Google+ Γαλακτοκομικά Καρυάς - Μαυρόγιαννης Θεοδόσιος: Ένας πολύτιμος οδηγός γευστικής απόλαυσης. #ΜΈΡΟΣ ΠΈΜΠΤΟ

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Ένας πολύτιμος οδηγός γευστικής απόλαυσης. #ΜΈΡΟΣ ΠΈΜΠΤΟ

Προϊόντα Ελλήνων παραγωγών που εκφράζουν στο έπακρο την ελληνική ποιότητα και γεύση και πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσετε!

 Από την αφρόκρεμα των ελληνικών προϊόντων τα επιλέξαμε για εσάς τις πλέον εξαιρετικές γεύσεις που αξίζει να γνωρίσετε και να δοκιμάσετε. Σας τις παρουσιάζουμε με τυχαία σειρά. Βρίσκονται όλα συγκεντρωμένα εκεί, μπροστά σας, στο μαγαζάκι μας. Ένας θησαυρός ελληνικών γεύσεων από επιλεγμένους παραγωγούς με γνώση και μεράκι -από τυριά παραδοσιακής τυροκόμησης και όσπρια παλαιών σπόρων μέχρι τοπικά ζυμαρικά, ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας, σπιτικές μαρμελάδες, αλλαντικά σπάνιας νοστιμιάς, κρασιά και μπίρες όλα μικρών παραγωγών. Μοναδική ευκαιρία να τα δείτε από κοντά, να συζητήσετε γι' αυτά μαζί μας, να τα γευτείτε, ακόμα και να τα προμηθευτείτε. Αυτή η λίστα θα είναι ένας πολύτιμος σύμβουλος στην επίσκεψή σας.

 

Κομμένη Φάβα Φενεού


Η Φάβα Φενεού είναι ένα προϊόν εξαιρετικής ποιότητας. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κλίματος του Φενεάτικου κάμπου (υψόμετρο, σύνθεση εδάφους) την κάνουν ένα εξαιρετικό προϊόν για κατανάλωση.Η περιοχή του Φενεού εκτείνεται σε ένα μεγάλο οροπέδιο σε σχήμα τριγωνικό «στεφανωμένο» από πυκνά δασόβουνα, γειτονεύοντας δυτικά με το Νομό Αχαΐας και νότιανατολικά με τα σύνορα των Νομών Αργολίδας-Αρκαδίας στην καρδιά της ορεινής Κορινθίας. Τα χωριά του Δήμου απλώνονται στο ομώνυμο οροπέδιο που σχηματίζεται στη σκιά του Χέλμου και της Ζήρειας. Κάθε χρόνο, αφού επιλέξουμε τις πιο εκλεκτές ποικιλίες λαθουριού της κορινθιακής γης προσφέρουμε σε εσάς τη Φάβα από λαθούρι Φενεού. Το αποτέλεσμα της επιλογής των αγνότερων υλικών της ελληνικής γης και της παραδοσιακής καλλιέργειας που φυλάγεται από γενιά σε γενιά για αιώνες τώρα, είναι η ελληνική φάβα από λαθούρι από το Φενεό.


Ρέγκα διπλοκαπνιστή "ΚΑΛΛΟΝΗ" 

Με ωραίο διπλό κάπνισμα και ήπιο αλάτισμα, η διπλοκαπνιστή ρέγκα "ΚΑΛΛΟΝΗ" είναι μια πραγματική πρόκληση για ούζο. Είναι ένας από τους παραδοσιακούς ψαρομεζέδες που παρασκευάζει η "ΚΑΛΛΟΝΗ", στα Κιμμέρια Ξανθης,δίπλα στο χείμαρρο Κυδωνέα, παραπόταμο του Κόσυνθου. Το 1950 ο Ιγνάτιος Πετρόπουλος από την Καλλονή, το παραδοσιακό ψαροχώρι της Λέσβου, μεταφέρει την παραδοσιακή τέχνη των αλίπαστων ψαριών στην Καβάλα, ιδρύοντας εκεί μια μικρή επιχείρηση. Θέλοντας να διατηρήσει τους δεσμούς με τον τόπο του, την ονομάζει ΚΑΛΛΟΝΗ και κατοχυρώνει το εμπορικό της σήμα.Η επόμενη γενιά ιδιοκτητών, οι τρεις υιοί Πετρόπουλοι, κληρονόμησαν μαζί με την επιχείρηση και το πάθος για υψηλή ποιότητα.Σήμερα, περιλαμβάνει αλίπαστες αντσούγιες, σαρδέλλες, κολιούς, τσιροσαλάτα, λακέρδα, καπνιστά ψάρια, ταραμά, μαρινάτα φιλέτα σαρδέλλας, γαύρου και ρέγγας, καθώς και τέσσερα είδη ελιάς.


 Αλεύρι χύμα από τους μύλους ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ. 


 Η πρώτη ύλη ενός αλευρόμυλου είναι το σιτάρι. Οι «Μύλοι ΜΑΥΡΌΓΙΑΝΝΗ» έχοντας πάντα ως στόχο την ποιότητα, φροντίζουν να προμηθεύονται μόνο τα καλύτερα σιτηρά, τα οποία προέρχονται από την περιοχή του Δομοκού που είναι από τα καλύτερα στην Ελλάδα.Αγοράζουμε άλευρα από το Μύλο των Αδελφών Μαυρόγιαννη στο Νέο Ηραίο Αργολίδας που παράγει ένα από τα καλύτερα άλευρα και αυτό γιατί είναι μικρός μύλος και έχει την ίδια φιλοσοφία με εμάς.Η επιβράβευση είναι οι κρητικές που ακούμε καθημερινά από τους πελάτες μας:
    α)Φτιάξαμε ψωμί με αλεύρι από τους Μύλους ΜΑΥΡΌΓΙΑΝΝΗ και από τότε δεν μπορούμε να φάμε άλλο ψωμί. Την τελευταία φορά βάλαμε και μια χούφτα αλεύρι ολικής άλεσης. Χορτάσαμε με μια χοντροκομμένη φέτα ψωμιού μόνο!
    β)ΠΆΡΑ ΠΟΛΎ ΚΑΛΌ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΉ ΓΕΎΣΗ ΧΩΡΙΆΤΙΚΟΥ ΨΩΜΙΟΎ ΠΟΥ ΕΊΧΑ ΝΟΣΤΑΛΓΉΣΕΙ
    γ)Επιτέλους φτιάξαμε ψωμί. Υπέροχο άρωμα και γεύση !!!
Στο κατάστημα ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΆ ΚΑΡΥΆΣ στο Βύρωνα μπορείτε να το προμηθευτείτε και να δημιουργήσετε θαύματα στη κουζίνα σας..!


Το ταχίνι Ξάνθης του Μάνθου Τασελαρίδη 


Παρασκευάζεται αποκλειστικά από αυστηρά διαλεγμένες ποικιλίες σησαμιού, που αποφλοιώνονται, ψήνονται ελαφρά και αλέθονται με παραδοσιακό τρόπο, χωρίς την προσθήκη χημικών, συντηρητικών ή άλλων προσθέτων.Συγκρίνετε το ταχίνι Ξάνθης του Μανθου με οποιοδήποτε άλλο ταχίνι θέλετε. Η ανωτερότητα στην υφή του, γεύση του είναι εμφανής από την πρώτη κουταλιά. Το μοναδικά λαμπερό του χρώμα είναι αποτέλεσμα του καλύτερου και αγνότερου καθαρισμού που μπορεί να γίνει. Έτσι το σουσάμι απαλλάσσεται από το χώμα που περιέχει ,το οποίο αν δεν αφαιρεθεί κάνει το ταχίνι σκούρο και πικρό.Το Ταχίνι Τασελαρίδη αποτελεί τον τέλειο τρόπο λήψης όλων των θρεπτικών συστατικών του σησαμιού, γι΄αυτό και συμβάλλει στην καλή λειτουργία του οργανισμού. Ο μοναδικός συνδυασμός πρωτεϊνών, αμινοξέων, βιταμινών και ιχνοστοιχείων, παρέχει στον οργανισμό δύναμη και ενέργεια. Αποτρέπει τη συσσώρευση χοληστερίνης, συμβάλλει στην μετατροπή των λιπών σε ενέργεια, εξασφαλίζει την καλή λειτουργία του ήπατος, του νευρικού και του πεπτικού συστήματος.Μπορείτε να το τρώτε πάνω σε μια φέτα ψωμί ή φρυγανιά, να το ανακατέψετε με λίγο μέλι (ένα τέλειο συμπλήρωμα για το πρωινό σας!) ή να το χρησιμοποιείτε σε σάλτσες, σούπες ή σε άλλες εκλεκτές συνταγές.Στα ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΆ ΚΑΡΥΆΣ στο Βύρωνα μπορείτε να προμηθευτείτε και του δύο τύπους,Ταχίνι αποφλοιωμένο και Ταχίνι Ολικής Άλεσης

 

Ριγανάτο λαδοπαξίμαδο με ντομάτα «Γέννα» 


Το ριγανάτο με ντομάτα λαδοπαξίμαδο της εταιρείας «Γέννα – Γεννά την Παράδοση» είναι το απόλυτο σνακ για όλες τις ώρες! Αφράτο, φτιαγμένο με αγνά υλικά σε οικογενειακό παραδοσιακό φούρνο στην Αργολίδα , πλούσιο σε ελαιόλαδο, τρώγεται πολύ ευχάριστα σε συνδυασμό με διάφορα τυριά καθώς και μέσα σε σαλάτες. Επίσης, πολύ ευχάριστα τρώγεται και σκέτο!Η εταιρεία «Γέννα» από το 2000 παράγει & επιλέγει παραδοσιακά τρόφιμα με βάση την μεσογειακή διατροφή από όλη την Ελλάδα. Το ριγανάτο με ντομάτα καθώς και το σκέτο «Γέννα – Γέννα την Παράδοση» μπορείτε να τα βρείτε στα Γαλακτοκομικά Καρυάς, Μυσίας 37 , στο Βύρωνα, τηλέφωνο επικοινωνίας 213-0409474.



Related Posts :



Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια: