Google+ Γαλακτοκομικά Καρυάς - Μαυρόγιαννης Θεοδόσιος: Τα ποιο διάσημα τηλεοπτικά Χωριά..!!

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Τα ποιο διάσημα τηλεοπτικά Χωριά..!!

Με αφορμή την αποβίβαση στο Κάτω Παρτάλι, παίρνουμε τα βουνά και επισκεπτόμαστε για άλλη μια φορά τα πιο απολαυστικά χωριά που έχουμε δει (ή ακούσει) στην ελληνική τηλεόραση. Μπείτε κι εσείς στο ΚΤΕΛ μας!

          Από την επαρχία Δωδώνης ως το χωριό όπου τα τεκνά τα γουστάρουν οι χωριάτισσες, αυτά είναι τα 10 χωριά της TV, στων οποίων την πλατεία θα θέλαμε να καθίσουμε, εκεί κάτω από τον πλάτανο, για να πιάσουμε κουβέντα με τον παπά, τον δάσκαλο και τον τρελό του χωριού.



                                                                                

Κολοκοτρωνίτσι, Το Καφέ της Χαράς
Ο Παραδοσιακός οικισμός Καρυάς είναι ένα γραφικό χωριό στους πρόποδες της οροσειράς του Αρτεμισίου στον ορεινό όγκο Ξεροβούνι. Απέχει μόλις 20 χλμ από την πρωτεύουσα του Δήμου Άργους-Μυκηνών , Άργος και 137 χλμ από την Αθήνα ενώ η απόσταση του από τις περίφημες Μυκήνες και το κοσμοπολίτικο Ναύπλιο είναι μόλις 30 χλμ.
Είναι το πιο ολοκληρωμένο «σύμπαν» χωριού, με την πλατεία του, τον φούρναρη, τον μπακάλη, τον παπά του και το καφενείο του και, μετά την έλευση της πρωτευουσιάνας και με το lounge café του.
Αγαπημένος κάτοικος: Η παπαδιά
Τοπ αξιοθέατο: Η φυτεία με τα χασίσια – προτού καεί και χορέψει όλο το χωριό το Shake it στην πιο γελοία σκηνή του κόσμου όλου

Αετόπετρα, Ντόλτσε Βίτα



Ορεινό χωριό, σκαρφαλωμένο σε απόκρημνη πλαγιά του όρους Κασιδιάρη - επιβλητική τοποθεσία σε υψόμετρο 770 -, με υπέροχη θέα στη γύρω περιοχή. Η Αετόπετρα έχει 144 κατοίκους. Απέχει 38,5 χλμ  από την πρωτεύουσα των Ιωαννίνων.
Δεν είδαμε καθόλου τις ομορφιές του χωριού, εκτός κι αν θεωρήσουμε ομορφιά τον γιο του αγωγιάτη, τον Ζαφείρη. Ξέρουμε όμως ότι εκεί ζουν κάτι μπαστουνόβλαχοι, δεν πιάνει ούτε σταθερό τηλέφωνο και βλέπουν πολύ Μικρούτσικο. Επίσης, εκεί ξεχειμωνιάζουν πολλοί φαντάροι και κουμπάροι.
Αγαπημένος κάτοικος: Η κυρία Βούλα
Τοπ αξιοθέατο: Ο αχυρώνας της κυρα-Βούλας και τα χωράφια με τα κούμαρα
Αχλαδοχώρι Σερρών, Στο παρά πέντε
Το Αχλαδοχώρι (παλαιότερα Κρούσοβο), είναι χωριό που βρίσκεται μεταξύ Σιδηροκάστρου και βουλγαρικών συνόρων, μέσα σε κοιλάδα, ανάμεσα στα βουνά Όρβηλος από βόρεια και Βροντούς από νότια. Ανήκει στο Δήμο Σιντικής και είναι έδρα της δημοτικής ενότητας Αχλαδοχωρίου, που περιλαμβάνει εκτός από το ομώνυμο χωριό, το Καρυδοχώρι και το Καπνόφυτο. Ως το 2011 αποτελούσε αυτόνομη κοινότητα. Στην απογραφή του 2001 βρέθηκε να έχει 935 κατοίκους, ενώ ολόκληρη η κοινότητα έχει 1.208 κατοίκους.
Είναι περισσότερο γνωστό ως το «χωριό της Ζουμπουλίας», διαθέτει περσόνες-θρύλους όπως την Τούλα του Ζυγούδη, την μικρή και την μεγάλη Πίτταινα, τον Διαβολούδα και φυσικά την ρεμούλω δημαρχέσσα, κ. (ΣΚΑ)Τούλα Τοκαλίδου. Στη σειρά είδαμε επίσης κι άλλο ένα χωριό, αυτό όπου πήγανε οι 5 για να βρουν τον Κιμούλη, αλλά ήταν τόσο βαρετό, οπότε λέμε να μείνουμε στις Σέρρες.
Αγαπημένος κάτοικος: Η γριά που ρωτάει «πόσο είναι η Βίσση»
Τοπ αξιοθέατο: Η βιλάρα της (ΣΚΑ)Τούλας Τοκαλίδου

Άνω Περδικούλα, Είσαι το ταίρι μου

Το χωριό του Γρηγόρη, όπου πήγε με τη Στέλλα/Βίκυ και τον Λάζαρο για ένα σουκού στους γονείς του, υποτίθεται πως βρίσκεται στην Κόρινθο – στην πραγματικότητα τα πλάνα γυρίστηκαν στα Δερβενοχώρια της Αττικοβοιωτίας. Κι έχει κι ένα ποτάμι όπου πάνε και πλένονται γυμνές όλες οι κοπέλες του χωριού (ή έτσι θα ‘θελε να είναι ο Λάζαρος).
Αγαπημένος κάτοικος: Η μαμά του Γρηγόρη (υπέροχη Υρώ Μανέ, και πάλι σε ρόλο χωριάτισσας μετά το Ντόλτσε Βίτα)
Τοπ αξιοθέατο: Το λιοτρίβι όπου στα 14 έγινε άντρας ο Γρηγόρης
Το χωριό της χωριάτισσας, Το Σημάδι του Έρωτα
Περίληψη: Η Άννα, από φτωχή οικογένεια και με έναν αδελφό που βρίσκεται στη φυλακή για φόνο, παντρεύεται τον Δημήτρη, το μεγάλο γιο του Αντώνη Ραζή, του προύχοντα του χωριού. Όλα πάνε καλά μέχρι που ο δεύτερος γιος του Ραζή , ο Κώστας, που έχει φάει το μερίδιό του από την περιουσία και τον κυνηγούν για χρέη έρχεται στο χωριό μαζί με την Τζένη, μια λαϊκή τραγουδίστρια. Ανάμεσα στην Άννα και στον Κώστα αναπτύσσεται ένας παθιασμένος έρωτας. Η Άννα προσπαθεί να κρατηθεί μακριά του, αλλά δεν τα καταφέρνει. Η ζωή της αλλάζει. Οι ψίθυροι στο χωριό για την παράνομη σχέση του Κώστα και της Άννας αρχίζουν να κυκλοφορούν και κάποια στιγμή φθάνουν στ' αυτιά του Δημήτρη. 
Στην αρχή δεν το πιστεύει αλλά κάποιο βράδυ που ξυπνάει και δεν βρίσκει την γυναίκα του, βγαίνει να την αναζητήσει. Την βρίσκει στην αγκαλιά του Κώστα. Η σύγκρουση είναι μοιραία και η τροπή των γεγονότων δραματική...
Το αναφέρουμε ως «Χωριό της Χωριάτισσας», όχι μόνο γιατί δεν θυμόμαστε το όνομά του, αλλά κυρίως γιατί είναι το χωριό όπου ξεστομίστηκε η μέγιστη ατάκα «Τι έγινε Κωστάκη; Σε γουστάρει η χωριάτισσα;».
Αγαπημένος κάτοικος: Η πρώην πρωτευουσιάνα τραγουδιάρα Τζένη Μπότση, που της έφαγε το αγόρι η Βάνα η Μπάρμπα
Τοπ αξιοθέατο: Ο αχυρώνας που η Μπάρμπα δόθηκε στον Τζώρτζογλου
Σαν Μαρτίν ντε λα Κόστα, Marimar
     H Μαριμάρ είναι τηλενουβέλα μεξικανικής παραγωγής που προβλήθηκε πρώτη φορά το 1994. Είναι η δεύτερη και πιο πετυχημένη σειρά της περίφημης "Τριλογίας της Μαρίας", μιας τριλογίας αισθηματικών σειρών που παρήγαγε ο τηλεοπτικός όμιλος Televisa.
Η φτωχούλα η Μαριμάρ είναι μια άπορη χωριατοπούλα που ζει σε κάτι παλιοπαράγκες στην ακτή του Αγίου Μαρτίνου. Ένα χωριό που έχει μόνο λάσπες, έναν σκύλο που μιλάει, έναν παπά και την σπιταρόνα των Σαντιμπάνιεζ.
Αγαπημένος κάτοικος: Έχουμε να διαλέξουμε από την απαίσια Αντζέλικα και τον Ρενάτο, τον Σέρτζιο με τη φλοκάτη του, τον εμπρηστή Νικάντρο, την γλυκιά Κορασόν, αλλά ένα και μόνο όνομα μας έρχεται τελικά: Ο Φλουόζο, ο σκύλος που μιλάει.
Αγαπημένο αξιοθέατο: Οι λάσπες όπου η Αντζέλικα ανάγκασε τη Μαριμάρ να μαζέψει το μπιζού της ΜΕ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ.
Τα χωριά του Γιάννη Μπέζου, Ήρθε κι Έδεσε/Κλινική Περίπτωση

Ο Γιώργος, γιατρός στο επάγγελμα, έχει περάσει τα σαράντα, αλλά αρνείται να το πάρει απόφαση. Παραμένει φανατικός εργένης και έχει μία μεγάλη αδυναμία τις γυναίκες μικρότερης ηλικίας. Η Ναταλία είναι φανατική φεμινίστρια και ασχολείται με τον αγροτουρισμό σ' ένα παραθαλάσσιο χωριό. Όταν ο Γιώργος φλερτάρει την Κατερίνα, την 25χρονη κόρη της Ναταλίας, ειδικευόμενη γιατρό στο νοσοκομείο όπου εργάζεται και ο ίδιος, η ορκισμένη φεμινίστρια του κηρύττει τον πόλεμο. Ο μεγαλύτερος πόλεμος, όμως, είναι αυτός που θα ξεσπάσει στην καρδιά της Ναταλίας για τον Γιώργο. Όσο για τον γοητευτικό γιατρό... η σκέψη και μόνο ότι μπορεί να ενδιαφερθεί για μία γυναίκα που έχει περάσει τα 20, του προκαλεί τάση λιποθυμίας!!!

Οι Κάτω Μουριές ήταν το πιο γλυκό χωριό της τηλεόρασης, αφού η Δάφνη Λαμπρόγιαννη έφτιαχνε μερικούς τόνους μαρμελάδας και γλυκών του κουταλιού κάθε μέρα (Ήρθε κι Έδεσε). Στην Κλινική Περίπτωση πάλι, ο διάσημος καρδιοχειρουργός Μάρκος Στάικος εγκαταλείπει την καριέρα του στην Νέα Υόρκη για να αναλάβει το ιατρικό κέντρο της γραφικής Ληδίας. 

Γκουρτζόβαλη, Ο Κακός Βεζύρης
Η Ρόζα Μόσχου-Μπαμπαγιούρη μας συστήθηκε σαν μια λαρισαία αρχοντοπούλα. Μόνο που στην πραγματικότητα ήταν μια λαρισαία χωριατοπούλα, που μεγάλωσε στην Γκουρτζόβαλη όπου και ο Μπαμπαγιούρης είχε το εξοχικό του. Η Ρόζα ανέφερε συχνά-πυκνά την Γκουρτζόβαλη, και μας δημιούργησε τεράστια περιέργεια, γιατί δεν βρήκαμε πουθενά τέτοιο όνομα στον χάρτη. Ψάξαμε λοιπόν τις άκρες μας στη Θεσσαλία, ρωτήσαμε θείους και γιαγιάδες στη Λάρισα, και μάθαμε πως Γκουρτζόβαλη λεγόταν κάποτε το χωριό Βοτανοχώρι της Ελασσόνας, που όμως πια είναι ένα χωριό-φάντασμα. Και ο Κακός Βεζύρης μας φάνηκε ξαφνικά ακόμη πιο ενδιαφέρουσα σειρά.
Αγαπημένος κάτοικος: Η Ρόζα φυσικά
Αγαπημένο αξιοθέατο: Το εξοχικό της Ρόζας φυσικά


Κάτω Παρτάλι, Κάτω Παρτάλι
Μπόνους χωριό, επ’ ευκαιρία του οποίου έγινε και το συγκεκριμένο αφιέρωμα, το Κάτω Παρτάλι είναι η νέα σειρά του Λευτέρη Παπαπέτρου που ελπίζουμε να μας χαρίσει λίγο έως πολύ γέλιο μέσα στο 2014. 
Η ιστορία : Ένα golden boy προσγειώνεται απότομα στο εξωτικό Κάτω Παρτάλι, ένα χωριό της ορεινής Αρκαδίας με πολλές ομορφιές, πολλά μυστικά και πολύ ιδιαίτερους κατοίκους.

Ο Κωνσταντίνος, πετυχημένο στέλεχος διαφημιστικής, χάνει τη δουλειά του λόγω της κρίσης και μαζί το έδαφος κάτω από τα πόδια του. Η ζωή του, ένα συνεχές πάρτι μεταξύ Μυκόνου, μπουζουκιών και παραλιακών κέντρων με διάλειμμα για σπα και γυμναστήριο, πρέπει να αλλάξει ριζικά καθώς δεν περίμενε ποτέ ότι θα ήταν αναλώσιμος.

Όταν η σύντροφός του, Μυρτώ, του προτείνει να πάνε μαζί στο χωριό της, το Κάτω Παρτάλι, με σκοπό να εξερευνήσουν την πιθανότητα να μετακομίσουν εκεί και να ασχοληθούν με τον αγροτουρισμό ή εναλλακτικές μορφές ενέργειας, ή στην τελική απλώς να δουν από κοντά την ξακουστή… Γιορτή του Μούσμουλου, ο Κωνσταντίνος δέχεται απρόθυμα. Κι επειδή χρειάζεται ενισχύσεις, προτείνει στην αδελφή του, Βίβιαν, να τους ακολουθήσει. Η Βίβιαν, μια πληθωρική socialite, γέννημα-θρέμμα του Λαιμού Βουλιαγμένης, έχοντας πιάσει στα πράσα τον υπερχρεωμένο εισοδηματία σύζυγό της με δύο ερωτικές παρτενέρ, δέχεται την πρόταση του αδελφού της για να αλλάξει αέρα και παραστάσεις.

Στο Κάτω Παρτάλι τούς περιμένει η οικογένεια της Μυρτώς: ο σκληροτράχηλος και περήφανος πατέρας της, ο Διαμαντής, και η γλυκιά, φαινομενικά αθώα, που δεν της ξεφεύγει όμως τίποτα, μητέρα της, η Μοσχούλα. Από κοντά βρίσκεται και ο Βλάσης, ο πρώην φίλος της Μυρτώς που δεν έχει πάψει να την αγαπάει.

Το χωριό και άνθρωποί του όμως δεν είναι αυτό που φαντάζονται και αντιλαμβάνονται αρχικά οι καλομαθημένοι Αθηναίοι. Οι εκπλήξεις και οι ανατροπές που θα προκύψουν, δεν περιορίζονται στη σύγκρουση δυο διαφορετικών κόσμων αλλά έχουν να κάνουν με καλά κρυμμένα μυστικά.

Μπορεί η φράση «τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται» να ακούγεται κάπως κοινότοπη αλλά στο «Κάτω Παρτάλι» θα βρει την απόλυτη έκφρασή της!


Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Τσιμιτσέλης (Κωνσταντίνος), Νάντια Κοντογεώργη (Βίβιαν), Μίνως Θεοχάρης (Μανόλης), Λεωνίδας Καλφαγιάννης (Θανάσης), Σταύρος Σβήγκος (Βλάσης), Βασιλική Τρουφάκου (Μυρτώ).
Διαμαντής, ο Τάσος Χαλκιάς και η Βίκυ Σταυροπούλου στο ρόλο της Μοσχούλας.
Σενάριο: Λευτέρης Παπαπέτρου
Σκηνοθεσία: Αμαλία Γιαννίκου
Εκτέλεση Παραγωγής: ΟΝ – NOIR

                                                     Τo χωριό Κίτσι - από το 50-50


το χωριό της Μαρίας.!!

Κλασσικό, δεν λέω αλλα έχει τόοοοοοσο γέλιο! Α ρε, 50 – 50 μας έλειψες!

που είχε και τραγούδι:

http://www.youtube.com/watch?v=YN1HXAP5VeA


   Και τα καλαμπαλίκια του τράγου..!!

http://www.youtube.com/watch?v=2o9Klu5qV7c


Ακούσαμε και για τα χωριά  
Κάτω Τραχανάδες Γορτυνίας & το Κοντογούνι Ευρυτανίας απο το  
ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ - ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 20

οι Κάτω Τραχανάδες είναι αγαπημένο Χωριό των Ρέππα- Παπαθανασίου καθώς αναφέρετε και στις ΄΄ Τρεις Χάριτες ΄΄

#    Ας μην ξεχναμε επισης: την Κοίμηση Σερρών (η Ζουμπουλία έχει μια ξαδέρφη εκεί)

#       Την Κουμαριά Σερρών (η Ζουμπουλια γεννησε εκει την κορη της).. 

#    Τη Νεα Ζίχνη Σερρών 

(εκει εχουν σπιτι ο Μακης και η γυναικα του απο το Ευτυχισμενοι μαζι).. 

#    Την Χρυσοπηγή Σερρών (το χωριο του Θαναση Ευθυμιαδη στο Πιο Γλυκο μου Ψεμα)

 #    Η Ζωήτσα από τα Γρεβενοχώρια με Top αξιοθέατο την γέφυρα του Σταμπέκη..

#     Φυσικά ο Γεράσιμος Βενετόπουλος απο το ΄΄ παρά πέντε ΄΄ με το χωριό 

Μεσοχώρια Φθιώτιδος με top αξιοθέατο τα χωράφια του Φαίδωνα και της Κούλας..!!

#  Τέλος το "Πήδημα της Κυράς" το χωριό της Σκαρμούτσου (Στάβλοι της Εριέττας Ζαΐμη) 

με τους νταβραντισμένους άντρες που θα έκαναν γυναίκα την Κολεσίδου...!!!



πηγή:www.makarenia.wordpress.com & διαδίκτυο

Related Posts :



Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια: