Google+ Γαλακτοκομικά Καρυάς - Μαυρόγιαννης Θεοδόσιος: Γαστρονόμος: Γαλακτοκομικά «Καρυάς» - Άνοιξε δεύτερο κατάστημα στην Καισαριανή

Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Γαστρονόμος: Γαλακτοκομικά «Καρυάς» - Άνοιξε δεύτερο κατάστημα στην Καισαριανή




Το βραβευμένο από τον Γαστρονόμο τυροκομείο εγκαινίασε ένα δεύτερο, ολοκαίνουριο κατάστημα στην Καισαριανή με έμφαση σε εκλεκτά προϊόντα από μικρούς παραγωγούς της Αργολίδας -και όχι μόνο.
   Το μικροσκοπικό «Τυροπωλείο Καρυάς» στον Βύρωνα, βραβευμένο από τον Γαστρονόμο για τις φέτες και τις γραβιέρες του, απέκτησε αδερφάκι, ένα ολοκαίνουριο τυροπωλείο-παντοπωλείο στην Καισαριανή, σε ιδιόκτητο χώρο, που άνοιξε τις πόρτες του την περασμένη Πέμπτη. 

Εδώ συγκεντρώθηκαν και απλώθηκαν με άνεση τα μεγάλα κεφάλια γραβιέρας, τα ανθότυρα, οι φέτες (μεταξύ αυτών και η αγαπημένη μου απολαυστική αλοιφωτή μαλακή φέτα του τυροκομείου, βουτυράτη στην υφή, πιπεράτη και πικάντικη στη γλώσσα, σκέτη απόλαυση), όλα
πρόβεια, με νοστιμιά πυκνή που σου μένει για καιρό στη γευστική μνήμη.


Οι τέσσερις γιοι του πατρός τυροκόμου Θεοδόση Μαυρόγιαννη συνεχίζουν επάξια το έργο του, έκαστος στον τομέα του, αναβαθμίζοντας την μικρή οικογενειακή επιχείρηση.
     
Μαζί με τα θαυμαστά τυριά τους, τα αδέρφια Μαυρόγιαννη έχουν κάνει μια προσεκτική επιλογή και άλλων παραδοσιακών προϊόντων, στην πλειοψηφία τους από την ιδιαίτερη πατρίδα τους Αργολίδα, όπου βρίσκεται και το οικογενειακό τυροκομείο που διαφεντεύει ο πατέρας. 

Στο νέο μαγαζί, φωτεινό, ευρύχωρο, καλοφτιαγμένο και όμορφο, βρίσκεις καλούδια κυρίως αργολικά: τη φρέσκια μπίρα Ζέος από τον Ίναχο, το μέλι Βανίλια Ελάτης Μαινάλου από τον παραγωγό Γρηγόρη Μπαβέλα, τα κρασιά Φράγκου από το Μαλαντρένι, το ελαιόλαδο από τους οικογενειακούς ελαιώνες της οικογένειας Μαυρόγιαννη, αλεύρι από τους Μύλους Μαυρόγιαννη (απλή συνωνυμία με το τυροκομείο) στο Νέο Ηραίο Αργους και τους Μύλους Μπόγρη από τη Βοιωτία, γίδινο και αγελαδινό γάλα από Το Γάλα του Μοριά στο Κεφαλάρι Άργους, γλυκά κουταλιού και μαρμελάδες από την οικοτεχνία Mastos Nature στην Πρόσυμνα Αργολίδας, χυλοπίτες και τραχανάδες από το εργαστήρι ζυμαρικών Πεθεριώτη στο Άργος. Στο μαγαζί ωστόσο υπάρχουν και επιλεγμένα προϊόντα και από την υπόλοιπη Ελλάδα, όπως τα όσπρια του Συνεταιρισμού Φασολοπαραγωγών Πρεσπών «Πελεκάνος», τα παξιμάδια Φούρνος Μονεμβασίτη από το Γύθειο, οι χαλβάδες και ταχίνι του Τασελαρίδη από την Ξάνθη, χειροποίητες κατεψυγμένες πίτες από τα Ψαχνά Εύβοιας, αλλαντικά του Δαγρέ στην Τρίπολη, φύλλα περέκ γιαννιτσιώτικα και πολλά-πολλά ακόμη καλούδια. «Ο κόσμος εδώ έρχεται από τη γύρω περιοχή, με τα πόδια», λέει ο ένας εκ των υιών, ο Επαμεινώνδας. «Είναι γειτονιά», συμπληρώνει. Γειτονιά τυχερή, συμπληρώνω κι εγώ.

Κείμενο:
Βιβή
 
Κωνσταντινίδου



Γαλακτοκομικά Καρυάς – Θ. Μαυρόγιαννης: Φορμίωνος 129, Καισαριανή, Τ/211-11.61.818 & Μυσίας 37 & Καραολή-Δημητρίου, Βύρωνας, 213-04.09.474


Related Posts :



Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια: