Το ταξίδι στο Αργος είχε επαγγελματική χροιά :να ανακαλύψω και να προτείνω αυθεντικές γεύσεις και προϊόντα σε 2 σεφ που ταξίδεψαν γι’ αυτό το λόγο από τον Καναδά , τον Άντονι Σεντλακ και τον Μαρτίν Ζουνο.
Η πρώτη στάση μας άρχισε με ένα ποτήρι κρασί στο οινοποιείο του Γιώργου Σκούρα,ανεπίσημου "πρέσβη" του ελληνικού κρασιού.
Ο οινοποιός με οδήγησε σε έναν από τους ποιο γνήσιους τυροκόμους στην Ελλάδα,τον Θεοδόση Μαυρόγιαννη .
Ο Θεοδόσης εν δράση |
Γιαγιά Γεωργία |
Η πεθερά του , μια χαρακτηριστική ελληνίδα γιαγιά , μας σέρβιρε τον δικό της τραχανά ,κάτι που για πρώτη φορά δοκίμασαν οι καναδοί .Το τυροκομείο τροφοδοτεί δυο καταστήματα ,ένα στο Άργος(Τσωκρη 2 τηλ.2751022461) και ένα στο Βύρωνα(Μυσίας 37 τηλ.2130409474).
Me and my bud here met on a sheep farm in Greece this afternoon. I showed him how to milk sheep. He showed me how to make feta. We're mates. - Anthony Sedlak |
Άρθρο από έντυπη εφημερίδα τα νέα Weekend
στις 3/3/2012
Η Νταϊάνα Κόχυλα εκπαιδεύει τη γεύση μας και μας προτείνει παραδοσιακές και νέες γευστικές αξίες.
"Δίνουμε Δύναμη στο Χωριό"
Προωθήστε κι εσείς τη σελίδα σας
1 σχόλιο:
O 29χρονος Καναδός all star Chef Anthony Sedlak βρέθηκε νεκρός....
Αναπαύσου εν ειρήνη Anthony! Το πάθος σας για τη ζωή και για τα τρόφιμα σίγουρα θα τα θυμόμαστε!
https://www.facebook.com/pages/Anthony-Sedlak/94171814337?ref=ts
Δημοσίευση σχολίου