Google+ Γαλακτοκομικά Καρυάς - Μαυρόγιαννης Θεοδόσιος: Γκιόσα...τοπικές σπεσιαλιτέ που συνοδεύουν άριστα τις ..παγωμένες μπύρες!!

Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012

Γκιόσα...τοπικές σπεσιαλιτέ που συνοδεύουν άριστα τις ..παγωμένες μπύρες!!

Στα χωριά του Άργους τέλος, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την τοπική κουζίνα και ιδιαίτερα γουρνοπούλα
και γκιόσα την περίοδο από Μάιο έως Σεπτέμβριο.

Πρόκειται για τοπικές σπεσιαλιτέ που συνοδεύουν
άριστα τις ..παγωμένες μπύρες!! Η γκιόσα είναι το μεγάλο θηλυκό πρόβατο (προβατίνα) μετά την περίοδο
της αναπαραγωγής και ψήνεται ολόκληρο για πολλές ώρες σε σφραγισμένους ξυλόφουρνους! Με τον ίδιο
περίπου τρόπο ψήνεται και η γουρνοπούλα. Αμφότερα τρώγονται χύμα πάνω στη λαδόκολα!!
Άν τύχετε δε και σε κανένα πανηγύρι -από τα πολλά του καλοκαιριού- τότε το καρέ έχει συμπληρωθεί μαζί με το καζάνι για το βραστό (γίδα) και το κοντοσούβλι (χοιρινό) στα κάρβουνα..

Ας το διασκεδάσουμε παιδιά όσο ακόμα μπορούμε κι ας πάει και το παλιάμπελο..!!


Επισκεφθείτε τα "γκιοσάδικα" στο Δήμο μας. Κάθε χρόνο, από τον Απρίλιο, την Κυριακή του Θωμά, έως τις 14 Σεπτεμβρίου (συνήθως), είναι η καλύτερη εποχή για τα παραδοσιακά εστιατόρια της περιοχής να ετοιμάσουν , με τον μοναδικό τους τρόπο, την γκιόσα ,

ψημένη σε πετρόχτιστο φούρνο.

"Δίνουμε Δύναμη στο Χωριό"

Προωθήστε κι εσείς τη σελίδα σας


Related Posts :



Blog Widget by LinkWithin
Δημοσίευση σχολίου