Google+ Γαλακτοκομικά Καρυάς - Μαυρόγιαννης Θεοδόσιος: γαστρονόμος ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ 2014-Βραβείο παραγωγής γιαουρτιού

Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014

γαστρονόμος ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ 2014-Βραβείο παραγωγής γιαουρτιού

ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Στην Καρυά,ψηλά στα αργίτικα βουνά,φτιάχνεται από τον Θεοδόση Μαυρόγιαννη και τους γιους του ένα μοναδικό πρόβειο γιαούρτι,που μας ξαναθυμίζει την αυθεντική γεύση του γιαουρτιού.





Στα ορεινά του Άργους ,στο χωριό Καρυά βρίσκεται η ομώνυμη μικρή οικογενειακή επιχείρηση, που ξεκίνησε το 2008 με πολλή προσωπική εργασία και χωρίς επιδοτήσεις.Για το γιαούρτι της έχουν γράψει ακόμη και αμερικανικά περιοδικά.
Η οικογένεια του Θεοδόση Μαυρόγιαννη,ο ίδιος με τους τέσσερις γιους του,τον Νώντα,τον Κώστα,τον Νικήτα και τον Γιώργη,όλοι δουλεύουν εκεί.Η σύζυγος κ.Αγγελική κρατάει το μαγαζί τους στο Άργος,αλλά τον καιρό της φούριας είναι το πιο γρήγορο χέρι στο τυροκομείο.Το γάλα τους προέρχεται από ζώα της περιοχής που βόσκουν στα γειτονικά βουνά.Παράγουν πολύ καλά τυριά -το ανθότυρό τους συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία από τους σεφ του «Γαστρονόμου» -μια ιδιαίτερη,100% πρόβεια γραβιέρα, τυρί με προσωπικότητα, όπως δήλωσαν αυτοί που τη δοκίμασαν,και το περίφημο γιαούρτι, που ξεχώρισε στη γευσιγνωσία μας και το βραβεύουμε φέτος.Τα προϊόντα τους θα τα βρούμε στα πρατήρια του τυροκομείου στο Άργος,Τσώκρη 2,και στην Αθήνα στον Βύρωνα,Μυσίας 37.

Άρθρο κ.Καλλιόπη Πατέρα ,Φωτογραφίες κ.Κατερίνα Καμπίτη



Related Posts :



Blog Widget by LinkWithin
Δημοσίευση σχολίου