιωαννίδου, Σοφία Μουτίδου(Ά και΄Β κύκλος),Αναστασία Νίκου(΄Γ κύκλος) , Περικλής Λιανός, Ελένη Λιάσκα, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Δημήτρης Τσακαλάς, Χαρά Ισμύρου, Δημήτρης Μαχαίρας, Γιάννης Παπαθανάσης.Η υπόθεση της σειράς διαδραματίζεται στο Κολοκοτρωνίτσι, ένα "φανταστικό χωριό" στο νομό Αρκαδίας. Δήμαρχος του χωριού είναι ο Περίανδρος Πώποτας (Χάρης Ρώμας), γόνος πλούσιου γαιοκτήμονα. Ο Πώποτας σπούδασε στο Λονδίνο με μεταπτυχιακό στη Λαογραφία. Ζει με το γιο του Εμμανουήλ και την οικιακή βοηθό του, Τασία (Μαρία Κανελλοπούλου), μια ανύπαντρη γυναίκα περίπου 55 ετών, η οποία για χάρη του Περιάνδρου και της αδελφής του Σταυρούλας δεν παντρεύτηκε, προκειμένου όπως λέει η ίδια "να τους μεγαλώσει". Στο χωριό όλοι οι άνθρωποι ακολουθούν τη συμβουλή του δημάρχου τους "Τάξις και ηθική!". Ο Περίανδρος δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει το Κολοκοτρωνίτσι να εκμοντερνιστεί και το σχέδιό του μοιάζει να πηγαίνει μια χαρά. Όλα αλλάζουν, όμως, από τη στιγμή που μία ανύπαντρη μητέρα, η Χαρά (Ρένια Λουιζίδου) έρχεται να ζήσει στο χωριό μαζί με την κόρη της, όταν κληρονομεί από μία θεία της, ένα σπίτι κι ένα μαγαζί (το οποίο αργότερα θα γίνει το «Καφέ της Χαράς»). Η Χαρά είναι πολύ μοντέρνα, κάτι που εξοργίζει τον Περίανδρο, ο οποίος προσπαθεί, μάταια, να τη διώξει. Η Χαρά ανοίγει ένα καφέ, το "Καφέ της Χαράς", το οποίο γίνεται πολύ δημοφιλές. Στον πρώτο κύκλο βλέπουμε τον Πόπωτα και τη Χαρά να παίρνουν μέρος σε αντιπαραθέσεις, να διαφωνούν και να φτάνουν στα άκρα προκειμένου να ικανοποιήσουν τον εγωισμό τους. Στον δεύτερο κύκλο έρχονται αντίστοιχα η πρώην και δήθεν πεθαμένη γυναίκα του Περίανδρου που είναι τραγουδίστρια της όπερας στο εξωτερικό (σχεδόν στην ίδια βαθμίδα με τη Μαρία Κάλλας) και ο πατέρας της Βάλλιας, της κόρης της Χαράς. Στον τρίτο κύκλο ο Περίανδρος και η Χαρά ερωτεύονται και ετοιμάζονται να παντρευτούν. Όμως, λίγο πριν το γάμο η Χαρά φεύγει για πάντα από το χωριό γιατί ξέρει πόσο διαφορετικοί είναι οι κόσμοι τους. Παράλληλα, παρακολουθούμε και άλλες ιστορίες, όπως αυτή της αδερφής του Δημάρχου, Σταυρούλας (Τζόυς Ευείδη) η οποία προσπαθεί να κάνει παιδιά και τσακώνεται συνεχώς με τον άντρα της, την ιστορία δύο οικογενειών που τσακώνονται μεταξύ τους για μια συκιά και τελικά γίνονται συμπέθεροι και πολλές άλλες.


Η σειρά συγκέντρωσε μεγάλο ποσοστό τηλεθέασης με αποκορύφωμα το 60% που συγκέντρωσε στην αρχή της δεύτερης σεζόν.

Είναι μία από τις σειρές που ο ΑΝΤ1 έχει προβάλλει περισσότερες φορές σε επανάληψη. Σημειώνεται ότι σε κάθε προβολή της, η σειρά σημειώνει "ικανοποιητικά" νούμερα τηλεθέασης.

Η σειρά κυκλοφόρησε σε 30 DVD από το Τηλεκοντρόλ τον Ιανουάριο του 2011.

Χαρακτήρες
Ηθοποιός Ρόλος
Χάρης Ρώμας Περίανδρος Πώποτας
Ρένια Λουιζίδου Χαρά Χάσκα
Τζόυς Ευείδη Σταυρούλα Πώποτα-Φατσέα
Γεράσιμος Σκιαδαρέσης Βαγγέλης Φατσέας
Χάρης Γρηγορόπουλος Τρελαντώνης
Φωτεινή Ντεμίρη Κανέλλα Πουλοπούλου
Βασίλης Χαλακατεβάκης Λευτέρης Πουλόπουλος
Χριστίνα Τσάφου Χάιδω Πολυμενέα
Κώστας Φλωκατούλας Τάσος Πολυμενέας
Ράνια Ιωαννίδου Μαρίκα (Παπαδιά)
Στέλιος Γούτης Παπατριαντάφυλλος
Σοφία Μουτίδου Αγλαΐα (Δασκάλα Α' και Β' κύκλος)
Αναστασία Νίκου Ελεονώρα Αρκουδέα (Δασκάλα Γ' κύκλος)
Περικλής Λιανός Θόδωρος Πιπίνης (Γραμματικός του Δημάρχου)
Μαρία Κανελλοπούλου Τασία
Γιάννης Παπαθανάσης Σταύρακας Τζουμάκας
Ελένη Λιάσκα Γωγώ Πουλοπούλου
Χαρά Ισμύρου Ματούλα
Δημήτρης Τσακαλάς Βασίλης (Μπίλλυ) Πολυμενέας
Δημήτρης Μαχαίρας Διονύσης
Πάρης Σκαρτσολιάς Εμμανουήλ (Μανωλάκης) Πώποτας
Έφη Ρασιά Βάλλια Χάσκα
Χριστίνα-Ιουστίνα Αρχόντη Μπουλίτσα
Έκτακτες συμμετοχές
Μαριώ (Ρόζα, θεία της Χαράς)
Χρήστος Μάντακας (Αστέρης Νεγρεπόντης, πατέρας της Βάλλιας)
Ευαγγελία Μουμούρη (Δοξούλα Τσαουσοπούλου, χήρα, ερωμένη Φατσέα)
Κερασία Σαμαρά (Πηνελόπη, πρώην σύζυγος Περίανδρου και μητέρα του Εμμανουήλ)
Γιώργος Καραμίχος (Άρης, γιος Παπατριαντάφυλλου, αρραβωννιαστικός Χαράς)
Μαργαρίτα Βαρλάμου (Μόνικα, Ιταλίδα αρραβωνιαστικιά Άρη)
Ευτυχία Φαναριώτη (Ρόδη, αρραβωνιαστικιά Φατσέα και υποψήφια αρραβωνιαστικιά Περίανδρου)
Μάρα Μπαρόλα (Κατιούσα, υποτιθεμενη θεία της Μπουλίτσας)
Πασχάλης Τσαρούχας (Εμμανουήλ Πώποτας, πατέρας Περίανδρου και Σταυρούλας)
Σοφία Παυλίδου (Μητέρα Φατσέα)
Στέλιος Καλαθάς (Παύλος Λεοκράτης, δικηγόρος Πηνελόπης)
Λίλιαν Αρχοντή (Ταμίλα, χορεύτρια σε ένα μπαρ με ρωσίδες)
Έφη Θανοπούλου (Σώμαινα, μητέρα Ματούλας)

Η Χαρά είναι πολύ μοντέρνα, κάτι που εξοργίζει τον Περίανδρο, ο οποίος προσπαθεί, μάταια, να τη διώξει. Η Χαρά ανοίγει ένα καφέ, το "Καφέ της Χαράς", το οποίο γίνεται πολύ δημοφιλές. Στον πρώτο κύκλο βλέπουμε τον Πόπωτα και τη Χαρά να παίρνουν μέρος σε αντιπαραθέσεις, να διαφώνουν και να φτάνουν στα άκρα προκειμένου να ικανοποιήσουν τον εγωισμό τους. Στον δεύτερο κύκλο έρχονται αντίστοιχα η πρώην και δήθεν πεθαμένη γυναίκα του Περίανδρου που είναι τραγουδίστρια της όπερας στο εξωτερικό (σχεδόν στην ίδια βαθμίδα με τη Μαρία Κάλλας) και ο πατέρας της Βάλλιας, της κόρης της Χαράς. Στον τρίτο κύκλο ο Περίανδρος και η Χαρά ερωτεύονται και ετοιμάζονται να παντρευτούν. Όμως, λίγο πριν το γάμο η Χαρά φεύγει για πάντα από το χωριό γιατί ξέρει πόσο διαφορετικοί είναι οι κόσμοι τους.

Παράλληλα, παρακολουθούμε και άλλες ιστορίες, όπως αυτή της αδερφής του Δημάρχου, Σταυρούλας (Τζόυς Ευείδη) η οποία προσπαθεί να κάνει παιδιά και τσακώνεται συνεχώς με τον άντρα της, την ιστορία δύο οικογενειών που τσακώνονται μεταξύ τους για μια συκιά και τελικά γίνονται συμπέθεροι και πολλές άλλες.
Η σειρά συγκέντρωσε μεγάλο ποσοστό τηλεθέασης με αποκορύφωμα το 60% που συγκέντρωσε στην αρχή της δεύτερης σεζόν.εκκρεμεί παραπομπή
Επεξεργασία Χαρακτήρες

Επεξεργασία Περίανδρος Πώποτας

Ο δήμαρχος του Κολοκοτρονιτσίου. Ανήκει σε μια πολύ σημαντική οικογένεια της Αρκαδίας. Έχει σπουδάσει στο Λονδίνο και έχει μεταπτυχιακό στην Λαογραφία. Το σύνθημα του είναι Τάξις και Ηθική και οι κάτοικοι του Κολοκοτρονιτσίου το πίστευαν απόλυτα. Τους έχει μάθει έναν παλαιολιθικό τρόπο ζωής. Όπως ότι οι γυναίκες δεν έχουν δικαιώματα και κάνουν ότι τους πουν οι άντρες τους, όταν κάποια γυναίκα γνωρίσει και ερωτευτεί έναν άντρα τον παντρεύεται δίχως δεύτερη σκέψη, στο καφενεία δεν μπαίνουν γυναίκες κτλ. Ζει με τον γιο του Εμμανουήλ και την οικιακή βοηθά Τασία που δεν παντρεύτηκε ποτέ για να μεγαλώσει αυτόν και την αδερφή του. Έχει μια αδερφή, την Σταυρούλα που είναι παντρεμένη με τον Φατσέα που αυτός ποτέ δεν τον δέχτηκε. Όταν έμαθε ότι η Χαρά θα κάνει ένα καφέ στο Κολοκοτρονίτσι έβαλε μόνιμο στόχο να την κάνει να πάει στην Αθήνα. Όμως σιγά-σιγά την ερωτεύτηκε. Πολλές φορές είχαν χωρίσει και αυτές τις περιόδους αυτός έκανε πως δεν τον ένιαζε αυτή ενώ στην πραγματικότητα την ήθελε. Στον δεύτερο κύκλο εμφανίστηκε η πρώην γυναίκα του και μητέρα του Εμμανουήλ, Πηνελόπη Μαρκάτου που έλεγε ότι ήταν πεθαμένη. Στην αρχή ήταν αρνητικός στο να δει ο γιος του την μάνα του αλλά τελικά τον άφησε. Όταν όμως κατάλαβε ότι θέλει να πάρει μαζί της τον Εμμανουήλ στο εξωτερικό τότε τον απομάκρυνε από την Πηνελόπη και τον άφηνε να την βλέπει μόνο το καλοκαίρι. Ενώ ταυτόχρονα τον ερωτεύτηκε και η Χαρά. Στον τρίτο κύκλο επισημοποίησε τον έρωτα του με την Χαρά και ενώ ήταν έτοιμοι να παντρευτούν η Χαρά έφυγε (αυτή την φορά για πάντα) γιατί δεν ταίριαζαν οι κόσμοι τους
Επεξεργασία Χαρά Χάσκα

Η Χαρά είναι μια δυναμική γυναίκα που έχει μια κόρη εκτός γάμου, την Βάλλια. Η Χαρά ζούσε στην Αθήνα, δούλευε σε μια διαφημιστική εταιρία και πήγαινε για προαγωγή. Όμως ο φίλος της, της έκλεψε την ιδέα για μια διαφήμιση και πήρε αυτός την προαγωγή. Μετά από αυτό το σοκ η Χαρά πήρε την κόρη της και πήγε στο Κολοκοτρονίτσι όπου εκεί κληρονόμησε το σπίτι και το μαγαζί μιας θείας της.

Στον δρόμο για το Κολοκοτρονίτσι συνάντησε τον Περίανδρο Πώποτα και από τότε άρχισε η αντιπάθεια τους. Όταν πήγε στο χωριό οι κάτοικοι δεν την ήθελαν και την λέγανε ..Η πρωτευουσιάνα με το εξώγαμο.. Όμως αποφασίζει να κάνει την ανατροπή και να ανοίξει ένα Lounge καφέ με τίτλο Το καφέ της Χαράς. Στην αρχή δεν έχει πελάτες αλλά επειδή στο καφενείο δεν πάταγε κανένας αναγκάζονται να πηγαίνουν στο Καφέ της Χαράς . Στον πρώτο κύκλο βλέπουμε την επιτυχία του Καφέ και τους καβγάδες της με τον Περίανδρο όμως ταυτόχρονα είχε αρραβωνιαστεί τον Άρη, τον γιο του παπά. Όταν όμως τον είδε να την απατά με την Ματούλα τον χώρισε.. Στον δεύτερο κύκλο έρχεται ο πατέρας της Βάλλιας και γνωστός παρουσιαστής αθλητικών Αστέρης Νεγρεπόντης ενώ ταυτόχρονα ερωτεύεται τον Περίανδρο. Όμως έφυγε στο τελευταίο επεισόδιο του 2ου κύκλου επειδή η Αγλαΐα της έκαψε το μαγαζί. Στις αρχές του τρίτου κύκλου ο Άρης είχε ένα ατύχημα και έπαθε επιλεκτική αμνησία και η μνήμη του έμεινε στον αρραβώνα του με την Χαρά. Έτσι όλο το χωριό έπαιξε θεατρο για χάρη του Άρη. Στον τρίτο κύκλο, ο Περίανδρος και η Χαρά επισημοποίησαν τον έρωτα τους και ενώ ήταν έτοιμοι να παντρευτούν η Χαρά φεύγει γιατί δεν ταίριαζαν οι κόσμοι τους.
Επεξεργασία Σταυρούλα Πώποτα-Φατσέα

Η Σταυρούλα είναι μια καλή γυναίκα που είναι παντρεμένη με τον Βαγγέλη Φατσέα (αν και έχουν χωρίσει δύο φορές). Είναι τόσο καλή που πολλές φορές πιάνεται κορόιδο. Αγαπάει πολύ τον Φατσέα και για αυτό τον έχει παντρευτεί τρεις φορές. Όλα τα χρόνια που είναι παντρεμένη δεν έχει

αποκτήσει παιδιά και σε όλη την διάρκεια της σειράς πίστευε ότι αυτή έχει πρόβλημα και δεν έκαναν παιδιά. Όταν ανακάλυψε ότι ο Φατσέας δεν έχει πρόβλημα ήταν σίγουρη ότι έχει αυτή. Όταν όμως γνώρισε την Μπουλίτσα είδε στα μάτια της το παιδί που δεν είχε μέχρι τότε και για αυτό την υιοθέτησε. Στην αρχή ήταν παντρεμένη 10-15 χρόνια αλλά την χώρισε στις αρχές του 1ου κύκλου γιατί νόμιζε ο Φατσέας ότι είναι έγκυος αλλά μετά ανακάλυψε ότι δεν είναι. Μετά στις αρχές του 2ου κύκλου αυτός έκανε απόπειρα αυτοκτονίας και όσο καιρό τον βοηθούσε να αναρρώσει ξαναέγιναν ζευγάρι. Λίγες μέρες αφού ανάρρωσε την ζήτησε σε γάμο και λίγο καιρό μετά ξαναπαντρεύτηκαν. Μετά στα μέσα του 3ου κύκλου ανακάλυψε ότι ο Φατσέας είχε σχέση με την Ματούλα και ξαναχώρισαν. Όμως στα τέλη του 3ου κύκλου αποκαλύφθηκε ότι δεν έχει πρόβλημα γιατί αυτή έμεινε έγκυος από τον Φατσέα και τον ξαναπαντρεύτηκε. Όταν γνώρισε την Χαρά είδε στα μάτια της την ιδανική φίλη. Μάλιστα κάποιες φορές περνάει στο μαγαζί της και μιλάνε. Είναι η μοναδική γυναίκα που είναι μέσα στο καφενείο του Φατσέα. Το ανοίγει αυτή κάθε πρωί (εκτός από μια περίοδο στα τελευταία επεισόδια του 2ου κύκλου μεχρι στα πρώτα επεισόδια του 3ου κύκλου που σερβιρε ο Φατσέας). Ο Θόδωρος είναι ερωτευμένος μαζί της και τον καιρό που είχε χωρίσει με τον Φατσέα προσπαθούσε να τον ερωτευτεί και αυτή αλλά δεν μπορούσε.
Επεξεργασία Βαγγέλης Φατσέας


Ο Βαγγέλης έχει το μοναδικό καφενείο στο Κολοκοτρονίτσι. Όταν είναι στο καφενείο ή θα παίζει χαρτιά ή θα πίνει καφέ. Ποτέ δεν σερβίρει γιατί νομίζει ότι θα τον πουν ντιντι (εκτός από μια περίοδο στα τελευταία επεισόδια του 2ου κύκλου μέχρι στα πρώτα επεισόδια του 3ου κύκλου που ήταν ευγενικός). Αποκαλεί συχνά τον Περίανδρο κουνιαδάκι γεγονός που εκνευρίζει τον Περίανδρο. Προσπαθεί να βγάλει λεφτά με κάθε τρόπο και για αυτό στα τέλη του 1ου κύκλου αρραβωνιάστηκε την Ρόδη, μια πλούσια αλλά χοντρή κοπέλα. Όταν όμως είδε ότι δεν θα πάρει προίκα την έδιωξε και με έναν φίλο του φύτευε ναρκωτικά και τα πούλαγε. Όμως η αστυνομία επειδή είχε φτάσει στα ίχνη τους τα έκαψαν στο τελευταίο επεισόδιο του 1ου κύκλου. Παρόλο που βρίζει και απατάει την Σταυρούλα κατά βάθος την αγαπάει και αυτό το δείχνει όταν έκανε απόπειρα αυτοκτονίας στις αρχές του 2ου κύκλου. Όλοι ακόμα και αυτός πίστευε ότι η Σταυρούλα είχε πρόβλημα και δεν έκαναν παιδιά. Όταν βγήκαν οι εξετάσεις που έλεγαν ότι ο Φατσέας μπορεί να κάνει παιδιά σιγουρεύτηκε. Όταν είδε την Μπουλίτσα αρχικά δεν την έβλεπε σαν κόρη του αλλά καθώς πέρναγε ο καιρός την είδε σαν την κόρη που θα ήθελε να είχε. Στην αρχή του 3ου κύκλου κερδισε το Τζόκερ αλλά στην πραγματικότητα το λαχείο του Τρελαντώνη κέρδισε. Όμως αυτός πήρε τα λεφτα και έκανε τον μεγιστάνα σχεδόν μέχρι το τέλος. Όμως στο τέλος του 3ου κύκλου αποκαλύφθηκε ότι κανένας δεν είχε πρόβλημα γιατί η Σταυρούλα έμεινε έγκυος από αυτόν.
Επεξεργασία Τρελαντώνης

Ο Τρελαντώνης είναι ο τρελός του χωριού. Μιλάει συνέχεια με ποιηματάκια. Δεν ξέρουμε αν έχει γονείς ή αδέρφια αν και πιθανόν είναι να μην έχει. Ζει σε ένα σπίτι στο δάσος και συχνά τα παράνομα ζευγαράκια πάνε εκεί. Πριν έρθει η Χαρά στο χωριό δεν είχε κανέναν φίλο και δεν έκανε παρέα με κανέναν. Όμως όταν ήρθε η Χαρα βρήκε μια οικογένεια . Είναι το σχολικό της Βάλλιας και την πάει κάθε μέρα στο σχολείο. Όταν κάποιες φορές η Χαρά θα έφευγε από το χωριό έκλαιγε και έλεγε λυπητερά ποιηματάκια. Πολλές φορές μιλάει για κάποιον Τρελοκυριάκο στο Μεγαλοχώρι που είναι φίλος του. Στις αρχές του 3ου κύκλου τον κατηγόρησαν για κλοπή 500 ευρώ από τον πατέρα του Διονύση αλλά στην πραγματικότητα τα 500 ευρώ τα πήρε ο ίδιος ο Διονύσης.
Επεξεργασία Κανέλλα Πουλοπούλου

Η Κανέλλα είναι η γυναίκα του Λευτέρη, του φούρναρη του Κολοκοτρωνιτσίου. Έχει μια κόρη την Γωγώ και μια χρόνια έχθρα με τους Πολυμενείς. Διότι οι Πουλόπουλοι έχουν ένα κτήμα με μία συκιά, οι Πολυμενείς όμως παίρνουν κάποια σύκα γιατί πέφτουν στο δικό τους κτήμα. Για αυτόν τον λόγο είναι σε διαμάχοι γιατι οι Πουλόπουλου λένε ότι τους κλέβουν τα σύκα ενώ οι Πολυμένεις οτι δεν κλέβουν κάτι. Όμως καθόλη την διάρκεια της σειράς υπήρχε ένας έρωτας ανάμεσα στην κόρη των Πουλόπουλων και τον γιο των Πολυμενέων. Υπηρχε μια σχέση στην μέση του 1ου κύκλου, όμως το καταλαβαν οι γονείς τους και έκαναν ότι χώρισαν. Αλλά στην πραγματικότητα είχαν ακόμα σχέση κρυφά απο όλους. Στην μέση περίπου 2ου κύκλου η Γωγώ έμεινε έγκυος και λίγο καιρό η Γωγώ γέννησε. Με τον καιρό και οι Πουλόπουλου και οι Πολυμενείς αγάπησαν το μωρό. Στα τέλη του 3ου κύκλου η Κανέλα νόμιζε ότι ο Λευτέρης είχε σχέση με την συμπεθέρα της. Τις πρώτες μέρες του κραταγε μούτρα και για αυτό σχεδίασε με τον συμπέθερο να κάνουν και αυτοί το ζευγάρι.

1
Στην αγχώδη, νευρωτική και κενόδοξη εποχή μας, το ορεινό χωριό Κολοκοτρωνίτσι, με πρωτοπόρο ή μάλλον… οπισθοπόρο τον Δήμαρχό του, Περίανδρο Πώποτα, αντιστέκεται στις επιταγές των νέων εποχών και προσπαθεί να διατηρήσει τις παραδοσιακές ηθικές αξίες. Στον αντίποδα αυτού του χωριού, η Χαρά Χάσκα, μια νεαρή διαφημίστρια, ανύπαντρη μητέρα, ζει στους φρενήρεις ρυθμούς της πρωτεύουσας. Μια ανατροπή όμως της ζωής της και μια κληρονομιά, θα την οδηγήσουν στο Κολοκοτρωνίτσι, όπου θα γίνει το "κόκκινο πανί" για τον "μαινόμενο ταύρο", Περίανδρο Πώποτα…
Επεισόδιο: 2
Όλο το χωριό, υπό την καθοδήγηση του Περίανδρου, αποφασίζει να διώξει την ανήθικη γι' αυτούς πρωτευουσιάνα με το εξώγαμο. Έτσι κανένας δεν την προμηθεύει ούτε καν με τα απαραίτητα τρόφιμα για να επιβιώσει, εκτός από την αδελφή του Περίανδρου, Σταυρούλα και τον καφετζή άντρας της, Φατσέα. Ο δεύτερος όμως το κάνει γιατί έχει πονηρούς σκοπούς για τη Χαρά…
Επεισόδιο: 3
Ο Περίανδρος Πώποτας, στην προσπάθειά του να διώξει πάση θυσία τη Χαρά απ' το χωριό, προχωράει σε δραστικά μέσα. Έτσι, κατά τη διάρκεια μιας απουσίας της, φροντίζει να της κόψουν το νερό και το ρεύμα. Όλα αυτά σε συνδυασμό με το σαμποτάζ που υφίσταται και από τους υπόλοιπους στο χωριό, δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα στη Χαρά και την κόρη της. Ταυτόχρονα ο Πώποτας δυσφημεί τη νεοφερμένη στον Παπά, λέγοντας ότι πολιορκεί τον παντρεμένο Φατσέα. Όταν η Χαρά αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει, συγκρούεται μαζί του κατά μέτωπο…

Επεισόδιο: 4
Σαν βόμβα σκάει στο χωριό η απόφαση της Χαράς να ανοίξει ένα καφέ, αποκλειστικά αντρικό προνόμιο μέχρι τώρα. Η Σταυρούλα προσπαθεί να την αποτρέψει προειδοποιώντας την ότι θα σπάσει τα μούτρα της αλλά εκείνη είναι αποφασισμένη να πετύχει προσφέροντας στον κόσμο κάτι μοντέρνο και διαφορετικό. Ο Περίανδρος, που έχει βάλει σκοπό της ζωής του να την διώξει από το Κολωκοτρωνίτσι, με την βοήθεια της δασκάλας ανακαλύπτει ότι το μαγαζί που θέλει η Χαρά, είναι ιστορικός χώρος και πρέπει να γίνει μουσείο. Έτσι για μια ακόμη φορά, ο Πώποτας και η Χαρά θα έρθουν σε κατά μέτωπο σύγκρουση…
Επεισόδιο: 5
Μετά την αποτυχία του σχεδίου του για το Μουσείο Κολοκοτρώνη, ο Περίανδρος βρίσκει άλλο τρόπο να εμποδίσει την δημιουργία του Καφέ της Χαράς: στρέφει τις γυναίκες του χωριού εναντίον της, ισχυριζόμενος ότι θα παρασύρει τους άντρες τους στην ακολασία με τα κουνήματα της. Εκείνη δεν πτοείται και προχωρά στο στήσιμο του μαγαζιού με τη βοήθεια του Τρελλαντώνη, της Γωγώς και του Μπίλυ, που συμμετέχουν κρυφά από τους γονείς τους. Παράλληλα η Χαρά προσπαθεί να βοηθήσει τον γάμο της Σταυρούλας με τον Φατσέα, παροτρύνοντας την να γίνει πιο σέξι. Ενώ όμως ο Πώποτας υπερασπίζεται την τάξη και ηθική παράλληλα επισκέπτεται ένα μπαρ με Ρωσίδες στο Μεγαλοχώρι…
Επεισόδιο: 6
Η μέρα των εγκαινίων του Καφέ της Χαράς πλησιάζει. Όλο το χωριό ετοιμάζεται να παρευρεθεί, γιατί η Χαρά τους έχει πάρει με το μέρος της βρίσκοντας το "κουμπί" του καθενός. Ακόμα και ο Περίανδρος της ανακοινώνει ότι θα της χορηγήσει την άδεια, επειδή τελικά κατάλαβε ότι το μαγαζί της θα είναι ηθικό κι ότι η ίδια είναι αξιοθαύμαστη που μεγαλώνει μόνη της ένα παιδί. Η μόνη που δεν πιστεύει στην μεταστροφή του Πώποτα είναι η Τασία, που τον ξέρει καλά και θεωρεί ότι κάτι ετοιμάζει. Η βραδιά των εγκαινίων φθάνει και όλο το χωριό ετοιμάζεται για το "κοσμικό" γεγονός εκτός του Φατσέα και της Σταυρούλας, που ζουν την αναζωπύρωση του έρωτα τους. Η μαγεία όμως διακόπτεται, όταν ξεσπάει σκάνδαλο στο Καφέ...
Επεισόδιο: 7

Μετά το σκάνδαλο με τις Ρωσίδες, οι κάτοικοι του χωριού αποφεύγουν να περνούν ακόμα και έξω από το καφέ της Χαράς. Έτσι η Χαρά, χρεωμένη μέχρι το λαιμό, αποφασίζει να το πουλήσει και να επιστρέψει στην Αθήνα. Βρίσκει όμως αντίθετη την μικρή Βάλια, που αρνείται να δεχθεί την ήττα τους και την παροτρύνει να συνεχίσουν σε πείσμα όλων. Στο μεταξύ, ο Περίανδρος επιμένει στον πόλεμο κατά της πρωτευουσιάνας και δεν τον σταματά ούτε το χαρμόσυνο νέο της εγκυμοσύνης της Σταυρούλας. Το γεγονός αυτό αλλάζει άρδην τη συμπεριφορά του Φατσέα. Εμπόδιο στην ανένδοτο αγώνα του Δημάρχου θα σταθεί η Τασία, που θα σπάσει το εμπάργκο κατά της Χαράς πηγαίνοντας στο καφέ της…
Επεισόδιο: 8
Η Χαρά στην προσπάθεια της να παραμείνει στο χωριό, ζητάει την βοήθεια του παπα Τριαντάφυλλου, ο οποίος επισκέπτεται σαν πελάτης το καφέ της, πράγμα που εξαγριώνει τον Περίανδρο, και προξενεί ρήγμα στις σχέσεις εκκλησίας και πολιτείας του Κολωκοτρονιτσίου. Εν τω μεταξύ η Τασία έχει βρει καταφύγιο στην εγκυμονούσα Σταυρούλα, και τον πανευτυχή Φατσέα ,

που ετοιμάζει μεγάλο γλέντι στο καφενείο του, για να γιορτάσει την απόκτηση του περιπόθητου υιού. Το γλέντι όμως, στο οποίο μετέχουν μόνον άντρες, θα γίνει άνω κάτω από την έλευση της Χαράς η οποία προκαλεί τον Πώποτα χορεύοντας ζεμπεκιά. Την ίδια στιγμή στο σπίτι του Δημάρχου, η Γωγώ που προσέχει τον Μανωλάκη, δέχεται την επίσκεψη του ερωτοχτυπημένου Μπίλλυ…
Επεισόδιο: 9
Το χωριό είναι ανάστατο, από τη μια για την κακομοίρα την Σταυρούλα που τελικά δεν είναι έγκυος και από την άλλη από το σκάνδαλο του Μπίλυ και της Γωγώς. Η μητέρα της Γωγώς, με την επικουρία του δημάρχου, αποφασίζει να την σταματήσει από το σχολείο. Η Χαρά όμως πείθει τον Λευτέρη, που αντιστέκεται στον περιορισμό της θυγατέρας του, ότι οι καλλιτέχνες είναι προοδευτικά άτομα. Στο μεταξύ ο Φατσέας επιστρέφει στο χωριό σε μαύρο χάλι από το μεθύσι. Το αυτοκίνητό του το οδηγεί η χήρα Δοξούλα και γίνονται αντιληπτοί από τον Τρελαντώνη και την Βάλλια. Η Χαρά, συνεπικουρούμενη από την Τασία, πείθει την Σταυρούλα να ζητήσει από τον Φατσέα να κάνει εξετάσεις, για να διαπιστώσουν μήπως εκείνος είναι στείρος…
Επεισόδιο: 10
Η Χαρά και η Σταυρούλα, μετά τον ξυλοδαρμό τους από τον Φατσέα, καταφεύγουν στον Περίανδρο. Ο Πώποτας όμως δίνει μεν καταφύγιο στην Σταυρούλα αλλά διώχνει την Τασία, την οποία περιμαζεύει η Χαρά. Στο μεταξύ οι Πουλόπουλοι και οι Πολυμενείς είναι πυρ και μανία με τα παιδιά τους, που ερωτεύθηκαν παρά τη μεγάλη τους έχθρα. Μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζει, σαν κορίτσι, η Γωγώ. Η Σταυρούλα προσπαθεί να τα ξαναβρεί με τον Φατσέα αλλά εκείνος απαιτεί να του ζητήσει και συγνώμη από πάνω. Έτσι ο καυγάς ξαναφουντώνει και η Σταυρούλα, κυνηγημένη από τον Βαγγέλη, ταμπουρώνεται στο καφέ της Χαράς. Η χήρα μαθαίνει για το φευγιό της Σταυρούλας από την οικογενειακή εστία και αριβάρει με της βαλίτσες της στο Κολωκοτρονίτσι…
Επεισόδιο: 11

Στο χωριό ξεσπάει μεγάλος σκάνδαλο από την έλευση της χήρας και το σπίτωμα της από τον Φατσέα. Οι γυναίκες του χωριού υψώνουν το ανάστημά τους και απαγορεύουν στους άντρες τους να συχνάζουν στο καφενείο που είναι και αυτή. Έτσι, η μόνη διέξοδος για τους άντρες είναι το καφέ της Χαράς, την οποία έχουν αρχίσει πια να αποδέχονται. Σαν αποτέλεσμα, ο ετήσιος χορός της Αγίας Άννας, που γινόταν παραδοσιακά στο καφενείο του Βαγγέλη, αποφασίζεται από τον παπά να γίνει στο μαγαζί της Αθηναίας. Στο χορό θα έρθει και ο Περίανδρος με σκοπό να περιφρουρήσει τα ήθη. Εκεί, μετά από πρόσκληση της Χαράς, θα χορέψει μαζί της ένα ταγκό - ένα ταγκό που θα έχει πολύ περίεργη επίδραση πάνω του…
Επεισόδιο: 12
Ο Περίανδρος πλέει σε πελάγη δυστυχίας, γιατί από την ώρα που χόρεψε με τη Χαρά εκείνο το ταγκό, δεν μπορεί να τη βγάλει από το μυαλό του. Έτσι βρίσκοντας ένα κέρινο κουκλάκι στη σερβάντα του, που έχει βάλει κρυφά η δασκάλα για να τον δέσει με μάγια, νομίζει ότι είναι έργο της Χαράς, κι ότι έτσι εξηγείται το γεγονός ότι την σκέφτεται συνέχεια. Επειδή όμως ο παπάς του λέει ότι για να κατηγορήσει κάποιον για μάγια πρέπει να έχεις αποδείξεις, τρυπώνει στο σπίτι της κρυφά, όπου και άθελα του γίνεται ηδονοβλεψίας, όταν η Χαρά ξεντύνεται για να μπει στο ντους. Παράλληλα, ο Φατσέας ζει το δικό του δράμα, μια και τώρα που συζεί με την χήρα, ανακάλυψε ότι θέλει την Σταυρούλα, με την οποία βγαίνει κρυφά ραντεβού στο δάσος. Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο Μανωλάκης παριστάνει τον άρρωστο για να φέρει πίσω την Τασία…
Επεισόδιο: 13
Παραμονές Χριστουγέννων στο Κολοκοτρωνίτσι κι ενώ όλο το χωριό ετοιμάζεται για τις άγιες μέρες, ο Περίανδρος επισκέπτεται τον παπά Τριαντάφυλλο και του ζητά να τον "διαβάσει", για να λυτρωθεί από την βασανιστική σκέψη της Αθηναίας. Η Σταυρούλα ζει δραματικές στιγμές, όταν μαθαίνει την εγκυμοσύνη της χήρας, η οποία φροντίζει να το διαδώσει έντεχνα παντού. Ζει όμως και κωμικοτραγικές στιγμές, όταν ο Φατσέας της ζητά διατροφή! Η δασκάλα, συνεχίζοντας τις απέλπιδες προσπάθειές της να κερδίσει τον Δήμαρχο, του φτιάχνει κουραμπιέδες με... μαγιοβότανο. Ο Περίανδρος έρχεται για άλλη μια φορά σε στενή σωματική επαφή με την Χαρά, όταν εκείνη πέφτει από ένα δέντρο του κήπου της, που προσπαθούσε να το στολίσει. Η ιστορία μας όμως παίρνει απρόοπτη τροπή, όταν στη Χριστουγεννιάτικη λειτουργία εμφανίζεται ο γιος του παπά, νέος ωραίος και επαναστάτης, προκαλώντας το ενδιαφέρον της Χαράς…
Επεισόδιο: 14
Η επιστροφή του γιου του παπά αναστατώνει το Κολοκοτρωνίτσι. Ο Άρης κουβαλάει έναν αέρα εξέγερσης και έχει βάλει σκοπό να κάνει το χωριό έναν μικρό πυρήνα αντίστασης κατά της παγκοσμιοποίησης. Έτσι συγκαλεί έκτακτη συνέλευση του αγροτικού συνεταιρισμού με στόχο να αλλάξει το μέχρι τότε καθεστώς που ήταν "ό,τι αποφάσιζε ο Περίανδρος". Η στάση του Άρη εξαγριώνει τον Περίανδρο και τα πράγματα χειροτερεύουν όταν διαπιστώνει ότι η Χαρά φλερτάρει με τον νεαρό επαναστάτη. Η συνέλευση του συνεταιρισμού γίνεται στο καφενείο του Φατσέα. Σε αυτήν παίρνει μέρος και η κτηματίας Σταυρούλα, υποκινημένη από τη Χαρά και καταλήγει να ψήνει καφέδες για να μην κουραστεί η έγκυος Δοξούλα.
Επεισόδιο: 15

Η Βάλια αντιδρά έντονα στο φλερτ της Χαράς με τον Άρη, αφού δεν τον θεωρεί κατάλληλο για τη μητέρα της. Η Χαρά επηρεασμένη από την αντίδραση της Βάλιας αλλά και από το γεγονός ότι ο Άρης είναι μικρότερος της, αποφασίζει να μην κάνει τίποτε μαζί του. Ωστόσο, μόλις τον βλέπει, ξεχνάει αμέσως την απόφασή της… Ο γιος του παπά επιμένει στα επαναστατικά του σχέδια και προσπαθεί να ξαναζωντανέψει το έπος του Κιλελέρ, ζητώντας την δίκαιη ανακατανομή της γης και τη δημιουργία κολεκτίβας. Στη σύγκρουσή του με τον Πώποτα νικητής βγαίνει ο Περίανδρος, γιατί γνωρίζει καλύτερα την ψυχολογία των συγχωριανών του. Σε σχέση όμως με τη Χαρά νικητής βγαίνει ο Άρης γιατί, τη βραδιά των γενεθλίων της Βάλιας, τα φτιάχνει με τη Χαρά υπό το ζηλόφθονο βλέμμα του Πώποτα.
Επεισόδιο: 16
Ο Περίανδρος, τρελός από την ζήλια του, για την σχέση της Χαράς και του Άρη, πιάνει τον παπά και την παπαδιά και τους τα καρφώνει όλα. Εκείνοι αναστατώνονται και ιδιαίτερα η παπαδιά που την βρίσκει μεγάλη για τον γιο τους. Την συζήτηση τους τυχαία κρυφακούει η δασκάλα, η οποία δεν χάνει χρόνο να το κάνει βούκινο σε όλο το χωριό, ακόμα και στην μικρή Βάλια η οποία αναστατώνεται τρομερά. Το Κολοκοτρωνίτσι, αντιδρά όπως ήταν αναμενόμενο πουριτανικά, θεωρώντας ελαφριά και τεκνατζού την πρωτευουσιάνα και διακόπτουν κάθε σχέση μαζί της, όπως παλιά. Ο Άρης για να την προστατέψει, ενώπιον του Περίανδρου την ζητάει σε γάμο…
Επεισόδιο: 17
Ο Περίανδρος αποφασίζει ότι ο καλύτερος τρόπος για να βγάλει τη Χαρά από το μυαλό του είναι να την δει παντρεμένη με τον Άρη. Έτσι πιάνει τον παπα-Τριαντάφυλλο και τον πείθει να αποδεχθεί την σχέση του Άρη με την πρωτευουσιάνα. Εν τω μεταξύ η Χαρά πλέει σε πελάγη ευτυχίας με την πρόταση γάμου που της έκανε ο γιος του παπά, κάτι που ο ίδιος ο Άρης έχει ήδη ξεχάσει. Οι γονείς του όμως σαν γνήσιοι οπαδοί του "τάξις και ηθική", αποφασίζουν να τους αρραβωνιάσουν και οργανώνουν τα αρραβωνιάσματα στο Καφέ της Χαράς, με κλαρίνα και βιολιά κατά τον γνήσιο Ελληνικό τρόπο…
Επεισόδιο: 18
Ο παπα-Τριαντάφυλλος, ακολουθώντας το έθιμο του χωριού, που θέλει τον πατέρα του γαμπρού να διαλέγει τον κουμπάρο, προτείνει στον Περίανδρο να παντρέψει τον Άρη με την Χαρά. Ο Πώποτας, αναγκάζεται να δεχθεί, και υποχρεώνεται σε στενή συναναστροφή με τους "κουμπάρους" Άρη και Χαρά, πράγμα που τον κάνει να υποφέρει, καθώς βλέπει το ζευγάρι να ζει παθιασμένα τον έρωτα του. Από την άλλη, η Χαρά δέχεται μεγάλες πίεσεις για να προσαρμοστεί στα καινούργια καθήκοντα της σαν αρραβωνιαστικιά, όπως τα αντιλαμβάνεται η πεθερά της και οι άλλες γυναίκες του χωριού, ενώ παράλληλα προσπαθεί να ηρεμεί τα πνεύματα ανάμεσα στην Βάλια και τον Άρη. Στο μεταξύ ο Φατσέας κοντεύει να τρελαθεί μετά την εξαφάνιση της εγκυμονούσας χήρας ...
Επεισόδιο: 19

O Άρης προχωρά στη δημιουργία ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας, με σκοπό να ανεβάσει το έργο του Σαίξπηρ 'Ρωμαίος και Ιουλιέτα', με Ρωμαίο τον Μπίλυ, Ιουλιέττα την Γωγώ και τη συμμετοχή διαφόρων συγχωριανών. Πείθει μάλιστα και τον Πώποτα να χρηματοδοτήσει ο Δήμος την παράσταση. Πράγματι οι πρόβες ξεκινάνε στο καφέ της Χαράς, αλλά καθώς οι απόψεις του Άρη είναι πολύ προχωρημένες για το χωριό, διακόπτονται με παρέμβαση του δημάρχου. Ο Άρης φεύγει έξαλλος από το καφέ και τον ακολουθεί η ερωτοχτυπημένη Ματούλα…
Επεισόδιο: 20
Μετά την απιστία του Άρη με τη Ματούλα, η Χαρά, ανένδοτη, τον πετάει έξω από το σπίτι. Η Ματούλα πέφτει στα πόδια της, παρακαλώντας τη να μην αποκαλύψει την αλήθεια, γιατί τότε ο Πώποτας θα την κουρέψει και θα την διαπομπέψει στο χωριό. Έτσι η Χαρά παίρνει όλο το βάρος του χωρισμού πάνω της, λέγοντας ότι βαρέθηκε τον Άρη. Σαν αποτέλεσμα, όλο το Κολωκοτρωνίτσι στρέφεται εναντίον της, θεωρώντας την 'ελαφριά' και της κλείνει γι' άλλη μια φορά τις πόρτες…
Επεισόδιο: 21
Η Χαρά περνάει δύσκολες ώρες μετά τον χωρισμό της με τον Άρη και έχει και όλο το χωριό εναντίον της, επειδή την θεωρούν μια επιπόλαια που αλλάζει τους άντρες σαν τα πουκάμισα. Έτσι η Σταυρούλα με την Τασία πιέζουν τον Περίανδρο, που ξέρει την αλήθεια να την αποκαταστήσει σε όλο το χωριό. Εκείνος αποφασίζει να το κάνει αλλά με τον δικό του τρόπο. Παράλληλα η παπαδιά που έχει συνέλθει από τον χωρισμό του γιου της, αποφασίζει ότι μια και δεν έκανε κουμπάρο τον Πώπωτα να τον κάνει ανιψιό και του προξενεύει την ανιψιά της Ρόδη, μια πλούσια τσελιγκοπούλα…
Επεισόδιο: 22
Η παπαδιά προσπαθεί με κάθε τρόπο να 'πλασάρει' στον Περίανδρο την ανεκδιήγητη ανιψιά της. Η Ρόδη με τα χίλια στρέμματα και τα τρεις χιλιάδες γίδια θεωρείται πολύφερνη νύφη. Στο μεταξύ οι σχέσεις του Πώποτα με τη Χαρά μπαίνουν στην κρισιμότερη φάση τους, γιατί τσακώνονται τόσο άσχημα ώστε απαγορεύουν ακόμη και στα παιδιά τους να μιλάνε μεταξύ τους. Αιτία της νέας κρίσης είναι ότι ο Δήμαρχος κλειδώνει στο σπίτι την κακόμοιρη Σταυρούλα επειδή είναι έτοιμη να επανακάμψει οριστικά στον Φατσέα. Πλην όμως αγνοεί ότι ο Βαγγέλης, θαμπωμένος από τα πλούτη της Ρόδης, έχει ζητήσει το χέρι της…
Επεισόδιο: 23
Μετά τον τελευταίο καβγά τους, ο Περίανδρος και η Χαρά απαγορεύουν στον Μανωλάκη και τη Βάλλια, ακόμα και να μιλάνε. Έτσι τα δύο παιδιά φτάνοντας σε απόγνωση, αποφασίζουν να εγκαταλείψουν το σπίτι τους. Παίρνουν μερικά εφόδια με στόχο να κατέβουν στην Αθήνα, ο Μανώλης να γίνει δήμαρχος και η Βάλλια να ανοίξει καφέ, αλλά χάνονται μέσα στο δάσος. Όλο το χωριό ενωμένο, αναζητά τα παιδιά…
Επεισόδιο: 24
Ο Περίανδρος και η Χαρά, αναζητώντας τα παιδιά μες στο δάσος, περνάνε ένα βράδυ οι δυο τους σε ένα ερημικό ξωκλήσι κι εκεί έρχονται πιο κοντά. Όταν όμως η περιπέτεια των παιδιών τελειώνει, νέες αγωνίες περιμένουν τον Περίανδρο: το εκλογοδικείο έχει ακυρώσει την εκλογή του, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι πια δήμαρχος…
Επεισόδιο: 25

Προκηρύσσονται από την αρχή εκλογές στην περιοχή και ο Περίανδρος θεωρείται και πάλι ο επικρατέστερος για τη θέση του δημάρχου. Τα πράγματα όμως αλλάζουν όταν η Χαρά αποφασίζει να θέσει κι αυτή υποψηφιότητα, οπότε έρχεται γι' άλλη μια φορά αντιμέτωπη με τις συντηρητικές απόψεις του χωριού…
Επεισόδιο: 26
Η Χαρά αρχίζει να κερδίζει έδαφος, καθώς παίρνει σιγά - σιγά με το μέρος τις γυναίκες του χωριού, βάζοντας πολλές από αυτές υποψήφιες συμβούλους στον συνδυασμό της. Οι γυναίκες επαναστατούν και το χωριό χωρίζεται σε δύο στρατόπεδα: το αντρικό και το γυναικείο…
Επεισόδιο: 27
Η δημοτικότητα της Χαράς αυξάνεται και ο Περίανδρος αισθάνεται για πρώτη φορά να απειλείται. Η προεκλογική "παροχολογία" και των δύο υποψηφίων έχει φτάσει στο αποκορύφωμα και τάζουν σε όλους λαγούς με πετραχήλια. Η Χαρά, προσπαθώντας να κερδίσει και τους άντρες του χωριού, βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο "Λυσιστράτη". Έτσι όλες οι γυναίκες κάνουν σεξουαλική απεργία στους άντρες τους, για να ψηφίσουν την Χαρά…
Επεισόδιο: 28
Ο Περίανδρος αντεπιτίθεται, προκαλώντας τη Χαρά σε ένα δημόσιο debate στην πλατεία του χωριού. Εκεί, παραποιώντας στην ουσία τα λόγια της Χαράς, καταφέρνει να ξανακερδίσει το χωριό με το μέρος του. Ταυτόχρονα η αστυνομία βρίσκεται στα ίχνη του Φατσέα γιατί έχουν ανακαλύψει χασισοκαλλιέργειες στην περιοχή. Έτσι ο Φατσέας με τον συνεργό του καίνε τα δενδρύλλια για να γλιτώσουν κι ένα μαύρο σύννεφο καπνού καλύπτει το Κολοκοτρωνίτσι. Έτσι, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής ομιλίας του Περίανδρου "μαστουρώνει" όλο το χωριό…
Επεισόδιο: 29
Η Χαρά χάνει τις εκλογές, καθώς το χωριό αποφασίζει να ψηφίσει παραδοσιακά. Έτσι, αποφασίζει να φύγει για την Αθήνα. Στο μεταξύ οι Πουλόπουλοι και ο Πολυμενείς "συλλαμβάνουν" τα παιδιά τους στο σπίτι του Τρελαντώνη…
Επεισόδιο: 30

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Η Γωγώ φυγαδεύεται στο χωριό μιας θείας της στην Σπάρτη, ενώ η αναχώρηση της Χαράς αναβάλλεται λόγω της απόπειρας αυτοκτονίας του Φατσέα. Στο μεταξύ μια μυστηριώδης και κομψή γυναίκα φτάνει με λιμουζίνα στο Κολοκοτρωνίτσι…
Επεισόδιο: 1
Τo Κολοκοτρωνίτσι ξαναβρίσκει τους ρυθμούς του μετά το καλοκαίρι. Υπάρχει ένα μεγάλο μυστήριο που απασχολεί όλους τους κατοίκους του χωριού σχετικά με τον Δήμαρχο, που πήρε τον γιο του βιαστικά και εξαφανίστηκαν για όλο αυτό το διάστημα. Εκτός από ελάχιστα τηλέφωνα που έκανε ο Περίανδρος στην Τασία αλλά και στην πρωτευουσιάνα - για την οποία έχει αρχίσει να αισθάνεται κάτι - κανείς άλλος δεν ξέρει νέα τους! Παράλληλα, ο Φατσέας που γλίτωσε από την απόπειρα αυτοκτονίας, αναρρώνει με τη βοήθεια της Σταυρούλας, η οποία ξημεροβραδιάζεται στο προσκεφάλι του. Αλλά κι ένα άλλο νέο συγκλονίζει το χωριό. Η Γωγώ που έχει φυγαδευτεί από τους γονείς της στη Σπάρτη, επιστρέφει με μια είδηση... βόμβα! Τελικά, επιστρέφει κι ο Περίανδρος με τον Μανωλάκη, αλλά πέφτει πάνω σ' αυτό που ήθελε να αποφύγει!
Επεισόδιο: 2
Η Πηνελόπη έχει επιστρέψει αποφασισμένη να διεκδικήσει το παιδί της. Ο Περίανδρος, ανένδοτος, τη διώχνει αποκαλύπτοντάς της ότι ο Μανωλάκης τη θεωρεί νεκρή. Εκείνη, αποκαμωμένη, μπαίνει στο καφέ της Χαράς για να πιει ένα ποτό. Η Χαρά που την αναγνωρίζει, της συμπαραστέκεται και την παροτρύνει να μείνει και να απαιτήσει να δει το παιδί της. Τη φιλοξενεί, μάλιστα, στο σπίτι της. Στο μεταξύ, η εγκυμοσύνη της Γωγώς έχει προξενήσει μεγάλη αναστάτωση στους Πουλόπουλους που θεωρούν ως μόνη λύση την άμβλωση, πράγμα που η Γωγώ αρνείται να κάνει.
Επεισόδιο: 3

Ο Μανωλάκης έχει υποστεί μεγάλο σοκ από την στιγμή που η Πηνελόπη του αποκάλυψε ότι είναι η μητέρα του. Παρότι ο Περίανδρος του εξηγεί ότι τον εγκατέλειψε, εκείνος ζητάει να την δει. Πράγματι συναντιούνται στο σπίτι της Χαράς και μόλις ξεπερνιέται η αρχική αμηχανία, καταλήγουν ο ένας στην αγκαλιά του άλλου. Παράλληλα ο Μπίλυ, που έχει μάθει για την εγκυμοσύνη της Γωγώς, θέλει να την παντρευτεί, πράγμα που βρίσκει αντίθετους τους γονείς του. Στο μεταξύ, ο Φατσέας που έχει βαλθεί να ξαναπαντρευτεί τη Σταυρούλα, αποφασίζει να την κλέψει…
Επεισόδιο: 4
Ο Μανωλάκης, πανευτυχής που γνώρισε τη μητέρα του, θέλει να βρίσκεται συνέχεια μαζί της. Το ίδιο αισθάνεται γι' αυτόν και η Πηνελόπη που, ακολουθώντας την συμβουλή της Χαράς, αποφασίζει να κάνει ένα διάλειμμα στην καριέρα της και να μείνει στο χωριό. Ο Περίανδρος προσπαθεί να την έχει σε απόσταση αλλά ταυτόχρονα γοητεύεται από την παρουσία της. Η Γωγώ και ο Μπίλυ ζητούν άσυλο στην εκκλησία, για να αποφύγουν την έκτρωση. Ο Περίανδρος μαθαίνει από τη Χαρά τα γεγονότα και γίνεται έξαλλος που μικρά παιδιά παρέβησαν την 'Τάξη και την ηθική'…
Επεισόδιο: 5
Με τη μεσολάβηση του Περίανδρου, οι Πουλόπουλοι και οι Πολυμενείς δέχονται να παντρέψουν τα παιδιά τους, με τον δήμαρχο για κουμπάρο. Έτσι αρχίζουν οι ετοιμασίες για τους δύο γάμους, δηλαδή των παιδιών και της Σταυρούλας με τον Φατσέα. Ο δεύτερος γάμος όμως κινδυνεύει να ακυρωθεί, όταν η Σταυρούλα πιάνει στα πράσα τον Φατσέα να ερωτοτροπεί με Ρωσίδα, στο πάρτι που κάνει στο καφενείο την παραμονή του γάμου. Παράλληλα, ο Περίανδρος προσπαθεί να βρεθεί μόνος με τη Χαρά, αλλά υφίσταται στενό μαρκάρισμα από την Πηνελόπη…
Επεισόδιο: 6

Ξημέρωσε η μέρα των διπλών γάμων. Ο γάμος της Σταυρούλας ξεκινάει με παρατράγουδα καθώς ο Φατσέας εισπράττει προκαταβολικά τα χρήματα που έχουν οι φίλοι του για να δώσουν στη νύφη, σύμφωνα με το έθιμο, ενώ η Αγλαΐα ξηλώνει το νυφικό της Γωγώς προσπαθώντας να το φορέσει. Στο γλέντι του γάμου ο Περίανδρος διχάζεται ανάμεσα στη Χαρά και την Πηνελόπη που τραγουδά για εκείνον. Το γλέντι τελειώνει με έναν τρικούβερτο καυγά…
Επεισόδιο: 7
Η Πηνελόπη μετακομίζει στο σπίτι του Περίανδρου μετά από παράκληση του Μανωλάκη, που διαδίδει σε όλο το χωριό ότι οι γονείς του θα ξαναπαντρευτούν. Ο Περίανδρος εξηγεί στη Χαρά ότι τίποτα δεν συμβαίνει ανάμεσα σε αυτόν και την πρώην σύζυγό του. Το ίδιο όμως κιόλας βράδυ, ο Μανωλάκης τους κλειδώνει μόνους στην ίδια κρεβατοκάμαρα…
Επεισόδιο: 8
Ο Περίανδρος βασανίζεται από τύψεις μετά την ερωτική συνεύρεσή του με την Πηνελόπη, γιατί όχι μόνο υπέκυψε στο σαρκικό πάθος όντας χωρισμένος, αλλά εξακολουθεί να θέλει και τη Χαρά. Έτσι καταφεύγει στον παπά και εξομολογείται τα πάθη του ενώ η παπαδιά κρυφακούει και έτσι όλο το χωριό μαθαίνει τα καθέκαστα…
Επεισόδιο: 9
Ο Περίανδρος υποκύπτει ξανά στη γοητεία της Πηνελόπης και αποφασίζει, ως έντιμος παλιομοδίτης, ότι πρέπει να την παντρευτεί, για να ικανοποιήσει και την επιθυμία του γιου του. Η Μαρκάτος δέχεται την πρόταση με απώτερο σκοπό να τον παρασύρει σιγά - σιγά στην Αθήνα. Αποφασίζει λοιπόν να γιορτάσουν την αναγγελία των γάμων τους με ένα ρεσιτάλ όπερας που θα γίνει στο καφέ της Χαράς.
Επεισόδιο: 10
Η Πηνελόπη μαζεύει τα πράγματά της και φεύγει, γεγονός που βυθίζει τον Μανωλάκη στη θλίψη. Αντίθετα, ο Φατσέας είναι πανευτυχής που αποδείχτηκε γόνιμος κι αρχίζει να φέρεται υποτιμητικά στη Σταυρούλα και να ξεπορτίζει πάλι τα βράδια. Λίγες μέρες μετά, η Πηνελόπη επιστρέφει συνοδεία δικηγόρου και ζητά από τον Περίανδρο να της παραχωρήσει την επιμέλεια του παιδιού, αλλιώς θα κινήσει δικαστική διαδικασία.
Επεισόδιο: 11
Μετά την αναχώρηση του Μανωλάκη, ο Περίανδρος πέφτει σε βαριά κατάθλιψη, κατηγορώντας την Χαρά ως υπεύθυνη για τον χωρισμό του με το παιδί. Ο Μανωλάκης από την άλλη δεν μπορεί να συνηθίσει τη ζωή στην Αθήνα και νομίζει συνέχεια ότι βλέπει μπροστά του τον Περίανδρο. Η Σταυρούλα περνάει δύσκολες ώρες γιατί ο Βαγγέλης έχει μπλέξει με μία Ρωσίδα καμπαρετζού. Βάσανα, όμως, έχουν και ο Μπίλυ με την Γωγώ που εξαιτίας των γονιών τους βλέπουν τη σχέση τους να κλονίζεται.
Επεισόδιο: 12
Η Πηνελόπη φεύγει για επαγγελματικό ταξίδι στο Βερολίνο παίρνοντας μαζί της και τον Μανωλάκη, καθώς θεωρεί ότι θα του κάνει καλό και θα τον συνεφέρει από την κατάθλιψη. Η κατάστασή του όμως επιδεινώνεται στο εξωτερικό και η Πηνελόπη, πάνω στην απόγνωσή της, τηλεφωνεί στον Περίανδρο, ο οποίος παίρνει το πρώτο αεροπλάνο μαζί με τον πιστό του Θόδωρο. Πίσω στο χωριό, ο παπάς και η παπαδιά φιλοξενούν ένα ορφανό παιδάκι από τη Ρωσία, που θα κάνει την καρδιά της Σταυρούλας να χτυπήσει δυνατά…
Επεισόδιο: 13
Επιστρέφοντας ο Περίανδρος με τον Μανωλάκη από το Βερολίνο, αποφασίζει να ζητήσει συγνώμη από την Χαρά για την απαράδεκτη συμπεριφορά του. Η Χαρά όμως είναι εξοργισμένη μαζί του και έχει αποφασίσει να τον βγάλει από την ζωή της. Αυτό που την απασχολεί είναι να αρχίσει επαφή με τον πατέρα της Βάλιας ικανοποιώντας την επιθυμία της κόρης της. Παράλληλα, η ζωή του Φατσέα και της Σταυρούλας αναστατώνεται όταν εκείνη παίρνει τη μικρή Μπουλίτσα στο σπίτι της γιατί η παπαδιά έπαθε λουμπάγκο…
Επεισόδιο: 14
Η άφιξη του πατέρα της Βάλιας αναστατώνει το χωριό, αλλά πάνω από όλους τον Περίανδρο, που ήταν αποφασισμένος να ζητήσει τη Χαρά σε γάμο. Ο γοητευτικός αθλητικογράφος Αστέρης Νεγρεπόντης φέρνει τα πάνω κάτω στη ζωή της Χαράς. Ωστόσο, αρνείται να της αποκαλύψει τον λόγο για τον οποίο την εγκατέλειψε, καλύπτοντας τη ζωή του με ένα πέπλο μυστηρίου…
Επεισόδιο: 15
Ο Αστέρης, παίρνοντας άδεια από την δουλειά του, εγκαθίσταται στο σπίτι της Χαράς προσπαθώντας να επανορθώσει για όλα αυτά τα χρόνια. Ταυτόχρονα δηλώνει στη Χαρά ότι ποτέ δεν την ξεπέρασε ερωτικά. Η γοητεία του πλήττει όλες τις γυναίκες του χωριού και κάνει τον Περίανδρο να αρρωστήσει από την ζήλια του…
Επεισόδιο: 16
Η παρουσία του ωραίου και αθλητικού Αστέρη Νεγρεπόντη, αναστατώνει όλες τις γυναίκες του χωριού, οι οποίες αρχίζουν να βρίσκουν τους άντρες τους αγύμναστους και πλαδαρούς και να τους υποχρεώνουν να αθλούνται. Η μόνη γυναίκα του χωριού που δεν υποκύπτει στη γοητεία του είναι η Χαρά, που σκέφτεται πάντα τον Περίανδρο. Ωστόσο, εκείνος, τυφλωμένος από τη ζήλια δεν το καταλαβαίνει και προσπαθεί να συναγωνιστεί τον αντίπαλό του κάνοντας κοιλιακούς…
Επεισόδιο: 17
Η επιθυμία της Σταυρούλας να υιοθετήσει τη μικρή Μπουλίτσα, βρίσκει εντελώς αντίθετο τον Φατσέα. Τότε εκείνη ζητάει από τον Περίανδρο να τη βοηθήσει, αυτός όμως, παραδομένος στον έρωτα και τη ζήλια για τη Χαρά, έχει γίνει σκιά του παλιού εαυτού του. Από μια παρεξήγηση πιστεύει ότι η Χαρά διατηρεί ερωτικές σχέσεις με τον Αστέρη και συμπεριφέρεται αχαρακτήριστα, σπρώχνοντάς την έτσι ο ίδιος στην αγκαλιά του Νεγρεπόντη…
Επεισόδιο: 18
Η Χαρά αρχίζει να βλέπει με συμπάθεια τον Αστέρη, ο οποίος ενώ τη διεκδικεί ερωτικά, αρνήθηκε να εκμεταλλευτεί μια στιγμή αδυναμίας της. Αντίθετα, τον Περίανδρο δεν θέλει ούτε τον βλέπει μετά την ιστορία με το Ρωσιδάδικο. Για να του μπει στο μάτι, αποφασίζει να οργανώσει μια ποδοσφαιρική ομάδα στο χωριό με προπονητή τον Αστέρη. Η νέα ομάδα θα λάβει μέρος στο ετήσιο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της περιοχής, στο οποίο ποτέ δεν μετείχε το Κολοκοτρωνίτσι, λόγω αντίθεσης του Πώποτα…
Επεισόδιο: 19
Οι προπονήσεις του Αστέρα Κολοκοτρωνιτσίου συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς και ο Περίανδρος προσπαθεί να αριστεύσει σαν τερματοφύλακας, για να ξαναστρέψει έτσι την προσοχή της Χαράς πάνω του. Εκείνη όμως έχει αρχίσει να ξαναπλησιάζει τον Αστέρη που, όσο περνάει ο καιρός, αποδεικνύεται ο τέλειος άντρας! Το αστέρι του Αστέρα είναι φυσικά ο Φατσέας, που όμως κολλάει ιλαρά από την Μπουλίτσα κινδυνεύοντας να χάσει το πρωτάθλημα…
Επεισόδιο: 20
Η υγεία της Μπουλίτσας επιδεινώνεται προξενώντας μεγάλη ταραχή στον Φατσέα που μετά τον αγώνα βλέπει το παιδί με άλλο μάτι, και αποφασίζει να δεχθεί την υιοθεσία. Και ενώ αυτό το παιδί φέρνει κοντά το Φατσέα με την Σταυρούλα, η Γωγώ κινδυνεύει να χάσει το δικό της, κι έτσι με απόφαση του Μπίλυ αυτή τη φορά, ξανασταματάει το σχολείο. Διαφωνώντας η Χαρά με τον Περίανδρο για το ζήτημα της Γωγώς, καταλαβαίνει ότι έχουν αγεφύρωτες διαφορές κι έτσι γυρίζει σπίτι αποφασισμένη να σμίξει ερωτικά με τον Αστέρη. Εκεί όμως την περιμένει μια μεγάλη αποκάλυψη…
Επεισόδιο: 21
O Aστέρης εξομολογείται στη Χαρά ότι την εποχή που εκείνη ήταν έγκυος στη Βάλια, εκείνος ανακάλυψε την σεξουαλική του ιδιαιτερότητα, όταν ερωτεύθηκε τον μέλλοντα κουμπάρο της Αλέκο. Η Χαρά παθαίνει σοκ και το βασικό της μέλημα είναι να μην μάθει τίποτα το παιδί. Παράλληλα ο Περίανδρος πληρώνει τον Φατσέα για να δεχθεί να υιοθετήσει την Μπουλίτσα, εκείνος που ήδη έχει αγαπήσει το παιδί, δράττεται της ευκαιρίας να βγάλει χρήματα και δέχεται το παχυλό τσεκ του δημάρχου. Άθελα του μάρτυρας του χρηματισμού γίνεται ο Θόδωρος που παρακινημένος από τον έρωτα του για την Σταυρούλα της τα καρφώνει…
Επεισόδιο: 22
Στο χωριό επικρατεί μεγάλη αναταραχή: η Σταυρούλα έχει πετάξει έξω από το σπίτι τον Φατσέα, ο οποιος κοιμάται στο καφενείο, η Γωγώ έχει εγκαταλείψει τον Μπίλυ και έχει επιστρέψει στο πατρικό της, όλοι οι γάμοι διαλύονται και μόνο η Χαρά αποφασίζει να παντρευτεί τον Αστέρη, για να σταματήσει τις φήμες και να προστατέψει την Βάλια. Έτσι ανακοινώνουν το γάμο τους που πέφτει σαν κεραμίδα στο κεφάλι του Περίανδρου, μιας και σκοπεύουν να κάνουν πολιτικό γάμο και σ' αυτή την περίπτωση, τελετάρχης θα είναι ο Δήμαρχος.
Επεισόδιο: 23
Ο Περίανδρος προσπαθεί να αποφύγει πάση θυσία να παντρέψει τη Χαρά, στρέφοντας τον παπά εναντίον της για το θέμα του πολιτικού γάμου. Εκείνη είναι ανένδοτη και μάλιστα προσπαθεί να γίνει ο γάμος τους ουσιαστικός, μιας και ο Αστέρης πιστεύει ότι μαζί της θα γίνει ξανά straight. Έτσι η μεγάλη μέρα ανατέλλει και η Χαρά με τον Αστέρη καταφθάνουν στο δημαρχείο για να παντρευτούν, με μάρτυρες τον Τρελαντώνη και την Σταυρούλα…
Επεισόδιο: 24
Ο ερχομός του Αλέκου, πρώην δεσμού του Αστέρη, διαλύει τον γάμο. Το χειρότερο όλων όμως είναι ότι ο Πώποτας μαθαίνει τη σεξουαλική ιδιαιτερότητα του Αστέρη. Παρότι αντιλαμβάνεται ότι δεν πρέπει να "κράξει" δημόσια στο χωριό τον Αστέρη για να μην μάθει τίποτα η Βάλια και πληγωθεί, δεν αντέχει και πετάει συνεχώς σπόντες και υπονοούμενα, μπροστά στους πελάτες του καφέ. Στο τέλος εξοργίζει τη Χαρά αλλά και τον ίδιο τον Αστέρη, ο οποίος του επιτίθεται με γροθιές…
Επεισόδιο: 25
Ο Αστέρης φοβάται ότι αν παραμείνει στο χωριό, θα διαρρεύσει σύντομα το μυστικό του. Και παρ' ότι ο Περίανδρος του ζητάει συγνώμη και του υπόσχεται ότι δεν θα αποκαλύψει ποτέ τίποτα, εκείνος, για να μην πληγωθεί η κόρη του, αποφασίζει να γυρίσει στην Αθήνα. Η Βάλια θυμώνει με τη μητέρα της την οποία θεωρεί υπεύθυνη γι' αυτή την αποχώρηση…
Επεισόδιο: 26
Ο Φατσέας, ψάχνοντας να βρει τα συμβόλαια ενός χωραφιού που θέλει να πουλήσει στο Σταύρακα, ανακαλύπτει μια επιστολή του πατέρα του Περίανδρου Πώποτα, Εμμανουήλ Πώποτα την οποία απευθύνει στη μητέρα του Φατσέα, Λενιώ. Μέσα από το γραφόμενα μαθαίνουμε ότι ο Εμμανουήλ, που σε αντίθεση με τον γιο του Περίανδρο ήταν τρομερός γυναικάς και απατούσε κατά συρροή τη γυναίκα του, διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με την μητέρα του Φατσέα, η οποία δούλευε πλύστρα στ' αρχοντικό του. Τίνος γιος είναι, λοιπόν, ο Φατσέας;
Επεισόδιο: 27
Μέσα από τα ημερολόγια της Λενιώς αλλά και της μικρής Τασίας, παρακολουθούμε πως ο Εμμανοήλ Πώποτας σπιτώνει την μητέρα του Φατσέα κανονικά, φέρνοντας την στο αρχοντικό του τάχα σαν υπηρέτρια.. Ο Φατσέας κάτω από αυτές τις εξελίξεις διεκδικεί την μισή περιουσία του Περίανδρου. Μέσα σε όλα αυτά η Κανέλα πιέζει την Γωγώ να γυρίσει στον άντρα της. Πράγματι εκείνη φεύγει από το πατρικό της και ζητάει καταφύγιο στην Χαρά.
Επεισόδιο: 28
Όταν η μητέρα του Περίανδρου, Αμαλία, ανακαλύπτει ότι η Λενιώ είναι έγκυος από τον Εμμανουήλ, επιστέφει στο πατρικό της στην Πάτρα. Έτσι η μητέρα του Βαγγέλη γίνεται κυρία του σπιτιού. Με αυτά τα δεδομένα, ο Φατσέας μεταβιβάζει το καφενείο του και ένα κτήμα που έχει στον Σταύρακα αφιλοκερδώς, γιατί θέλει να ξεκινήσει νέα καριέρα σαν άρχοντας που κάνει αγαθοεργίες. Η Σταυρούλα, αηδιασμένη από την συμπεριφορά του, αλλά και επειδή η παπαδιά παίρνει πίσω την Μπουλίτσα για να μη ζει σε αιμομικτικό περιβάλλον, αποφασίζει να δώσει τέρμα στη ζωή της…
Επεισόδιο: 29
Η συνάντηση της Τασίας με τη μαμή που ξεγέννησε τη Λενιώ Φατσέα, αποκαλύπτει την αλήθεια: ο Βαγγέλης δεν ήταν γιος του Εμμανουήλ και συνεπώς δεν είναι αδελφός της Σταυρούλας. Εκείνη όμως είναι αποφασισμένη να μην επιστρέψει στη συζυγική εστία και έτσι ο 'γυναικωνίτης' της Χαράς μεγαλώνει. Ο Βαγγέλης που αγαπάει την Μπουλίτσα, την απαγάγει και ταμπουρώνεται ένοπλος στο καφενείο εκβιάζοντας την Σταυρούλα να γυρίσει πίσω. Την κατάσταση διευθετεί ο Περίανδρος κερδίζοντας τον θαυμασμό της Χαράς…
Επεισόδιο: 30
Η Χαρά είναι σε απελπισία γιατί η φωτιά που έβαλε η δασκάλα στο καφέ κατέστρεψε τις προσπάθειες δύο χρόνων. Ο Περίανδρος αντί να στηρίξει την προσπάθεια της να το ξαναφτιάξει της προτείνει να παντρευτούν και να γίνει νοικοκυρά. Έτσι η Χαρά αποφασίζει να γυρίσει στην Αθήνα . Όλο το χωριό είναι θλιμμένο γιατί εκτός από την καταστροφή του καφέ, η Αγλαΐα που έχει τρελαθεί για τα καλά εγκαταλείπει το χωριό συνοδεία ψυχίατρου, για να εγκλειστεί σε ίδρυμα. Και μέσα σ' όλα σπάνε τα νερά της Γωγώς αιφνίδια και αναγκάζονται να την ξεγεννήσουν με τη βοήθεια της παπαδιάς, που υπήρξε μαμή. Η γέννα όμως έχει επιπλοκές και ο Μπίλυ καλείται να διαλέξει αν θα σώσουν την μητέρα η το παιδί…
Επεισόδιο: 1
Η απουσία της Χαράς έχει σημαδέψει το χωριό. Ο Περίανδρος προσπαθεί να επιστρέψει στον παλιό τρόπο ζωής και σκέψης, στο εμπρός - πίσω και να ξεχάσει όλη την "παρένθεση" που λέγεται Χαρά. Ο Φατσέας σκέφτεται να επεκτείνει τις επιχειρήσεις του, αναλαμβάνοντας το "ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ", μια και κείνη απουσιάζει, αλλά τα πράγματα θα εξαρτηθούν από το ποιος θα είναι ο νικητής της μεγάλης κλήρωσης του JOKER. Ο Τρελλαντώνης ή ο Φατσέας.
Επεισόδιο: 2
Όλο το χωριό πλην του Περίανδρου προσφέρει εθελοντική εργασία για να ξαναφτιαχτεί το καφέ της Χαράς. Στο μεταξύ ο Φατσέας έχει καταχραστεί κανονικά το τζόκερ του Τρελαντώνη και βρίσκεται πολυεκατομμυριούχος, αλλά το γεγονός που συγκλονίζει το χωριό είναι ο σοβαρός τραυματισμός του Άρη, του γιου του παπά, σε μια διαδήλωση στο Μιλάνο που του προξενεί αμνησία. Το μόνο που θυμάται είναι η Χαρά…
Επεισόδιο: 3
Η επιστροφή του Άρη αναστατώνει τη Χαρά. Η μερική αμνησία από την οποία πάσχει, έχει διαγράψει τις μνήμες των δύο τελευταίων ετών, με αποτέλεσμα να θυμάται μόνο ότι έχει αρραβωνιαστεί τη Χαρά! Έτσι εκείνη, κατόπιν παράκλησης του παπά και της παπαδιάς, παριστάνει την αρραβωνιαστικιά του και μαζί της παίζει θέατρο όλο το χωριό. Τα εγκαίνια του ανακαινισμένου καφέ πραγματοποιούνται, με όλο το χωριό να υποκρίνεται για χάρη του Άρη...
Επεισόδιο: 4
Ο Άρης μετακομίζει στο σπίτι της Χαράς, η οποία έρχεται σε τρομερά δύσκολη θέση. Το γεγονός αυτό τρελαίνει τον Περίανδρο, που νιώθει εξαιρετικά ανασφαλής και φοβάται ότι η Χαρά θα ερωτευθεί ξανά τον Άρη. Έτσι τους έχει υπό στενή παρακολούθηση, στέλνοντας τον Θόδωρο και την Τασία να τους κατασκοπεύουν. Στο μεταξύ η Ματούλα ξαναρίχνει τα δίχτυα της στον γιο του παπά, ο οποίος όμως ζει και αναπνέει μόνο για την πρωτευουσιάνα...
Επεισόδιο: 5
Ο Περίανδρος, θέλοντας να αποτρέψει τυχόν σεξουαλική συνεύρεση του Άρη με τη Χαρά, του λέει ότι ο πραγματικός του εαυτός είναι συντηρητικός, ότι καταδικάζει τις προγαμιαίες σχέσεις κι ότι αυτή η απελευθέρωση που αισθάνεται, είναι προϊόν της αμνησίας του... Όλη αυτή η κατάσταση οδηγεί τον Άρη σε νευρική κατάρρευση. Όταν η Χαρά ανακαλύπτει τις πράξεις του Περίανδρου, θυμώνει και κόβει κάθε επαφή μαζί του...
Επεισόδιο: 6
Η εμφάνιση της Ιταλίδας Μόνικας που ισχυρίζεται ότι είναι αρραβωνιαστικιά του Άρη, αναστατώνει τον παπά και την παπαδιά. Φυσικά ο Άρης δεν την θυμάται και αναστατώνεται κι αυτός από την παρουσία της. Η Χαρά, για να τον ηρεμήσει, του λέει πως είναι η Ιταλίδα γιατρός του. Ο μόνος που ενθουσιάζεται με την έλευση της Μόνικας είναι ο Περίανδρος, που ελπίζει να την θυμηθεί ο Άρης για να ξεκολλήσει από την Χαρά. Έτσι την παροτρύνει να του κάνει σεξουαλικές επιθέσεις, για να του ξυπνήσει τη σωματική μνήμη.
Επεισόδιο: 7
Η Μόνικα εγκαθίσταται κανονικά στο σπίτι του Περίανδρου και έχοντας καταλάβει τον έρωτά του για την Χαρά, του προτείνει να παραστήσουν ότι ενδιαφέρονται ο ένας για τον άλλο, για να ζηλέψουν o Άρης και η Χαρά αντίστοιχα. Έτσι αρχίζουν να διαδίδουν ότι υπάρχει ένα φλερτ ανάμεσά τους, αλλά ούτε η Χαρά ούτε ο Άρης δίνουν καμιά σημασία. Ο Φατσέας, μετά το βράδυ που πέρασε στα μπουζούκια με την Ματούλα, έχει αρχίσει να την πλευρίζει κανονικά και της κάνει δώρο ένα χρυσό βραχιόλι...
Επεισόδιο: 8
Ο Άρης αποκαλύπτει στη Χαρά ότι από καιρό θυμάται τα πάντα αλλά παρίστανε τον αμνησιακό, με σκοπό να την ξανακερδίσει. Επειδή όμως έχει καταλάβει τον έρωτά της για τον Περίανδρο, αποφάσισε να γυρίσει στο Μιλάνο, κρυφά όμως από την Μόνικα. Τη συζήτησή τους ακούει η Βάλια και γίνεται έξαλλη. Η ζωή της Χαράς αναστατώνεται πολύ, ενώ και η Σταυρούλα αναστατώνεται ευχάριστα βρίσκοντας στο σακάκι του Φατσέα μια απόδειξη κοσμηματοπωλείου. Ενώ εκείνη πιστεύει ότι της αγόρασε δώρο για την επέτειο του γάμου τους, ο Φατσέας το κάνει δώρο στη Ματούλα...
Επεισόδιο: 9
Η Χαρά προσπαθεί να πείσει την κόρη της να μην φύγει. Εκείνη είναι αμετάπειστη και έχει συνεννοηθεί με τον πατέρα της να πάει να ζήσει μαζί του στην Αθήνα. Ο Μανωλάκης μαθαίνει τα νέα και, δυστυχισμένος που χάνει το κορίτσι του, τα βάζει με τον πατέρα του. Η μητέρα της Ματούλας, η Σώμαινα, μια φτωχή χήρα, ανακαλύπτει το βραχιόλι που έκανε δώρο στην κόρη της ο Φατσέας. Εκείνη, για να δικαιολογηθεί, της λέει ότι είναι της γιαγιάς του Διονυσάκη κι ότι της το χάρισε γιατί θέλει να την ζητήσει σε γάμο. Φυσικά η Σταυρούλα κοιμάται τον ύπνο του δικαίου...
Επεισόδιο: 10
Ο Περίανδρος πιέζει τη Χαρά να αρραβωνιαστούν, πράγμα που εκείνη δεν θέλει ούτε καν να συζητήσει, καθώς είναι βαθιά θλιμμένη από την απουσία της Βάλιας. Ο Μπίλυ συναντάει στην Αθήνα τη Ματούλα, που του λέει ότι βρίσκεται εκεί για ένα πρόβλημα υγείας της εξαδέλφης της. Εκείνος το πιστεύει και όταν γυρίζει στο Κολοκοτρωνίτσι, λέει στη Σώμαινα για τη συνάντηση. Αυτή αναστατώνεται επειδή καταλαβαίνει ότι η κόρη της είναι με τον Φατσέα. Ο Περίανδρος επισκέπτεται ξανά τη Χαρά, για να την πιέσει για τον αρραβώνα και, κόντρα στις αρχές του, υποκύπτει στο ερωτικό πάθος...
Επεισόδιο: 11
Ο Περίανδρος ξυπνάει στο σπίτι της Χαράς. Όταν συνειδητοποιεί ότι έκαναν έρωτα ανύπαντροι, παθαίνει σοκ και την πιέζει για γάμο. Εκείνη φυσικά αρνείται, λέγοντας του ότι πρώτα πρέπει να κάνουν σχέση. Ο Περίανδρος εξομολογείται στον παπά το "αμάρτημά του". Η παπαδιά, ως συνήθως, κρυφακούει, αλλά δεν πιάνει το όνομα της γυναίκας. Αναστατώνει, λοιπόν, όλο το χωριό για να ανακαλύψει τη "λεγάμενη"...
Επεισόδιο: 12
Η αποκάλυψη της σχέσης του Περίανδρου και της Χαράς σκάει σαν βόμβα στο χωριό. Με κορυφαία την παπαδιά, όλο το χωριό κατηγορεί τον δήμαρχο αποκαλώντας τον υποκριτή και Φαρισαίο. Εκείνος τους καλεί όλους στο καφέ, για να ζητήσει δημόσια μετάνοια και να τους υποσχεθεί ότι σύντομα θα παντρευτεί την πρωτευουσιάνα και θα την βάλει στον "ίσιο δρόμο". Αυτό εξοργίζει την Χαρά, η οποία ενώπιον όλου του χωριού του αδειάζει ένα ποτήρι νερό στο κεφάλι.
Επεισόδιο: 13
Ο καινούργιος χρόνος βρίσκει την Χαρά και τον Περίανδρο να μη μιλιούνται μετά τον τελευταίο τους καβγά. Φυσικά κανένας δεν υποχωρεί και δεν ζητάει συγγνώμη από τον άλλο. Η Γωγώ αποφασίζει να εγκαταλείψει το σχολείο οριστικά και να ανοίξει τα 'φτερά' της στο εμπόριο φτιάχνοντας και πουλώντας σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού. Ο έμπορος που της διακινεί τα προϊόντα και ταυτόχρονα προμηθευτής του καφέ, φαίνεται να γνωρίζει ένα ένοχο μυστικό από το παρελθόν της δασκάλας. Η Ελεονώρα, φοβούμενη μην ξεσπάσει σκάνδαλο, δέχεται την πρόταση γάμου του Θόδωρου. Η μητέρα της Ματούλας επισκέπτεται μέσα στη νύχτα τη Σταυρούλα. Ποιες είναι οι προθέσεις της;
Επεισόδιο: 14
H Σώμαινα αποκαλύπτει τα πάντα στη Σταυρούλα. Ο Φατσέας δεν αρνείται τη σχέση του με τη Ματούλα αλλά την θεωρεί κάτι φυσικό, μιας και οι περισσότεροι άντρες κάνουν το ίδιο, και της δηλώνει ότι η οικογένεια του είναι πάνω από όλα. Η Σταυρούλα, φεύγει πάλι από το σπίτι και εγκαθίσταται μαζί με το παιδί στην Χαρά. Ο Φατσέας είναι σίγουρος ότι θα ξαναγυρίσει, εκείνη, όμως, είναι αποφασισμένη. Ωστόσο, για να μην εκθέσει τη Ματούλα στην οργή του χωριού, δεν αποκαλύπτει την πραγματική αιτία του χωρισμού της παρά προφασίζεται ασυμφωνία χαρακτήρων, πράγμα που εξοργίζει τον Περίανδρο. Να, όμως, που ο Πολυμαινέας πετυχαίνει βράδυ στο δάσος τον Φατσέα με την Ματούλα σε κρυφό ραντεβού...
Επεισόδιο: 15

Ο Διονυσάκης, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να φέρει πίσω την Ματούλα, κλέβει λεφτά κάτω από το στρώμα του πατέρα του, για να της κάνει ένα ακριβό δώρο. Όταν ανακαλύπτεται η κλοπή, το βάρος πέφτει στον Τρελαντώνη, στο σπίτι του οποίου έχει κρύψει τα χρήματα ο Διονυσάκης. Το χωριό εξαγριώνεται με τον τρελό και ο Περίανδρος αποφασίζει να τον στείλει σε ίδρυμα, πράγμα που οξύνει ακόμα περισσότερο τις ήδη τεταμένες σχέσεις του με την Χαρά. Παράλληλα, η καρδιά της Σώμαινας δεν αντέχει άλλο την ντροπή της κόρης της και την προδίδει...
Επεισόδιο: 16
Ο αιφνίδιος θάνατος της Σώμαινας αναστατώνει το χωριό. Ο Πολυμεναίας, βασανιζόμενος από τύψεις, επιστρέφει τα λεφτά στον Φατσέα και αποκαλύπτει την σχέση του με την Ματούλα. Στο Κολοκοτρωνίτσι ξεσπάει μεγάλο σούσουρο. Στην κηδεία, οι θερμόαιμοι Σταύρακας και Παναής απειλούν να πετροβολήσουν τη Ματούλα, την οποία σώζει η Σταυρούλα και την παίρνει υπό την προστασία της στο σπίτι της Χαράς...
Επεισόδιο: 17
Ο Φατσέας, πιεζόμενος αφ' ενός από την Σταυρούλα που του ζητάει να κάνει το σωστό και αφ' ετέρου από τους συγχωριανούς που προγκάν τη Ματούλα, ανακοινώνει επίσημα ότι θα την παντρευτεί μόλις βγει το διαζύγιό του. Η Χαρά εκπαιδεύει την Σταυρούλα για να αναλάβει το καφέ, επειδή θέλει να κατέβει στην Αθήνα να δει την κόρη της. Σχεδιάζει να παραστεί στην απονομή των πανελληνίων βραβείων μαθητικής ζωγραφικής, όπου η Βάλια κέρδισε το δεύτερο βραβείο. Αυτό αναστατώνει τον Περίανδρο, που δεν αντέχει στιγμή μακριά της. Ένα έξαλλο, όμως, πάρτυ γυναικών που γίνεται στο καφέ, θα τους οδηγήσει σε νέα ρήξη...
Επεισόδιο: 18
Η Χαρά αποφασίζει να πάει στην Αθήνα για να δει τη Βάλλια και να παραστεί στην απονομή των πανελλήνιων βραβείων μαθητικής ζωγραφικής, όπου η κόρη της κέρδισε το δεύτερο βραβείο. Η Βάλλια μένει πια μαζί με τον πατέρα της, τον Αστέρη, ο οποίος μέχρι τώρα ξέρουμε ότι δεν αποτελεί πρότυπο γονέα. Όταν όμως η Χαρά φτάνει στην Αθήνα, συνειδητοποιεί πως ο Αστέρης έχει μεταλλαχθεί σε τέλειο πατέρα! Από την άλλη ο Πώποτας, παρά το γεγονός ότι είναι τσακωμένος μαζί της, κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα όσο σκέπτεται ότι η Χαρά είναι μαζί με τον Αστέρη κι έτσι αποφασίζει να πάει στην Αθήνα για να την βρει. Το τι θα του συμβεί όμως στο δρόμο, δεν περιγράφεται! Μετά από ένα σωρό ευτράπελα, ο Πώποτας θα κάνει πανηγυρική είσοδο στην πρωτεύουσα πάνω στην καρότσα ενός αγροτικού φορτηγού με τη συνοδεία γύφτων και πολλών νταουλιών!
Επεισόδιο: 19
Μια Ρωσίδα παραδουλεύτρα, η Κατιούσα, εμφανίζεται ξαφνικά από το πουθενά και διεκδικεί την Μπουλίτσα, αφού ισχυρίζεται πως είναι η αδερφή της μακαρίτισσας της μητέρας της. Παράλληλα, η Ελεονώρα, γνωστή για την αδυναμία της στο ισχυρό φύλο, ιδιαίτερα όταν αυτό έχει... νεαρή ηλικία, τα φτιάχνει με τον Διονυσάκη!
Επεισόδιο: 20
Ο Φατσέας με προτροπή του Περίανδρου προτείνει στη Κατιούσα λεφτά για να τους αφήσει την Μπουλίτσα. Εκείνη δεν δέχεται και απειλεί πως αν δεν της δώσουν το παιδί με το καλό, θα καταφύγει στα δικαστήρια. Είναι όμως έτσι; Γιατί η Ματούλα βλέπει την Κατιούσα να συναντιέται με τον Σταύρακα Φυσικά μέσα σ' όλη αυτή την κατάσταση ούτε λόγος για τους αρραβώνες του Περίανδρου και της Χαράς.
Επεισόδιο: 21
Η αποκάλυψη ότι η Κατιούσα είναι απατεώνισσα και συνεργός του Σταύρακα έρχεται σαν βάλσαμο στην ψυχή της Σταυρούλας - αλλά και του Περίανδρου που επιτέλους θα αρραβωνιαστεί τη Χαρά. Η μοναδική συγγενής της Χαράς που θα παραστεί στους αρραβώνες είναι η θεία της, Ρόζα, μια ρεμπέτισσα που κάνει τουρνέ στην επαρχία. Ό,τι χειρότερο για τον Πώποτα, δηλαδή, αλλά και για τον Πουλόπουλο που χάνει την ευκαιρία να τραγουδήσει στο γλέντι.
Επεισόδιο: 22
Η Χαρά εγκαθίσταται στο σπίτι του Περίανδρου, αφού πια είναι επίσημα η αρραβωνιαστικιά του - έλα, όμως, που ο Περίανδρος τη θέλει νοικοκυρά! Εκείνη κάνοντας φιλότιμες προσπάθειες μαθαίνει να μαγειρεύει… με τραγικά αποτελέσματα. Το καφέ το κρατάει πια μόνη της η Σταυρούλα, η οποία είναι πεσμένη ψυχολογικά επειδή έχει μπει στην κλιμακτήριο.
Επεισόδιο: 23

Ο χρηματιστής του Φατσέα καταχράται τα περισσότερα χρήματά του και διαφεύγει στο εξωτερικό. Με όσα του απομένουν, ο Φατσέας αποφασίζει να δημιουργήσει ένα ίδρυμα επιμόρφωσης στο χωριό και να γίνει έτσι εθνικός ευεργέτης ώστε να εντυπωσιάσει την Σταυρούλα. Η Τασία ζει μεγάλες στιγμές καθότι έρχεται ο ναυτικός και τη ζητάει σε γάμο, προς μεγάλη ταραχή του Περίανδρου, αλλά και της Χαράς που πανικοβάλλεται στη ιδέα ότι θα αναλάβει όλο το νοικοκυριό μόνη της. Μην αντέχοντας άλλο κλεισμένη στο σπίτι, πηγαίνει στο καφέ και στήνει ένα πάρτι. Όταν επιστρέφει μεθυσμένη, προξενεί την οργή του Περίανδρου…
Επεισόδιο: 24
Η Τασία φεύγει μαζί με τον Γιώργη για να παντρευτούν, προς μεγάλη θλίψη του Μανωλάκη, αλλά και της Χαράς. Η συμπεριφορά του Περίανδρου έχει βελτιωθεί, εκείνη, όμως, νιώθει εγκλωβισμένη που για πρώτη φορά στη ζωή της βιώνει το ρόλο της νοικοκυράς. Η Χάιδω βγαίνει κρυφά ραντεβού με τον Λευτέρη αλλά τους βλέπει η παπαδιά. Και ναι μεν εκείνη δεν λέει τίποτα επειδή ο παπάς την κλειδώνει στο σπίτι, αλλά η Κανέλα και ο Τάσος υποψιάζονται ότι κάτι συμβαίνει και τους παρακολουθούν. Η Σταυρούλα έχει αρχίσει εδώ και λίγο καιρό να μην αισθάνεται καλά και φοβάται πως έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα με την υγεία της, οπότε ορκίζει τη Χαρά πως θα αναλάβει εκείνη την Μπουλίτσα, εάν της συμβεί οτιδήποτε…
Επεισόδιο: 25
Ο αγροτικός γιατρός του Μεγαλοχωρίου, που αναστατώνει τον Περίανδρο με την έλευση του, γιατί είναι νέος και ωραίος, 'γνωματεύει' ότι η Σταυρούλα δεν πάσχει από καμιά ασθένεια και η καθυστέρηση της δεν οφείλεται σε κλιμακτήριο αλλά σε εγκυμοσύνη. Ο Φατσέας τρελαίνεται από την χαρά του γιατί επιτέλους θα αποκτήσει τον πολυπόθητο διάδοχο αλλά τρελαίνεται ακόμα πιο πολύ όταν η Σταυρούλα του ανακοινώνει πως δεν είναι δικό του. Ο Περίανδρος και η Χαρά, ενώ τα πάνε μια χαρά μεταξύ τους, σκοτώνονται άγρια και για την περίεργη εγκυμοσύνη της αδελφής του αλλά και για το θέμα της απιστίας της Χάιδως και του Λευτέρη. Έτσι η σχέση τους αρχίζει να κινδυνεύει από τους εξωτερικούς παράγοντες...
Επεισόδιο: 26

Ο Περίανδρος και ο Φατσέας, πιέζουν την Σταυρούλα να αποκαλύψει το όνομα του άντρα με τον οποίο έμεινε έγκυος. Εκείνη αρνείται και δεν το λέει ούτε στη Χαρά. Το μόνο που της λέει είναι ότι το έκανε πάνω σε μια κρίση εκδίκησης για όλες τις απιστίες που είχε υποστεί. Ο Φατσέας περνάει από κανονική ανάκριση τον Σταύρακα και τον Παναγή, τους οποίους υποψιάζεται ως εραστές της Σταυρούλας. Η Ελεονόρα και ο Διονυσάκης ζητούν από τον παπά Τριαντάφυλλο να τους παντρέψει. Εκείνος αρνείται, υποκύπτοντας στις πιέσεις του πατέρα του Διονύση και της κοινής γνώμης του χωριού. Ο Μπίλυ επιστρέφοντας από την Αθήνα βρίσκει τους γονείς του και τα πεθερικά του να μην μιλιούνται κι ενώ όλοι θα περίμεναν να συγχαρεί τη Γωγώ για τις επιτυχίες της στη δουλειά, της επιτίθεται και της ζητάει διαζύγιο.
Επεισόδιο: 27
Η Βάλια γυρίζει στο χωριό μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς και την περιμένουν εκπλήξεις. Βρίσκει τη Σταυρούλα έγκυο και απελευθερωμένη, με μοντέρνα εμφάνιση να κρατάει αυτή το καφέ, ενώ την μητέρα της με μακριές φούστες, τέλεια νοικοκυρά και πλήρως υποταγμένη στον Περίανδρο. Η μικρή δεν διστάζει να της πει ότι δεν την αναγνωρίζει κι ότι προτιμούσε την παλιά Χαρά, εκείνη που ήταν μια ανεξάρτητη γυναίκα κι ας μαγείρευε μόνο κατεψυγμένα. Η Χαρά πίσω από την εύθυμη εικόνα, κρύβει μια βαθιά μελαγχολία. Το ίδιο και ο Φατσέας, ο οποίος βρίσκεται στο κρεβάτι με κατάθλιψη, όπως αποφαίνεται ο Αιμίλιος που έρχεται να τον δει και κοντράρεται γι' άλλη μια φορά με τη Ματούλα. Πίσω όμως από την αμοιβαία αντιπάθειά τους υποβόσκει μια δυνατή έλξη…
Επεισόδιο: 28
Η Χαρά έχει συνειδητοποιήσει πλέον ότι δεν μπορεί να συνεχίσει με τον Περίανδρο, αφού η σχέση τους καταπιέζει το ελεύθερο πνεύμα της. Αποφασίζει, λοιπόν, να
επιστρέψει οριστικά στην Αθήνα. Η Σταυρούλα αποκαλύπτει στον Φατσέα ότι αυτός είναι ο πατέρας του παιδιού, του λέει, όμως, ότι δεν πρόκειται να ξανασμίξουν αν αυτός δεν της αποδείξει ότι μπορεί να αλλάξει. Το χωριό αναστατώνεται με την απόφαση της Χαράς να φύγει και όλοι προσπαθούν να τη μεταπείσουν. Εκείνη είναι ανένδοτη. Θα καταφέρει, άραγε, ο Περίανδρος, με μια τελευταία απελπισμένη προσπάθεια, να τη σταματήσει;

Related Posts :Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.