Google+ Γαλακτοκομικά Καρυάς - Μαυρόγιαννης Θεοδόσιος: H ΚΑΡΥΑ ΣΤΟ ΝΈΟ ΒΙΒΛΊΟ ΤΟΥ ΣΕΦ ΒΑΣΊΛΗ ΚΑΛΛΊΔΗ!

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015

H ΚΑΡΥΑ ΣΤΟ ΝΈΟ ΒΙΒΛΊΟ ΤΟΥ ΣΕΦ ΒΑΣΊΛΗ ΚΑΛΛΊΔΗ!

Η Καρυά ξαναχτυπά στο ΑΘΕΝΣ Σσπεσιάλ-ΛΕ ΤΟΥΡ 2

Τα ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΚΑΡΥΑΣ έίναι μέσα στη λίστα των πιο αγαπημένων μαγαζιών της Αθήνας, στο βιβλίο μαγειρικής “Αθενς Σπέσιαλ 2-ΛΕ ΤΟΥΡ” του αγαπημένου Σεφ Βασίλη Καλλίδη!


     Ο κύριος Θεοδόσιος και οι γιοι του,από την Καρυά του Άργους,ήρθαν και εγκαταστάθηκαν στον Βύρωνα,φέρνοντας μαζί τους ό,τι καλό έχει να προσφέρει το χωριό,καθώς και τα απίστευτα γευστικά τυριά,κατευθείαν από το οικογενειακό τυροκομείο τους.
   Σε αυτό το μικρό μπακάλικο,που λειτουργεί από το 2001, θα βρεις λάδι δικής τους παραγωγής,φρέσκους χυμούς,μπίρα και κρασί από το Άργος,γάλατα και γιαούρτια από ντόπιους τσοπάνηδες,και ακόμα όσπρια από ελληνικούς συνεταιρισμούς.
Όμως το τυρί τους δεν παίζεται. Από τη γραβιέρα εξάμηνης έως δωδεκάμηνης ωρίμανσης μέχρι την ξερή μυζήθρα τους,όλα έχουν γεύση από χωριό. Αλλά αν έπρεπε να διαλέξω έναν λόγο να σας πω να τρέξετε εκεί,αυτός είναι η κατσικίσια,μαλακή,βουτυράτη φέτα,απλά όνειρο να την απλώσετε πάνω σε ζεστό ψωμί,αν βέβαια προλάβετε και δεν την έχετε φάει ήδη όλη σκέτη!Στο Άθενς Σπεσιάλ 2 ο Βασίλης Καλλίδης μας παρασύρει για ακόμη μια φορά να ανακαλύψουμε πολλές γευστικές πλευρές της Αθήνας. Μας λέει ο ίδιος για την εμπειρία του στην Αθήνα της γεύσης:
«Από το Παρίσι βρέθηκα στου Γκύζη με τα μπαγκάζια, τις χελώνες με τη γούρνα τους και ένα δυάρι ρετιρέ με γιγάντια κοινόχρηστα και χεσμένη, από τα περιστέρια, όλη τη βεράντα. Το ταξίδι της ανακάλυψης ξεκίνησε εκείνο το πρώτο βράδυ. «Πεινάω· σουβλάκια» σκέφτηκα και πήρα τους δρόμους να βρω κάτι να φάω. Κάπως έτσι, από ανάγκη να στρώσω τη νέα μου ζωή, ξεκίνησα ένα ταξίδι στην πόλη που κρατάει χρόνια τώρα.
«Έχω πάει παντού, μα σαν την Αθήνα δεύτερη δεν έχει. Είναι σαν να κατοχύρωσε κάποιος τα δικαιώματα, να έχουμε εμείς μόνο τα κοπιράιτ. Πράσινες τέντες ντουμπλ φας με μπανανόφυλλα, περίπτερα, κίτρινα ταξί, πράσινα κάγκελα, στούντιο νέον, φωταγωγοί με μπαλκονάκια αντικρινά, ηλιακοί θερμοσίφωνες, είσοδοι φίφτιζ επικές, άχρηστα ξύλινα θυρωρεία, παντού γιούκες και μπέντζαμιν, αδέσποτα και νεράντζια. Την ομορφιά της τη βρίσκεις μόνος σου, δε σου τη δίνει η Αθήνα.
Είναι πόλη παράξενη, σου κάνει και λίγο εξωγήινους από ντιζάστερ ταινία φαντασίας, αυτούς με τα γουρλωμένα μάτια και τα εφτά χέρια, που καταπίνουνε με όρεξη ανθρώπους αλαφιασμένους και ισοπεδώνουν με τις φωτιές τους τρία χωριά, εφτά λιμάνια και, απαραίτητα, το Καπιτώλιο και τον πύργο του Άιφελ στο πέρασμά τους.
Καμιά φορά βλέπω στο Σύνταγμα τουρίστες βιαστικούς που τους αφήνουν δυο τρεις μέρες εδώ, πριν πάνε Μύκονο και Σαντορίνη. […] Τι τους στείλανε να δουν οι ρεσεψιόν, πού τρώνε χωριάτικη και μουσακά, πού τρέχουνε όλη μέρα μέσα στην κάψα − τι τους άρεσε και τι προλάβανε να δούνε, πού να φρικάρουν; […] Καμιά φορά τούς βλέπω χαμένους με χάρτες ανάποδους πίσω από το δημαρχείο και λέω Χριστέ μου, πού πάνε, να δουν τις κινέζικες τρας χονδρικές, τις Πακιστανές τραβεστί με τις πλαστικές καούκες και τα μάτια ψαράκι που λένε βραχνά “καλέ”, βουνά από σάπια λαχανικά πίσω από την Αγορά, μέσα στους κάδους σκουπιδιών και τα σκοτεινά στενάκια, τα υγρά, τα λερωμένα. Ποιος πάει εκεί, να δει τι, αξίζει όλο τον κόπο;»
«Γι’ αυτό μου αρέσει η Αθήνα και αγαπώ που μένω εδώ. Στην πιο κουλ οριεντάλ πρωτεύουσα της Δύσης.»
Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του Βασίλη Καλλίδη «Άθενς Σπεσιάλ- Λε τουρ» και «Η νέα ελληνική κουζίνα σε 88 συνταγές» .

Related Posts :Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια: