Google+ Γαλακτοκομικά Καρυάς - Μαυρόγιαννης Θεοδόσιος: Το φαράγγι του Ίναχου στο Αρτεμίσιο Όρος.

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Το φαράγγι του Ίναχου στο Αρτεμίσιο Όρος.

Το φαράγγι του Ίναχου βρίσκεται στο Αρτεμίσιο Όρος.
Ξεκινώντας από την περιοχή της Καρυάς και καταλήγοντας κοντά στο Νεοχώρι, έχει ολικό μήκος περίπου 2,5km και υψομετρική διαφορά περίπου στα 400 μέτρα. Το υψόμετρο εισόδου είναι 1080μέτρα και αυτό της εξόδου 620μέτρα.
Το φαράγγι ξεκινάει αρκετά ψηλά, σε πολύ όμορφο ανοικτό πεδίο με χαμηλή βλάστηση και πλαγιές γεμάτες από γιδόστρατα, και ακλουθώντας το φυσικό ανάγλυφο του Αρτεμισίου, πέφτει σε παρακείμενη φυσική χαράδρα, αυξάνοντας σταδιακά τα νερά του σχηματίζοντας τον Ίναχο ποταμό.
100 μέτρα χαμηλότερα υψομετρικά και περίπου σε 500μέτρα απόσταση από το σημείο στάθμευσης εισόδου αρχίζουν οι τεχνικές καταβάσεις, οι όποιες φτάνουν στον αριθμό τις 40 συνολικά, ενώ υπάρχουν και ελεύθερες καταβάσεις που απαιτούν καταρρίχηση.
Το φαράγγι διατρέχεται από νερό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου εντυπωσιάζοντας για την παροχή του ακόμα και στους άνυδρους μήνες του χρόνου.
Το νερό του καταλήγει στη πόλη του Άργους.
Το φαράγγι μπορεί να διαιρεθεί σε τμήματα, αφού τα κλειστά κομμάτια του εναλλάσσονται με ανοιχτά όπου μπορεί να αναπτυχθούν διαφυγές.
Η πρόσβαση στο σημείο εισόδου είναι εύκολη, με μόλις 10 min περπάτημα από το σημείο στο οποίο θα παρκάρουμε τα οχήματα, ενώ καταλήγει στα οχήματα εξόδου.
Η μετάβαση όμως από την έξοδο και στην είσοδο είναι αρκετά μεγάλη και θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη από τις ομάδες κατάβασης.

Related Posts :



Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια: