Google+ Γαλακτοκομικά Καρυάς - Μαυρόγιαννης Θεοδόσιος: Καρυά Αργολίδας: Weekend στο τηλεοπτικό… Κολοκοτρωνίτσι!

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Καρυά Αργολίδας: Weekend στο τηλεοπτικό… Κολοκοτρωνίτσι!







Βόλτες | 15 Ιανουαρίου, 2016
Μαρία Ηλιάκη

Μπορεί κάποιοι μόνο και μόνο που βλέπετε την εικόνα  του χωριού το μυαλό σας να πηγαίνει στην τηλεοπτική σειρά «Το καφέ της Χαράς», αφού εκεί πραγματοποιήθηκαν πολλά από τα εξωτερικά γυρίσματα, οι περισσότεροι όμως γνωρίζουν πως πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα χωριά της Αργολίδας, γνωστό και ως «Η Αράχωβα της Αργολίδας».

Είναι χτισμένο αμφιθεατρικά και χαρακτηριστικό του γνώρισμα είναι η αρχιτεκτονική του. Σπίτια χτισμένα παραδοσιακά, με σκεπές από κεραμίδια, χαγάτια και περιποιημένες αυλές.
Η ευρύτερη περιοχή είναι κατάφυτη, μέσα στα έλατα και τα τρεχούμενα νερά, και αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους αγαπούν την πεζοπορία στη φύση.
Έχει ενδιαφέρον: Στο κέντρο του χωριού βρίσκεται η πλατεία, με πολλά καταστήματα και ταβέρνες. Εκεί κοντά είναι και η μητρόπολη, ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου.
Στην άκρη του χωριού, υπάρχουν τα ερείπια των παλιών νερόμυλων, που εργάζονταν παλιά οι κάτοικοι της περιοχής.
Λίγο έξω από το χωριό βρίσκεται η Ιερά Μονή της Παναγίας της Καρυάς και το «Μπρακατσάκι», η πηγή με το τρεχούμενο κρυστάλλινο νερό.
Τι να δοκιμάσουμε: Η περιοχή φημίζεται για τα γαλακτοκομικά της προϊόντα, αλλά από τον παραδοσιακό φούρνο αξίζει να δοκιμάσετε το φρεσκοψημένο ψωμί, τις τραχανόπιτες και τα τυροπιτάρια. Στις ταβέρνες του χωριού σας συνιστούμε να ζητήσετε τις γνωστές γκόγκες.
Το άρθρο της Μαρίας Ηλιάκη εδώ



Related Posts :



Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια: