Google+ Γαλακτοκομικά Καρυάς - Μαυρόγιαννης Θεοδόσιος: To μονοπάτι του παραμυθού και οι 7 νερόμυλοι

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

To μονοπάτι του παραμυθού και οι 7 νερόμυλοι

Το μονοπάτι αυτό ξεκινά από το χωριό της Καρυάς, όπου είναι 32 χλμ έξω από το Ναύπλιο.

Η Καρυά, είναι το πιο γραφικό και όμορφο ορεινό χωριό της Αργολίδος, με 402 κατοίκους.
Είναι χτισμένη σε υψόμετρο 682 μέτρων και από εκεί ξεκινά και τον μονοπάτι για την κορυφή του Αρτεμισίου όπου είναι το πιο ψηλό βουνό της Αργολίδας και φυσικό σύνορο με τον Νομό Αρκαδίας με υψόμετρο 1771 μ.
Η κτηνοτροφία, τ’ αμπέλια, τα χωράφια και ελιές οι ασχολίες των κατοίκων.
http://grecopaths.gr
Με όλο τον εκσυγχρονισμό του και τα ανακαινισμένα σπίτια του διατηρεί και σήμερα στις γραφικές παλιές γειτονιές τα πανέμορ­φα πέτρινα σπίτια, τις δροσερές πηγές του, τα πλατάνια του, την πλατεία του χωριού με τις παραδοσιακές ταβέρνες, το καθαρό οξυγόνο, το μικροκλίμα που έχει προσελκύει επισκέπτες, ντόπιους αλλά και περιπατητές όλο το χρόνο.

Για εσάς έχουμε επιλέξει ‘το μονοπάτι του παραμυθιού με τους 7 νερόμυλους’ το οποίο ξεκινά από το χωριό.

Σημείο εκκίνησης : Καρυά Αργολίδας

Απόσταση : 5 χλμ

Επίπεδο : Μεσαίο

Υψομετρική διαφορά: 350 μ περίπου

Τρόπος διέλευσης : Με τα πόδια

Σημεία ενδιαφέροντος: Πανέμορφη διαδρομή ανάμεσα σε πλατάνια και νερόμυλους, παραδοσιακό χωριό, φανταστική θέα, νόστιμα τοπικά πιάτα

Συμπεριλαμβάνονται: ντόπιος συνοδός υπαίθρου, γνώστης αγγλικής γλώσσας, παραδοσιακό σνάκ, προσωπική ασφάλεια, μεταφορά από Ναύπλιο και πίσω, προσωπική ασφάλεια, μπατόν, σακίδιο (εφόσον χρειάζεται)
Φωτογραφίες από την περιήγηση
Σύντομη Περιγραφή :

Το μονοπάτι μας ξεκινά από την Καρυά και ανεβαίνει ανηφορικά στα καλντερίμια του χωριού. Μετά από λίγο συναντάμε το πρώτο νερόμυλο του χωριού.
Στη συνέχεια ανηφορίζοντας πάντα, ξεκινά το μονοπάτι μέσα στο πλατανόδασος με ρυάκια να κυλούν συνεχώς. Ιδανικό μέρος για ξεκούραση στην καρδιά του πλατανόδασους όπου εκεί θα ακούστε ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους φίλους με μια ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων.
Η διαδρομή μας συνεχίζει μέσα στο δάσος για περίπου 40λεπτά.Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας μέσα στο πλατανόδασος συναντάμε και τους υπόλοιπους νερόμυλους όπου κάποιοι είναι σε πολύ καλή κατάσταση διατηρητέοι. Στη συνέχεια βγαίνουμε σε ‘ξέφωτο’ όπου συναντάμε γραφικό εκκλησάκι με ένα τεράστιο πουρνάρι δίπλα του. Οι ντόπιοι λένε ότι από εκεί πέρασε ο Παυσανίας και κάτω από τον ίσκιο του ξεκουράστηκε.
Από εκεί και έπειτα το μονοπάτι αρχίζει να κατηφορίζει μέσα από έλατα και κάνοντας μια κυκλική διαδρομή καταλήγει πάλι στο χωριό.

Η διαδρομή αυτή δεν θεωρείται πεζοπορική αλλά εύκολη ορειβατική, λόγω της υψομετρικής διαφοράς και του κακοτράχαλου βουνίσιου χαρακτήρα της.

Πληροφορίες στο :
 http://grecopaths.grhttp://grecopaths.gr
                                                                 

Related Posts :



Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια: