ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΚΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΥΡΙΩΝ
ΟΡΓΑΝΙΚΑ – ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Έτσι ονομάζονται τα τρόφιμα, γεωργικά ή κτηνοτροφικά, τα οποία παράγονται χωρίς την βοήθεια χημικών λιπασμάτων, εντομοκτόνων, βελτιωτικών ή άλλων πρόσθετων τεχνητών ουσιών οι οποίες θα μπορούσαν να αλλοιώσουν την αυθεντική και φυσική τους υπόσταση, θρεπτική αξία και γεύση.
Η Ελλάς στον τομέα του τυριού υπερτερεί σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου διότι διαθέτει αμόλυντες ορεινές περιοχές και αιγοπρόβατα που ελεύθερα βόσκουν σ’ αυτές. Επομένως, όλα τα ελληνικά τυριά που σαν βάση έχουν το αιγοπρόβειο γάλα είναι εξ’ ορισμού «βιολογικά – οργανικά» διότι όχι μόνο η πρώτη τους ύλη, το γάλα, είναι αγνό και φυσικό, αλλά και διότι το τυρί που παράγεται από το γάλα της κατσίκας και του προβάτου δεν χρειάζεται, από την φύση του, συντηρητικά ή άλλα πρόσθετα. Σε αντίθεση, τα τυριά από γάλα αγελάδας χρειάζονται πχ αντιβιοτικά ή άλλα πρόσθετα για να μην αλλοιωθούν, αλλά τους προστίθενται και σωρεία άλλων ουσιών με σκοπό την «βελτίωση»(?) της εμφάνισης και γεύσης τους… Το δε αγελαδινό γάλα, ως γνωστόν, δεν είναι στο μεγαλύτερό του ποσοστό από ζώα ελευθέρας βοσκής, αλλά από ζώα τα οποία τρέφονται με φυράματα, λίαν επιεικώς, όχι φυσικά.
ΟΡΓΑΝΙΚΑ – ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Έτσι ονομάζονται τα τρόφιμα, γεωργικά ή κτηνοτροφικά, τα οποία παράγονται χωρίς την βοήθεια χημικών λιπασμάτων, εντομοκτόνων, βελτιωτικών ή άλλων πρόσθετων τεχνητών ουσιών οι οποίες θα μπορούσαν να αλλοιώσουν την αυθεντική και φυσική τους υπόσταση, θρεπτική αξία και γεύση.
Η Ελλάς στον τομέα του τυριού υπερτερεί σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου διότι διαθέτει αμόλυντες ορεινές περιοχές και αιγοπρόβατα που ελεύθερα βόσκουν σ’ αυτές. Επομένως, όλα τα ελληνικά τυριά που σαν βάση έχουν το αιγοπρόβειο γάλα είναι εξ’ ορισμού «βιολογικά – οργανικά» διότι όχι μόνο η πρώτη τους ύλη, το γάλα, είναι αγνό και φυσικό, αλλά και διότι το τυρί που παράγεται από το γάλα της κατσίκας και του προβάτου δεν χρειάζεται, από την φύση του, συντηρητικά ή άλλα πρόσθετα. Σε αντίθεση, τα τυριά από γάλα αγελάδας χρειάζονται πχ αντιβιοτικά ή άλλα πρόσθετα για να μην αλλοιωθούν, αλλά τους προστίθενται και σωρεία άλλων ουσιών με σκοπό την «βελτίωση»(?) της εμφάνισης και γεύσης τους… Το δε αγελαδινό γάλα, ως γνωστόν, δεν είναι στο μεγαλύτερό του ποσοστό από ζώα ελευθέρας βοσκής, αλλά από ζώα τα οποία τρέφονται με φυράματα, λίαν επιεικώς, όχι φυσικά.
2 σχόλια:
Εχω φάει βιολογικά τυριά και έμεινα έκπληκτος απο την γεύση τους και προτείνω να τα δοκιμάσετε κι εσείς γιατι τα βιολογικά τυριά και γενικά τα βιολογικά τρόφιμα έχουν πολύ ανώτερη γεύση σε σύγκριση με αυτά που δέν είναι βιοογικά και έχουν μεγαλύτερη θρεπτική αξία για τον άνθρωπο καθώς δέν περιέχουν χημικές ουσίες.
Η τροφή μας αξιολογείτε με την παρακάτω κλίμακα κατ εμέ.
Τρόφιμα που παράγουμε οι ίδιοι για να τα καταναλώσουμε εμείς και η οικογένεια μας.
Τρόφιμα που παράγει γνωστός παραγωγός και τον εμπιστεύομαι, έχουν πολλά θετικά και ενισχύουν την ντόπια οικονομία.
Διαλεχτά προϊόντα όπως τα βιολογικά.
Συμβατικά προϊόντα σούπερ μάρκετ.
Αυτή είναι η διαβάθμιση που επιλέγουμε τα προϊόντα για να έχουμε το καλύτερο σε ποιότητα και γεύση.
Δημοσίευση σχολίου