Google+ Γαλακτοκομικά Καρυάς - Μαυρόγιαννης Θεοδόσιος: Τα "σενάρια" για την Καρυά!

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Τα "σενάρια" για την Καρυά!

Ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά χωριά της Αργολίδας, η Καρυά είναι χτισμένη αμφιθεατρικά, σε υψόμετρo 682 μέτρων, με το Αρτεμίσιο πίσω της και το Ξεροβούνι δεξιά της.

Ο οικισμός χτίστηκε αρχικά στην κορυφή του Προφήτη Ηλία, σκαρφαλωμένος ψηλά, στο σημείο που σήμερα υπάρχουν ερείπια του ναού του Αγίου Δημητρίου, αλλά και ίχνη οικισμού.

Το μεγαλοχώρι της Καρυάς είχε κάποτε 1.299 κατοίκους, που ασχολούνταν με την κτηνοτροφία, τα αμπέλια, τα χωράφια και τις ελιές.

Σήμερα το χωριό έχει εκσυγχρονιστεί, διατηρώντας το παραδοσιακό το χρώμα, με τις παλιές γειτονιές και τα όμορφα πέτρινα κτίρια με τα χαγιάτια και τις αυλόπορτες.

Σε περίοπτη θέση θα δείτε το ναό του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, τη Μητρόπολη της Καρυάς, ενώ στην φιλόξενη πλατεία στο κέντρο του χωριού θα βρείτε μαγαζάκια και το ιδανικό σημείο χαλάρωσης.

Λίγα μέτρα μακρυά από τον οικισμό, ανάμεσα σε πλατάνια, υπάρχουν τα ερείπια των παλιών νερόμυλων της Καρυάς, όπου οι κάτοικοι δούλευαν κάποτε με τα νερά από τις φυσικές πηγές του Αρτεμίσιου.



Το χωριό της Καρυάς θα αποτελέσει την ιδανική βάση για να εξερευνήσετε τις ομορφιές της περιοχής, ανακαλύπτοντας θρησκευτικά μνημεία και υπέροχα χωριά μέσα στη φύση.

 Από τα "σενάρια"

Related Posts :



Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια: