Google+ Γαλακτοκομικά Καρυάς - Μαυρόγιαννης Θεοδόσιος: Γιορτινή σαλάτα με σύγκλινο και ανθότυρο

Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2017

Γιορτινή σαλάτα με σύγκλινο και ανθότυρο

Μια δροσερή χειμωνιάτικη σαλάτα με φίνο dressing με πετιμέζι και σόγια σος, που μπορεί να θεωρηθεί και πλήρες γεύμα αφού εμπλουτίζεται σύγκλινο και ανθότυρο.

Φυλλα σπανάκι τα μικρά και τρυφερά
Φύλλα από μαρούλι
Φύλλα από ρόκα
150 γρ σύγκλινο Μάνης
Σπόρους από 1 ρόδι
100 γρ ανθότυρο

Για τη βινεγκρέτ:
1 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας πετιμέζι
1 κουτ σούπας σόγια σος (προαιρετικά)
1 κουτ σούπας ξίδι βαλσαμικό
Αλάτι, πιπέρι

Κόβετε το σύγκλινο σε μακρόστενα κομματάκια σα χοντρά σπιρτόξυλα. Τα βάζετε σε αντικολλητικό τηγάνι και τα σοτάρετε μέχρι να γίνουν τραγανά. Τα αφήνετε λιγάκι να κρυώσουν.
Βάζετε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ στο μπλέντερ ή τα χτυπάτε με τον αβγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Με ένα πιρούνι λιώνετε το ανθότυρο σε ένα μπολ και το αραιώνεται με μια κουταλιά της σούπας νερό. Ανακατεύετε να γίνει σαν κρέμα.
Σε μια σαλατιέρα κόβετε τα σαλατικά σας, αφού τα πλύνετε πολύ καλά και τα έχετε αφήσει να στεγνώσουν, ρίχνετε τους σπόρους ροδιού, σκορπίζετε το σύγκλινο και βάζετε στη μέση την κρέμα ανθότυρου, δίνοντάς της σχήμα με 2 κουτάλια. Περιχύνετε με τη σάλτσα και σερβίρετε.

 Τα υλικά υπάρχουν στο κατάστημα 

Γαλακτοκομικά Καρυάς 

ΜΥΣΙΑΣ 37(Πάρκο Καραολή & Δημητρίου) ,
 ΒΥΡΩΝΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
τηλ:2130409474
@:kariagal09@gmail.com 

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Related Posts :



Blog Widget by LinkWithin
Δημοσίευση σχολίου