Google+ Γαλακτοκομικά Καρυάς - Μαυρόγιαννης Θεοδόσιος: Σως γιαουρτιού για σαλάτα ή για dip

Τρίτη, 29 Απριλίου 2014

Σως γιαουρτιού για σαλάτα ή για dip

Απλή, εύκολη, γρήγορη, υγιεινή και δροσερή λύση.

Χρησιμοποιήστε:

  • Πρόβειο στραγγιστό γιαούρτι "Καρυάς" (1 φλιτζάνι - cup)

  • 2 κουταλιά. σούπας ελαιόλαδο

  • 1 - 2 κουταλιά. σούπας γάλα (ανάλογα με το πόσο παχύρρευστη επιθυμείτε να είναι)

  • 1 - 2 κουταλιά. σούπας λεμόνι ή σως μπαλσάμικο (διαλέγετε τη γεύση που επιθυμείτε και αν πρόκειται για σαλάτα, ταιριάξετε την γεύση με τα λαχανικά που χρησιμοποιείτε)

  • 1 κουταλάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό, άνηθο και βασιλικό

  • Αλάτι, πιπέρι και γλυκιά πάπρικα (σε μικρή ποσότητα)
Τοποθετούμε τα υλικά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με σύρμα ή στο μπλέντερ.




Συνοδεύει πολύ ωραία μια δροσερή σαλάτα, αλλά είναι εξίσου απολαυστική με κράκερ ή κριτσίνια ως dip.

Επίσης θα μπορούσε να συνοδεύσει μπουκιές κοτόπουλο περιτυλιγμένες σε αραβική πίτα.



Ένας ωραίος συνδυασμός αν χρησιμοποιήσετε τη σως ως άλειμμα,είναι να την συνοδεύσετε με ψιλοκομμένη τομάτα και μαλακό τυρί της αρεσκείας σας (ανθότυρο, μανούρι, φέτα κλ.).





Καλή σας όρεξη

Related Posts :



Blog Widget by LinkWithin
Δημοσίευση σχολίου