Google+ Γαλακτοκομικά Καρυάς - Μαυρόγιαννης Θεοδόσιος: Ένας πολύτιμος οδηγός γευστικής απόλαυσης. #ΜΈΡΟΣ ΤΈΤΑΡΤΟ

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ένας πολύτιμος οδηγός γευστικής απόλαυσης. #ΜΈΡΟΣ ΤΈΤΑΡΤΟ

Προϊόντα Ελλήνων παραγωγών που εκφράζουν στο έπακρο την ελληνική ποιότητα και γεύση και πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσετε! 

 Από την αφρόκρεμα των ελληνικών προϊόντων τα επιλέξαμε για εσάς τις πλέον εξαιρετικές γεύσεις που αξίζει να γνωρίσετε και να δοκιμάσετε. Σας τις παρουσιάζουμε με τυχαία σειρά. Βρίσκονται όλα συγκεντρωμένα εκεί, μπροστά σας, στο μαγαζάκι μας. Ένας θησαυρός ελληνικών γεύσεων από επιλεγμένους παραγωγούς με γνώση και μεράκι -από τυριά παραδοσιακής τυροκόμησης και όσπρια παλαιών σπόρων μέχρι τοπικά ζυμαρικά, ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας, σπιτικές μαρμελάδες, αλλαντικά σπάνιας νοστιμιάς, κρασιά και μπίρες όλα μικρών παραγωγών. Μοναδική ευκαιρία να τα δείτε από κοντά, να συζητήσετε γι' αυτά μαζί μας, να τα γευτείτε, ακόμα και να τα προμηθευτείτε. Αυτή η λίστα θα είναι ένας πολύτιμος σύμβουλος στην επίσκεψή σας.

 Σταρένιος τραχανάς της Αγγελικής Μποζιονέλου-Μαυρόγιαννη.


 Τον φτιάχνει ακριβώς όπως παλιά, με φρέσκο γάλα από τα αιγοπρόβατα του Αρτεμίσιου στις αρχές καλοκαιριού,ντόπιο αλεσμένο σιτάρι (πλιγούρι)από το μύλο Μαυρόγιαννη .Στεγνώνει με τον φυσικό αέρα δίπλα στα έλατα και το θυμάρι του βουνού κάνοντας τον να ξεχωρίζει από όλους τους άλλους σε άρωμα και γεύση . Όπως μάθαμε από την κ.Αγγελική : Ο τρόπος παρασκευής είναι άλλο ένα μυστικό, όταν το γάλα βράσει "πινίγουμε"το πλιγούρι ,ώστε να πάρει όλο το βούτυρο του γάλακτος ο τραχανάς,χρειάζεται σχεδόν διπλάσια ποσότητα γάλακτος ανά κιλό αλλά το ποιοτικό αποτέλεσμα είναι κάτι το εξαιρετικό.Όλα αυτά τον κάνουν πρωτότυπο συνοδευτικό πιάτων με κρέας, ψάρι ή θαλασσινά αλλά και σκέτος είναι ένα ξεχωριστό φαγητό της παραδοσιακής κουζίνας,δεν πρέπει να υπάρχει άνθρωπος που να μην φάει ζεστή σούπα,με αυτόν το τραχανά, το καταχείμωνο..!!

Μαρμελάδα πορτοκαλιού με φλοιό Γεωργία Ουλή 


 Γεύση και φρεσκάδα αργίτικου πορτοκαλιού με εμφανή τα κομματάκια της φλούδας και τις ίνες του, σ' αυτή τη μαρμελάδα που εκπροσωπεί με μοναδικό τρόπο ένα από τα πιο εμβληματικά ελληνικά φρούτα "arancio argos". Με περιεκτικότητα φρούτου που φτάνει το 85%, ζάχαρη και χυμό λεμονιού, είναι ένα εξαιρετικό προϊόν που λογικά ξεχωρίζει και βραβεύετε καθημερινά από το κόσμο μας. Η Γεωργία Ουλή με την Μητέρα της,χρησιμοποιεί μόνο φρέσκα ελληνικά φρούτα και λαχανικά στην ξεχωριστή γκάμα προϊόντων της με μαρμελάδες, γλυκά και παραδοσιακά προϊόντα.

 Κατσικίσιο κεφαλοτύρι Καρυάς



Έχει έντονο άρωμα φρέσκου γάλακτος, πλούσια και μεστή υπόγλυκη γεύση και αφήνει μια νόστιμη,  πικάντικη επίγευση. Παρασκευάζεται από 100% ντόπιο κατσικίσιο γάλα στο παραδοσιακό τυροκομείο Θεοδοσίου Μαυρόγιαννη, στη Καρυά Άργους και έχει μόνο 20% λιπαρά.
Είναι πεπαλαιωμένο κεφάλι δεκαοκτάμηνης ωρίμανσης, γνήσιο σκληρό κεφαλοτύρι περιορισμένης παραγωγής.
Θα το βρείτε μόνο στο στο Χωριό,στο τυροκομείο που θα σας δώσει να το γευτείτε ο ίδιος ο Θεοδόσης παρουσιάζοντας το με το μεράκι που τον διακατέχει για τη δουλειά του.

Κριθαρένια παξιμάδια ΜΟΝΕΜΒΑΣΊΤΗ ΑΘΑΝΆΣΙΟΥ 


 Η Λακωνική Μάνη συμπυκνώνει μέσα στο βράχο της και τα καθαρά νερά της τη διαχρονική αξία του τοπίου της και συγκεντρώνει τα βλέμματα και τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Η παράδοση σε βαθμό υπερθετικό δίνει τον αρχιτεκτονικό τόνο στους αμέτρητους παραδοσιακούς οικισμούς, στους μανιάτικους πέτρινους πύργους και τα κάστρα, στις εκκλησιές και στα καλά φυλαγμένα οικογενειακά κειμήλια. Η οικογένεια είναι άλλωστε ο ισχυρότερος συνδετικός κρίκος της μανιάτικης κοινωνίας.Με θεμέλια την παράδοση στον οικισμό Βασιλάκιον Λακωνίας ο οικογενειακός φούρνος του Μονεμβασίτης δημιουργεί παξιμάδια ανώτερης ποιότητας. Πόσο διαφορετικό μπορεί να είναι ένα κριθαρένιο παξιμάδι; Φτιαγμένα με τα πιο αγνά υλικά της Μάνης, με 80% περιεκτικότητα σε κριθάρι, ψήνονται σε ξυλόφουρνο, με χαμηλά λιπαρά και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Απολαύστε τα οικογενειακώς βρεγμένα για λίγο σε νερό με κάθε φαγητό, αντί για ψωμί. Μοναδική γεύση χωρίς χοληστερόλη!
Όλη τη γκάμα από τα παξιμάδια του,θα τα βρείτε στο κατάστημα Γαλακτοκομικά Καρύας στο Βύρωνα.

Φασόλια πλακέ μεγαλόσπερμα Πρεσπών απο τον Αγροτικό συνεταιρισμό εθνικού Δρυμού Πρεσπών << Ο ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ >>



Τα φασόλια της Πρέσπας έγιναν γρήγορα γνωστά για την εξαιρετική τους ποιότητα, είναι λευκά σε χρώμα είναι λεπτόφλουδα, με ιδιαίτερη γεύση αποτέλεσμα του   ιδανικού περιβάλλοντος καλλιέργειας που προκύπτει από το μοναδικό συνδυασμό εδαφικών και κλιματικών συνθηκών.  Η Πρέσπα διαθέτει εδάφη με εξαιρετική στράγγιση που είναι ζωτικής σημασίας για τον καλό αερισμό της ρίζας του φασολιού που δεν αντέχει σε ασφυκτικές συνθήκες και χρειάζεται επαρκή εφοδιασμό με οξυγόνο και άζωτο για τα συμβιωτικά βακτήρια που δεσμεύουν το ατμοσφαιρικό άζωτο.  Το φασόλι προτιμά εδάφη με ουδέτερο pH. Στην Πρέσπα  τα γεωργικά εδάφη προέκυψαν από πυριγενή γρανιτικά πετρώματα που χαρακτηρίζονται με υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο και μηδενική περιεκτικότητα σε ελεύθερο ανθρακικό ασβέστιο που συμβάλει σε εξαιρετικά μικρό χρόνο βρασίματος κατά το μαγείρεμα των φασολιών. Τα φασόλια των Πρεσπών καταχωρήθηκαν ως Προϊόντα Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης για τις παραπάνω μοναδικές ιδιαιτερότητες που αναφέραμε ότι έχουν από την εν λόγω περιοχή για δύο φυτικά είδη τα οποία είναι:
 # ΦΑΣΟΛΙΑ ΠΛΑΚΕ ΜΕΓΑΛΟΣΠΕΡΜΑ ΠΡΕΣΠΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΓΕ
 # ΦΑΣΟΛΙΑ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ ΠΡΕΣΠΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΓΕ
Τα αυθεντικά φασόλια Πρεσπών μπορείτε να τα προμηθευτείτε από τα πρατήρια "ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΚΑΡΥΆΣ" στο Άργος και στην Αθήνα.

Related Posts :



Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια: