Google+ Γαλακτοκομικά Καρυάς - Μαυρόγιαννης Θεοδόσιος: Μία αξέχαστη εκδρομή στο Χωριό..!!

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Μία αξέχαστη εκδρομή στο Χωριό..!!

    Στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια αναπτύσσονται όλο και πιο συστηματικά ομάδες με ανθρώπους,ντόπιους  ή που νιώθουν σαν ντόπιοι, οι οποίοί αγαπούν τα ήθη, έθιμα, κουλτούρα, φύση, τα προϊόντα της ελληνικής γης και όλα αυτά θέλουν να τα μοιραστούν με τους επισκέπτες-ταξιδιώτες της ίδιας φιλοσοφίας που αποφασίζουν να εμπλουτίσουν τις δραστηριότητές τους με προγράμματα δράσεων, όπως είναι , ο οικολογικός τουρισμός, ο αγροτουρισμός ο γαστροτουρισμός κ.λπ.



     Στο πνεύμα αυτό η ομάδα ‘Grecopaths’,σε συνεργασία με την ‘Πύλη Πελοποννησιακού Πολιτισμού’ και το Greco Food επισκέφτηκαν το χωριό μας με τους μικρούς μας ταξιδιώτες να τους μένει αξέχαστο και τους μεγάλους να αναπολούν την ανέμελη ζωή που έζησαν σαν παιδιά στη φύση!









Αρχικά επισκέφτηκαν την παραδοσιακή τυροκομική μονάδα ¨Γαλακτοκομικά Καρυάς¨ του Θεοδόση Μαυρόγιαννη.








Μικροί και μεγάλοι μάθαμε πώς παρασκευάζονται με αγάπη και μεράκι το αυθεντικά τυροκομικά που επιλέγουμε κάθε μέρα στο τραπέζι μας!




 































Την παράσταση έκλεψε πάντως η νέα γενιά που έδειξε ότι διαθέτει μαστοριά και κέρδισε όλους με την γεύση του ολόφρεσκου ανθότυρου που παρασκεύασε παίρνοντας βαθμολογία (
Ανθότυρο αααά´´´´´´´´ ) όπως μας ομολόγησαν κατά λέξη!!







Posted by Πύλη Πελοποννησιακού Πολιτισμού on Τετάρτη, 1 Απριλίου 2015




Ανθότυρο αααά´´´´´´´´
Posted by Πύλη Πελοποννησιακού Πολιτισμού on Τετάρτη, 1 Απριλίου 2015

Η συνέχεια είχε πεζοπορία στο μονοπάτι του παραμυθού με τους 7 νερόμυλους



Το μονοπάτι μας ξεκινά από την Καρυά και ανεβαίνει ανηφορικά στα καλντερίμια του χωριού.




Μετά από λίγο συναντάμε το πρώτο νερόμυλο του χωριού.



Στη συνέχεια ανηφορίζοντας πάντα, ξεκινά το μονοπάτι μέσα στο πλατανόδασος με ρυάκια να κυλούν συνεχώς.
Λιχουδιές από τον φούρνο 'Κολοκοτρωνίτσι!










Ιδανικό μέρος για ξεκούραση στην καρδιά του πλατανόδασους όπου εκεί θα ακούστε ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους φίλους με μια ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων.




Η διαδρομή μας συνεχίζει μέσα στο δάσος για περίπου 40λεπτά.Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας μέσα στο πλατανόδασος συναντάμε και τους υπόλοιπους νερόμυλους όπου κάποιοι είναι σε πολύ καλή κατάσταση διατηρητέοι.
Στη συνέχεια βγαίνουμε σε ‘ξέφωτο’ όπου συναντάμε γραφικό εκκλησάκι με ένα τεράστιο πουρνάρι δίπλα του. Οι ντόπιοι λένε ότι από εκεί πέρασε ο Παυσανίας και κάτω από τον ίσκιο του ξεκουράστηκε.




Θεατροπαιδαγωγικό παιχνίδι για τους μικρούς ταξιδιώτες
Αφέψιμα από μείγμα βοτάνων
 Από εκεί και έπειτα το μονοπάτι αρχίζει να κατηφορίζει μέσα από έλατα και κάνοντας μια κυκλική διαδρομή καταλήγει πάλι στο χωριό.




Related Posts :



Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια: