Συνταγή για κοτόπιτα με παραδοσιακό τραχανά, η πιο νόστιμη συνταγή που έχετε δοκιμάσει!
Οι πίτες αρέσουν σε όλους, μικρούς και μεγάλους, είναι το καλύτερο κολατσιό και αν είναι και σπιτικές, τότε η γεύση είναι μοναδική! Τα αγνά υλικά μια σπιτικής πίτας, το μεράκι και η καλή διάθεση κατά την προετοιμασία της είναι τα στοιχεία που την κάνουν τόσο νόστιμη. Ιδιαίτερα η κοτόπιτα είναι ένα πλήρες και νόστιμο γεύμα για όλη την οικογένεια και μπορεί να είναι ένα τέλειο πρώτο πιάτο για τραπέζι αλλά και να την πάρεις μαζί σου στο γραφείο!
Χρόνος Προετοιμασίας περίπου 30 λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος 1 ώρα και 30 λεπτά.
*Τα υλικά είναι για ένα μακρόστενο ταψάκι 30*40 εκατοστά.
συνταγή-για-κοτόπιτα
Υλικά
· 1 πακέτο παραδοσιακά φύλλα για πίτες
· 700γρ. φιλέτο από μπουτάκια κοτόπουλου ή στήθος σε μπουκίτσες
· 1 φλιτζάνι παραδοσιακό τραχανά
· 50γρ. Μαργαρίνη με βούτυρο
· 1 κρεµµύδι µεγάλο, ψιλοκοµµένο
· 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκοµµένη
· 1 πιπεριά κόκκινη σε κυβάκια
· 1 πιπεριά πράσινη σε κυβάκια
· ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
· ½ φλιτζάνι νερό ζεστό
· πάπρικα γλυκιά
· 1½ φλιτζάνι φέτα χοντροτριµµένη
· 2 αβγά
· 1 φλιτζάνι µαϊντανό ψιλοκοµµένο
· αλάτι, πιπέρι
Για το άλειµµα των φύλλων θα χρειαστείτε
· Μαργαρίνη με βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων
· 1 φλιτζάνι γάλα
· 2 αβγά
· σουσάµι άσπρο και µαύρο (προαιρετικά)
Διαδικασία Παρασκευής
Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνετε λίγο από τη μαργαρίνη και σοτάρετε τα κυβάκια του κοτόπουλου µέχρι να πάρουν χρώµα και τα βγάζετε στην άκρη. Προσθέτετε στο τηγάνι την υπόλοιπη μαργαρίνη και σοτάρετε το κρεµµύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές για 5 περίπου λεπτά. Ρίχνετε ξανά το κοτόπουλο και την πάπρικα και ανακατεύετε όλα τα υλικά µαζί στο τηγάνι για λίγο ακόµα. Βάλτε αλάτι και πιπέρι και σβήστε µε το κρασί. Όταν εξατµιστεί το οινόπνευµα ρίχνετε τον τραχανά και το ζεστό νερό και σιγοβράζετε µέχρι να απορροφηθούν τα υγρά από τον τραχανά. Τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει λίγο η γέµιση.
Στο µεταξύ προθερµαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε καλά ένα µακρόστενο ταψί. Στρώνετε τα τέσσερα πρώτα φύλλα, αλείφοντάς τα καλά με τη λιωμένη μαργαρίνη ένα ένα με τη βοήθεια ενός πινέλου. Προσθέτετε στη γέµιση τα αβγά, τη φέτα και το µαϊντανό και ανακατεύετε καλά. Απλώνετε οµοιόµορφα τη γέµιση πάνω από τα φύλλα, μαζεύετε τα φύλλα που εξέχουν από τριγύρω, τα διπλώνετε πάνω από τη γέµιση και τέλος τα αλείφετε με την λιωμένη μαργαρίνη ξανά. Σκεπάζετε την πίτα µε τα υπόλοιπα φύλλα, τα οποία βουτυρώνετε και µετά σουρώνετε ελαφρά έτσι ώστε να µην εξέχουν από την περιφέρεια του ταψιού. Με ένα κοφτερό µαχαίρι χαράζετε την πίτα σε κοµµάτια. Χτυπάτε το γάλα µε τα αβγά και όση μαργαρίνη έχει περισσέψει από το άλειµµα και µε µια κουτάλα περιχύνετε όλη την πίτα. Πασπαλίζετε µε τα σουσάµια και ψήνετε την πίτα στον προθερµασµένο φούρνο µέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Την βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε 5 λεπτά να ξεκουραστεί. Σερβίρουμε σε κομμάτια.
Συνταγή από :
Οι πίτες αρέσουν σε όλους, μικρούς και μεγάλους, είναι το καλύτερο κολατσιό και αν είναι και σπιτικές, τότε η γεύση είναι μοναδική! Τα αγνά υλικά μια σπιτικής πίτας, το μεράκι και η καλή διάθεση κατά την προετοιμασία της είναι τα στοιχεία που την κάνουν τόσο νόστιμη. Ιδιαίτερα η κοτόπιτα είναι ένα πλήρες και νόστιμο γεύμα για όλη την οικογένεια και μπορεί να είναι ένα τέλειο πρώτο πιάτο για τραπέζι αλλά και να την πάρεις μαζί σου στο γραφείο!
Χρόνος Προετοιμασίας περίπου 30 λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος 1 ώρα και 30 λεπτά.
*Τα υλικά είναι για ένα μακρόστενο ταψάκι 30*40 εκατοστά.
συνταγή-για-κοτόπιτα
Υλικά
· 1 πακέτο παραδοσιακά φύλλα για πίτες
· 700γρ. φιλέτο από μπουτάκια κοτόπουλου ή στήθος σε μπουκίτσες
· 1 φλιτζάνι παραδοσιακό τραχανά
· 50γρ. Μαργαρίνη με βούτυρο
· 1 κρεµµύδι µεγάλο, ψιλοκοµµένο
· 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκοµµένη
· 1 πιπεριά κόκκινη σε κυβάκια
· 1 πιπεριά πράσινη σε κυβάκια
· ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
· ½ φλιτζάνι νερό ζεστό
· πάπρικα γλυκιά
· 1½ φλιτζάνι φέτα χοντροτριµµένη
· 2 αβγά
· 1 φλιτζάνι µαϊντανό ψιλοκοµµένο
· αλάτι, πιπέρι
Για το άλειµµα των φύλλων θα χρειαστείτε
· Μαργαρίνη με βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων
· 1 φλιτζάνι γάλα
· 2 αβγά
· σουσάµι άσπρο και µαύρο (προαιρετικά)
Διαδικασία Παρασκευής
Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνετε λίγο από τη μαργαρίνη και σοτάρετε τα κυβάκια του κοτόπουλου µέχρι να πάρουν χρώµα και τα βγάζετε στην άκρη. Προσθέτετε στο τηγάνι την υπόλοιπη μαργαρίνη και σοτάρετε το κρεµµύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές για 5 περίπου λεπτά. Ρίχνετε ξανά το κοτόπουλο και την πάπρικα και ανακατεύετε όλα τα υλικά µαζί στο τηγάνι για λίγο ακόµα. Βάλτε αλάτι και πιπέρι και σβήστε µε το κρασί. Όταν εξατµιστεί το οινόπνευµα ρίχνετε τον τραχανά και το ζεστό νερό και σιγοβράζετε µέχρι να απορροφηθούν τα υγρά από τον τραχανά. Τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει λίγο η γέµιση.
Στο µεταξύ προθερµαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε καλά ένα µακρόστενο ταψί. Στρώνετε τα τέσσερα πρώτα φύλλα, αλείφοντάς τα καλά με τη λιωμένη μαργαρίνη ένα ένα με τη βοήθεια ενός πινέλου. Προσθέτετε στη γέµιση τα αβγά, τη φέτα και το µαϊντανό και ανακατεύετε καλά. Απλώνετε οµοιόµορφα τη γέµιση πάνω από τα φύλλα, μαζεύετε τα φύλλα που εξέχουν από τριγύρω, τα διπλώνετε πάνω από τη γέµιση και τέλος τα αλείφετε με την λιωμένη μαργαρίνη ξανά. Σκεπάζετε την πίτα µε τα υπόλοιπα φύλλα, τα οποία βουτυρώνετε και µετά σουρώνετε ελαφρά έτσι ώστε να µην εξέχουν από την περιφέρεια του ταψιού. Με ένα κοφτερό µαχαίρι χαράζετε την πίτα σε κοµµάτια. Χτυπάτε το γάλα µε τα αβγά και όση μαργαρίνη έχει περισσέψει από το άλειµµα και µε µια κουτάλα περιχύνετε όλη την πίτα. Πασπαλίζετε µε τα σουσάµια και ψήνετε την πίτα στον προθερµασµένο φούρνο µέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Την βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε 5 λεπτά να ξεκουραστεί. Σερβίρουμε σε κομμάτια.
Συνταγή από :
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου