Google+ Γαλακτοκομικά Καρυάς - Μαυρόγιαννης Θεοδόσιος: Προβατίνα κοκκινιστή με χωριάτικο Χειροποίητο κριθαράκι

Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2016

Προβατίνα κοκκινιστή με χωριάτικο Χειροποίητο κριθαράκι

Υλικά


1,5 κ. προβατίνα
1 μέτριο κρεμμύδι
4-5 ντομάτες
1 ποτήρι  ντοματοχυμός κατεψυγμένος
λάδι
αλάτι
πιπέρι

2 φ. τσαγιού κριθαράκι
4 φ. τσαγιού νερό
κεφαλοτύρι για το πασπάλισμα

Υλικά : 6 μερίδες



Εκτέλεση


Κόβουμε σε μερίδες το κρέας.




Το πλένουμε πολύ καλά...
Το αφήνουμε να στραγγίξει...
Το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Το αλατοπιπερώνουμε.
Σε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε λάδι για να κάψει και τσιγαρίζουμε πολύ καλά το κρέας, απ' όλες τις πλευρές του.



Πριν τελειώσουμε με το τσιγάρισμα της προβατίνας, προσθέτουμε και τα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το



ανακατεύουμε για να τσιγαριστεί και αυτό.
Προσθέτουμε τις ντομάτες μας, αποφλοιωμένες και πολτοποιημένες και το ντοματοχυμό.



Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει για 1,5-2 ώρες περίπου.
Κατά διαστήματα, κοιτάμε για το αν χρειάζεται... νεράκι.
Μόλις το κρέας βράσει, το βγάζουμε σε μία πιατέλα ή σε μία ρηχή κατσαρόλα με λίγη σάλτσα.



Στην κατσαρόλα τώρα με την υπόλοιπη σάλτσα, προσθέτουμε το νερό και αναμένουμε να πάρει μία βράση.



Προσθέτουμε το κριθαράκι από το χωριό.



Ανακατεύουμε συνεχώς..., διότι το κριθαράκι κολλάει και σβήνουμε μόλις πιει το ζουμί του.



Σερβίρουμε ζεστό και πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι τριμμένο.

Καλή Επιτυχία!

απο:   G & M - Χρώμα...Ελληνικό!
Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ!!! ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥΣ ΤΡΕΛΛΑΙΝΟΥΜΕ...

Related Posts :



Blog Widget by LinkWithin
Δημοσίευση σχολίου