Google+ Γαλακτοκομικά Καρυάς - Μαυρόγιαννης Θεοδόσιος: «Πίσω στο χωριό…»

Τρίτη, 24 Απριλίου 2012

«Πίσω στο χωριό…»

«Η απάντηση στην Κρίση είναι η Αγροτική Παραγωγή»!
Χιλιάδες νέοι έφυγαν, ετοιμάζονται ή σκέπτονται να εγκαταλείψουν τα αστικά κέντρα - κυρίως Αθήνα και Θεσσαλονίκη – και να γυρίσουν στην επαρχία- στο χωριό!

 Κάθε μέρα υπάρχουν σχετικά ρεπορτάζ στα ΜΜΕ , αλλά και επίσημες επιβεβαιώσεις της τάσης αυτής που βέβαια έχει αιτία την οικονομική κρίση.

Εξ ού και ότι μαζί με την φυγή συνυπάρχει και η αναζήτηση επαγγελματικής διεξόδου στα πάτρια εδάφη.
  Το φαινόμενο – αναγκαιότητα για νέου τύπου, βιώσιµη οικονοµική ανάπτυξη στηριγμένη.... στην πραγματική οικονομία έρχεται να »ερμηνεύσει’ ‘ ένα βιβλίο με τίτλο «Επιστροφή στο Χωριό…», που μόλις κυκλοφόρησε, ωστόσο η ουσία του κρύβεται στον υπότιτλο: «Η απάντηση στην Κρίση είναι η Αγροτική Παραγωγή»!


Κατά τον συγγραφέα Αθανάσιο Θεοδωράκη, έναν έμπειρο επιστήμονα που υπηρέτησε σε καίρια πόστα, η στροφή στην πραγµατική οικονοµία είναι αδήριτη ανάγκη και προϋπόθεση για τη δηµιουργία θέσεων εργασίας, τη διασφάλισης βιωσιµότητας του ασφαλιστικού συστήµατος και την τόνωση της δραστηριότητας των µικρών και µεσαίων επιχειρήσεων, που αποτελούν την κύρια συνιστώσα της ελληνικής οικονοµίας.

 Σε αυτή τη λογική, αναφέρει, »ο ρόλος του αγροτικού τοµέα είναι καθοριστικός. Ο πρωτογενής τοµέας περιλαµβάνει τη γεωργία, την κτηνοτροφία, τη δασοπονία και την αλιεία. Πρόκειται για κλάδους δυναµικούς, που έχουν σηµαντική παραγωγική ικανότητα, συντηρούν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόµενους και αυτοαπασχολούµενους, διαθέτουν ευέλικτες µικροµεσαίες επιχειρήσεις και προσφέρουν σηµαντικές υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο. 

Ο τοµέας αυτός είναι η ραχοκοκαλιά της πραγµατικής οικονοµίας µας, η μεγάλη δύναµή της». 


Ο κ. Αθανάσιος ∆. Θεοδωράκης γεννήθηκε το 1953 στα Γεράνεια Ελασσόνας. Είναι παντρεµένος και έχει δύο παιδιά.
  Σπούδασε Πολιτικές Επιστήµες στα Πανεπιστήµια Αθηνών και Στρασβούργου. Από το 1980 ασχολείται µε τις ευρωπαϊκές υποθέσεις και τη συµµετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ.
  Έλαβε ενεργά µέρος στις ελληνικές προεδρίες στην ΕΕ και στη διάρκεια της τέταρτης ελληνικής προεδρίας άσκησε καθήκοντα γενικού γραµµατέα ∆ιεθνών Οικονοµικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας στο Υπουργείο Εξωτερικών.
  Υπηρέτησε επί σειρά ετών στα Υπουργεία Εξωτερικών, Εθνικής Άµυνας και Τύπου και ΜΜΕ. ∆ιετέλεσε αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον τοµέα της διεθνούς συνεργασίας για την ανάπτυξη.

  Υπήρξε επί σειρά ετών πρόεδρος της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Ταµείου Ανάπτυξης. Σήµερα είναι γενικός διευθυντής της Υ∆ΑΣ στο Υπουργείο Εξωτερικών. Έχει δηµοσιεύσει βιβλία, άρθρα και µελέτες πάνω σε θέµατα ελληνικής πολιτικής, διεθνούς αναπτυξιακής συνεργασίας και ευρωπαϊκού προβληµατισµού. Υπήρξε ιδρυτής της »Κοινοβουλευτικής Επιθεώρησης».
 

 Επιστροφή στο χωριό λοπόν.
  Ενα χωριό σύγχρονο, όπου η πρόσβαση και η επικοινωνία είναι πλέον εύκολη, ειδικά με τη χρήση των νέων τεχνολογιών, οι υποδομές λειτουργικές, η ποιότητα ζωής καλύτερη σε σχέση με το δράμα των πόλεων, η καθημερινότητα ανθρώπινη.

    Ενα χωριό όμως που παράγει, που αποτελεί οργανωμένη κοινωνία αλληλεγγύης, ενεργό τοπική κοινότητα, που ζει μέσα από την ουσιαστική συνεργασία των ανθρώπων, των παραγωγών, των βιοτεχνών, του εμπορίου, των τουριστικών επιχειρήσεων και των καταναλωτών. 

  Ένα χωριό, που στηρίζει συνειδητά και συστηματικά τα τοπικά μας προϊόντα, που εκπέμπει ποιότητα σχέσεων, κοινωνική ανταπόκριση και ενισχύει την ευημερία του ατόμου μέσα από την ασφάλεια της συμμετοχής του στην κοινότητα.    Άρθρο απο... "προεδρική δημοκρατία...Αυτό που καταρρέει δεν είναι η χώρα. Είναι το πολιτικό τους σύστημα. Θέλετε να το σώσουμε;"

Related Posts :Blog Widget by LinkWithin
Δημοσίευση σχολίου