Google+ Γαλακτοκομικά Καρυάς - Μαυρόγιαννης Θεοδόσιος: 100% φυσικά Βιολογικά Ελληνικά τυριά

Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011

100% φυσικά Βιολογικά Ελληνικά τυριά

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΚΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΥΡΙΩΝ
ΟΡΓΑΝΙΚΑ – ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ



Έτσι ονομάζονται τα τρόφιμα, γεωργικά ή κτηνοτροφικά, τα οποία παράγονται χωρίς την βοήθεια χημικών λιπασμάτων, εντομοκτόνων, βελτιωτικών ή άλλων πρόσθετων τεχνητών ουσιών οι οποίες θα μπορούσαν να αλλοιώσουν την αυθεντική και φυσική τους υπόσταση, θρεπτική αξία και γεύση.
Η Ελλάς στον τομέα του τυριού υπερτερεί σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου διότι διαθέτει αμόλυντες ορεινές περιοχές και αιγοπρόβατα που ελεύθερα βόσκουν σ’ αυτές. Επομένως, όλα τα ελληνικά τυριά που σαν βάση έχουν το αιγοπρόβειο γάλα είναι εξ’ ορισμού «βιολογικά – οργανικά» διότι όχι μόνο η πρώτη τους ύλη, το γάλα, είναι αγνό και φυσικό, αλλά και διότι το τυρί που παράγεται από το γάλα της κατσίκας και του προβάτου δεν χρειάζεται, από την φύση του, συντηρητικά ή άλλα πρόσθετα. Σε αντίθεση, τα τυριά από γάλα αγελάδας χρειάζονται πχ αντιβιοτικά ή άλλα πρόσθετα για να μην αλλοιωθούν, αλλά τους προστίθενται και σωρεία άλλων ουσιών με σκοπό την «βελτίωση»(?) της εμφάνισης και γεύσης τους… Το δε αγελαδινό γάλα, ως γνωστόν, δεν είναι στο μεγαλύτερό του ποσοστό από ζώα ελευθέρας βοσκής, αλλά από ζώα τα οποία τρέφονται με φυράματα, λίαν επιεικώς, όχι φυσικά.



Related Posts :



Blog Widget by LinkWithin
Δημοσίευση σχολίου