Google+ Γαλακτοκομικά Καρυάς - Μαυρόγιαννης Θεοδόσιος: ΚΑΝΤΑΙΦΙ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ "ΚΑΡΥΆΣ" ΚΑΙ ΜΕΛΙ

Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014

ΚΑΝΤΑΙΦΙ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ "ΚΑΡΥΆΣ" ΚΑΙ ΜΕΛΙ


Υλικά

    1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
    μισό κιλό ανθότυρο "ΚΑΡΥΆΣ"
    250 γραμμ. φρέσκο αιγοπρόβειο βούτυρο             "ΚΑΡΥΆΣ"
      2 κουταλιές σούπας μέλι ( Ελατίσιο απο το           Αρτεμίσιο..!)



Για το σιρόπι

 1,5 ποτήρι νερό ( απο το Μπρακατσάκι.!! )
 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού Αργείτικου.
 2 ποτήρια Ελληνική ζάχαρη
 1 ξυλαράκι κανέλας

    Εκτέλεση

     Λιώνουμε το βούτυρο , χωρίς να κάψει, και το αφήνουμε να κρυώσει. Ανοίγουμε το φύλλο με τα δάχτυλά μας να ξεχωρίσει, το χωρίζουμε στα δύο και το ραντίζουμε με το βούτυρο.

   Προσοχή όμως, το βούτυρο δεν πρέπει να είναι καυτό όταν περιχύνουμε το φύλλο, γιατί θα μας λασπώσει. Απλώνουμε το μισό σε ταψί των 28 εκατοστών και το πιέζουμε με τα δάχτυλά μας, ώστε να το στρώσουμε στον πάτο του ταψιού. Χτυπάμε το ανθότυρο και το μέλι μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας και το ρίχνουμε πάνω στο φύλλο. Απλώνουμε το υπόλοιπο φύλλο από πάνω και το πιέζουμε ελαφρά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C και για μισή ώρα.

 Στο μεταξύ βράζουμε το σιρόπι για 5-6 λεπτά. Αφαιρούμε την κανέλα και, όταν το γλυκό είναι χλιαρό, το περιχύνουμε με το σιρόπι.

Related Posts :



Blog Widget by LinkWithin
Δημοσίευση σχολίου