Google+ Γαλακτοκομικά Καρυάς - Μαυρόγιαννης Θεοδόσιος: Ένας πολύτιμος οδηγός γευστικής απόλαυσης. #ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Ένας πολύτιμος οδηγός γευστικής απόλαυσης. #ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

Προϊόντα Ελλήνων παραγωγών που εκφράζουν στο έπακρο την ελληνική ποιότητα και γεύση και πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσετε!  
   
      Από την αφρόκρεμα των ελληνικών προϊόντων τα επιλέξαμε για εσάς και πλέον εξαιρετικές γεύσεις που αξίζει να γνωρίσετε και να δοκιμάσετε. Σας τις παρουσιάζουμε με τυχαία σειρά.
Θα βρίσκονται όλα συγκεντρωμένα εκεί, μπροστά σας, στο μαγαζάκι μας. Ένας θησαυρός ελληνικών γεύσεων από επιλεγμένους παραγωγούς με γνώση και μεράκι -από τυριά παραδοσιακής τυροκόμησης και όσπρια παλαιών σπόρων μέχρι τοπικά ζυμαρικά, ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας, σπιτικές μαρμελάδες, αλλαντικά σπάνιας νοστιμιάς, κρασιά και μπίρες μικρών παραγωγών. Μοναδική ευκαιρία να τα δείτε από κοντά, να συζητήσετε γι' αυτά μαζί μας, να τα γευτείτε, ακόμα και να τα προμηθευτείτε. Αυτή η λίστα θα είναι ένας πολύτιμος σύμβουλος στην επίσκεψή σας.

Βαρελίσιο τυρί Καρυάς 

Εχει αρώματα φρέσκου γάλακτος με νότες από γρασίδι, στο στόμα είναι φρέσκια, βουτυράτη και ευχάριστα αλμυρή, ελαφρά πικάντικη. Μια ορεινή βαρελίσια που ξεχωρίζει σε γεύση και ποιότητα. Παρασκευάζεται στο τυροκομείο μας της οικογένειας Μαυρόγιαννη, στην καρδιά του Κωλοκοτρονιτσίου, από φρέσκο γάλα ορεινών αιγοπροβάτων του Αρτεμισίου, του Χτενιά , του βρουστιού, μικρών παραγωγών. Θα τη βρούμε μαζί με τη γραβιέρα Καρυάς, το κατσικίσιο και τα υπόλοιπα τυριά τους στα πρατήρια τους καθώς και στο τυροκομείο.

                        Λαδοπαξίμαδο τύπου Κυθήρων 

 Αφράτα, τραγανά, με τη νοστιμιά που τους χαρίζει το διακριτικό ελαιόλαδο, συνδυάζονται ιδανικά με πολλές γεύσεις και γίνονται η βάση για εξαιρετικά ορεκτικά, αντιπροσωπευτικά  του απέριττου και νόστιμου ελληνικού τραπεζιού. Η παλιά παραδοσιακή συνταγή ακολουθείται με γνώση από το "Ξυλόφουρνο του Θανάση" του ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΤΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, που συνεχίζει το επάγγελμα του πατέρα του. Το ελαιόλαδο είναι ντόπιο και η παρασκευή γίνεται στο χέρι, στο σύγχρονο εργαστήριο του φούρνου, στο γραφικό χωριό Βασιλάκιον / ΛΑΚΩΝΙΑΣ. Θα τα βρούμε στα Γαλακτοκομικά Καρυάς, μαζί με την ποικιλία παξιμαδιών του παραδοσιακού αρτοποιείου.

                        Λουκάνικα με πορτοκάλι "Δαγρές"

 Γίνονται από χοιρινό κρέας με προσθήκη φρέσκιας φλούδας πορτοκαλιού και μυρωδικών, σύμφωνα με την παραδοσιακή συνταγή της Τρίπολης, είναι πολύ νόστιμα ψητά ή στο τηγάνι χωρίς άλλο λίπος, αλλά και μαζί με γίγαντες στο φούρνο. Παρασκευάζονται από τη βιοτεχνία αλλαντικών Δαγρές, με καταγωγή από την Τρίπολη και ιστορία από το 1920. Τα λουκάνικα είναι η ειδικότητά τους και ανάμεσα στα πολλά είδη ξεχωρίζουν τα μοσχαρίσια με κρασί και θυμάρι και τα λουκάνικα  με το πράσο. Θα υπάρχουν στα δύο καταστήματα μας

                                   Αβγοτάραχο "χλωρό" Τρικαλινού


Λυώνει στο στόμα ελευθερώνοντας συμπυκνωμένη γεύση θάλασσας, ξηροκαρπάτες νότες, ευχάριστη αλμύρα και υπέροχη, μακρυά επίγευση. Το αβγοτάραχο, που παρασκευάζεται στην περιοχή του Μεσολογγίου εδώ και αιώνες, προέρχεται από τα αβγά της μπάφας (του θηλυκού κέφαλου) και ήταν το εκλεκτό και πολύτιμο κέρασμα των ψαράδων της λιμνοθάλασσας.Η επεξεργασία γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο και το αβγοτάραχο εμβαπτίζεται στο τέλος σε φυσικό κερί μέλισσας για να διατηρηθεί.Μαλακό και μαστιχωτό, με πιο ήπια γεύση, αυτό το ιδιαίτερο αβγοτάραχο μέσα στο διάφανο, μεταξένιο του ένδυμα από κερί, κατακτάει όποιον το δοκιμάσει. Το ονόμασαν "μελίχλωρο αβγοτάραχο" και το παρασκευάζει η εταιρία Trikalinos, που έκανε γνωστό το αβγοτάραχο εκτός συνόρων και αναγνωρισμένο σαν ένα από τα top gourmet προϊόντα παγκοσμίως. Απολαύστε το ιδανικά με ένα malt με θαλασσινά αρώματα, αλλά και με ένα παλαιωμένο τσίπουρο ή μια βότκα.Δεν θα λείπει, βέβαια, από το μαγαζάκι μας

 Eλαιόλαδο Καρυάς - Μποζιονέλου/Μαυρόγιαννη Αγγελική

Από παλαιούς ελαιώνες άνυδρης ορεινής καλλιέργειας στο χωριό Καρύα στους πρόποδες του Αρτεμισίου,με τη μυρωδιά φρεσκοστυμμένης ελιάς, έχει γεύση ελαφρειά, φρουτώδη, πολύπλοκη και πιπεράτη,με εξαιρετικά χαμηλή οξύτητα αποτέλεσμα της πρώϊμης συλλογής του καρπού και της εξαιρετικής του διαχείρισης.Παράγεται από την οικογένεια μας, που έχει σαν φιλοσοφία την αγνή και κοντά στη φύση παραγωγή...αξίζει να το δοκιμάσετε.

Related Posts :



Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια: