Google+ Γαλακτοκομικά Καρυάς - Μαυρόγιαννης Θεοδόσιος: Πότε μπορώ να δώσω στο μωρό μου παραδοσιακό γιαούρτι?

Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Πότε μπορώ να δώσω στο μωρό μου παραδοσιακό γιαούρτι?

 "Γιαούρτι"

Το γιαούρτι μπορεί να εισαχθεί στη διατροφή των παιδιών από την αρχή εισαγωγής των στερεών τροφών, δηλαδή στους 6 μήνες. Συνιστάται όμως να προστεθεί γύρω στους 8 μήνες (στο απογευματινό) και αφότου έχουν πρώτα παγιωθεί άλλες τροφές και γεύματα.


Αποφεύγουμε τα παιδικά επιδόρπια γιαουρτιού και προτιμούμε το ζωντανό παραδοσιακό γιαούρτι, ιδανικά με πέτσα, μιας και αυτή είναι σπουδαία πηγή προβιοτικών.


Η μάρκα και το γάλα απ'το οποίο έχει φτιαχτεί (πρόβειο, αγελαδινό, κατσικίσιο, βουβαλίσιο) λίγη σημασία έχουν και είναι καθαρά θέμα προτιμήσεων και περιοχής.

Παρόλ' αυτά, καλό είναι να στηρίζουμε τις μικρές τοπικές γαλακτοβιομηχανίες της περιοχής μας.


Το γιαούρτι είναι μια δύσκολη γευστικά τροφή και μπορεί να χρειαστούν αρκετές μέρες δοκιμών (έως και 15-20) για να το συνηθίσει το παιδί. Αν δυσανασχετεί, αρχικά αλλάζουμε εταιρεία και είδος γάλακτος, και, εφόσον πραγματικά προσπαθήσουμε πολλές ημέρες, το αναμιγνύουμε με άλλες τροφές. Βούτυρα καρπών, κανέλα, λιωμένη μπανάνα ή κάποιο άλλο φρούτο, αγγούρι και ελάχιστο σκόρδο, παντζάρι είναι κάποιες επιλογές.


Επισημάνσεις:


* Πριν το έτος, η ποσότητα που δίνουμε είναι περίπου 100-150 γραμμάρια, ώστε να μην ξεφύγουμε πολύ στη συνολική ποσότητα πρωτεΐνης της ημέρας.


* Στα συστατικά του θέλουμε να γράφει: γάλα, οξυγαλακτική καλλιέργεια και/ή πυτιά.


* Τα βρεφικά γιαούρτια φτιάχνονται από αποβουτυρωμένο γάλα, οπότε δεν είναι η καλύτερη επιλογή λόγω χαμηλών λιπαρών. 


*Η πήλινη συσκευασία κάποιων γιαουρτιών δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μαγείρεμα, καθώς ενδέχεται να μην φέρει την κατάλληλη σήμανση για μαγειρική χρήση.


Πηγή: Παιδική-Βρεφική διατροφή https://www.facebook.com/groups/baby.nutrition


Related Posts :



Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια: