Καλά νέα στον τομέα του... ουζομεζέ! Για να βουτάς το ψωμί σου!
Πανεύκολη και πεντανόστιμη αλοιφή για το ψωμί σου (τη λένε και «ντιπ»), η απαραίτητη ελληνική πινελιά στο τραπέζι σου. Ουζάρεις με την παρέα σου και τους μαγεύεις με την ευφάνταστη δημιουργία σου...
Τι θα χρειαστείς
400 γραμ. σκληρή φέτα
1 κουταλιά της σούπας ούζο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Λίγο πιπέρι
Πώς το φτιάχνεις
1. Άφησε τη φέτα σε παγωμένο νερό μέσα στο ψυγείο για μισή ώρα. Βγάλ' τη στη συνέχεια από τη συντήρηση και τρίψ' τη σε μικρά κομμάτια.
2. Βάλε την ψιλοκομμένη φέτα στο μίξερ και χτύπα τη μέχρι να γίνει αλοιφή, προσθέτοντας σταδιακά το ελαιόλαδο. Όταν πετύχεις τη ραφιναρισμένη της υφή, πρόσθεσε το ούζο και το πιπέρι και χτύπα τη και πάλι καλά.
3. Άφησε για 2 ώρες το μείγμα στο ψυγείο και πριν το σερβίρεις, περιέχυσέ το με λίγο ελαιόλαδο. Αμάν αμάν...
άρθρο από : ΤΑ ΜΠΟΥΛΟΎΚΙΑ
http://www.tampouloukia.gr/2011/12/blog-post_7155.html
delamagen
Πανεύκολη και πεντανόστιμη αλοιφή για το ψωμί σου (τη λένε και «ντιπ»), η απαραίτητη ελληνική πινελιά στο τραπέζι σου. Ουζάρεις με την παρέα σου και τους μαγεύεις με την ευφάνταστη δημιουργία σου...
Τι θα χρειαστείς
400 γραμ. σκληρή φέτα
1 κουταλιά της σούπας ούζο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Λίγο πιπέρι
Πώς το φτιάχνεις
1. Άφησε τη φέτα σε παγωμένο νερό μέσα στο ψυγείο για μισή ώρα. Βγάλ' τη στη συνέχεια από τη συντήρηση και τρίψ' τη σε μικρά κομμάτια.
2. Βάλε την ψιλοκομμένη φέτα στο μίξερ και χτύπα τη μέχρι να γίνει αλοιφή, προσθέτοντας σταδιακά το ελαιόλαδο. Όταν πετύχεις τη ραφιναρισμένη της υφή, πρόσθεσε το ούζο και το πιπέρι και χτύπα τη και πάλι καλά.
3. Άφησε για 2 ώρες το μείγμα στο ψυγείο και πριν το σερβίρεις, περιέχυσέ το με λίγο ελαιόλαδο. Αμάν αμάν...
άρθρο από : ΤΑ ΜΠΟΥΛΟΎΚΙΑ
http://www.tampouloukia.gr/2011/12/blog-post_7155.html
delamagen
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου