Google+ Γαλακτοκομικά Καρυάς - Μαυρόγιαννης Θεοδόσιος: Άλλος δρόμος στο Χωριό μας

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Άλλος δρόμος στο Χωριό μας

Προγραμματικές θέσεις για την ευρύτερη περιοχή της Καρυάς του υποψήφιου προέδρου στη Τοπική Κοινότητα Καρυάς με τον συνδυασμό Δήμου Άργους – Μυκηνών «Άλλος δρόμος» 
Μαυρόγιαννη Ε. Αναστάσιου.

Κυρίες και Κύριοι,
Φίλες και φίλοι,
Αγαπητοί συγχωριανοί


Με τη βοήθεια του συνδυασμού «Άλλος δρόμος», οφείλω να καταθέσω την έντονη αγωνία που νιώθω για το μέλλον του τόπου μας και την έντονη επιθυμία μου να προσφέρω για την προκοπή του.
Με τη στήριξη σας  μπορείτε να με τοποθετήσετε σ’ αυτήν την θέση προκειμένου να συμβάλλω  αποφασιστικά στη βελτίωση της καθημερινότητας και στην  εξασφάλιση των στοιχειωδών υπηρεσιών που δικαιούμαστε όλοι μας.
Νιώθω,μιας και γέννημα θρέμμα του τόπου μας,καθήκον μου να δώσω μάχη για την καθημερινότητά μας.  Γιατί τα βασικά κοινωνικά αγαθά είναι δικαίωμα όλων των κατοίκων του δήμου Άργους-Μυκηνών.
Η απραξία, η στασιμότητα, η αναποτελεσματικότητα, η αδικία προς τα χωριά μας πρέπει επιτέλους να σταματήσουν. Μπορούμε να διοικήσουμε αποτελεσματικά και να οδηγήσουμε την πρώην κοινότητα Καρυάς στη θέση που της  αρμόζει.
Στόχος μας είναι η σωστή λειτουργία του Δήμου, βάζοντας στην άκρη κάθε κομματική, προσωπική και οικονομική σκοπιμότητα.
 
Ζώ και εργάζομαι όλα τα χρόνια στο Χωριό και γνωρίζω τα θέματα που μας απασχολούν καθώς και τις ελλείψεις και τα προβλήματα της ζωής μας στο Χωριό. Είναι προτεραιότητα μου που θα την διασφαλίσω αποφασιστικά μέσω της παρουσίας μου στον  «Άλλο δρόμο» σε συνεργασία πάντα με τα αξιόλογα άτομα που πλαισιώνουν τον συνδυασμό μας.
Νέα άτομα σε ηλικία, νέα και στην αυτοδιοίκηση, που σε συνδυασμό με τα έμπειρα, είναι έτοιμα για αλλαγές και τομές στον Δήμο μας.Κρατήσαμε λοιπόν την εμπειρία και την ενισχύσαμε με την ζωντάνια, την ορμή και τον αυθορμητισμό των νέων.
Είμαι περήφανος για τους υποψήφιους που πλαισιώνουν τον συνδυασμό μας.  Υποψήφιοι «της διπλανής πόρτας», ικανοί και άξιοι ο καθένας στον χώρο του, που έχουν εργαστεί σκληρά στη ζωή τους, με μεράκι και διάθεση για προσφορά. Άτομα με πάθος απο το  Άργος, Κουτσοποδί, Λέρνα, Λυρκεία, Μυκήνες, Νέα Κίο , Αλέα ,Αχλαδοκάμπο και απο σχεδόν όλα τα χωριά που απαρτίζουν τον δήμο μας.
Είμαστε πανέτοιμοι και ανοιχτοί να συνεργαστούμε με όλους  προκειμένου να αποκτήσουμε επιτέλους έναν Δήμο με «ταυτότητα».
Ξεκινάμε την κοινή προσπάθεια με στόχο τη δυναμική ανάπτυξη και ευημερία, την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων και την αναζήτηση διεξόδων και λύσεων χωρίς παρωπίδες και αλαζονεία.
Τα προβλήματα πολλά και γνωστά. Χωριά χωρίς δρόμους, εμπορική απαξίωση του τόπου μας. Πρέπει να τονωθεί η αγορά με σεβασμό γιατί στα εμπορικά καταστήματα εργάζονται τα παιδιά κυρίως απο τα Χωριά μας .Θέλουμε έναν δήμο για όλους μας όχι μονο για αυτούς που έχουν χρήματα για καφέ και καλοπέραση στο κέντρο του Άργους  και πεζοδρόμια γεμάτα τσιμεντένιες μπάλες. Δεν αρκεί να συζητάμε μόνο για όλα αυτά. Καθήκον μας είναι να υλοποιήσουμε τα αυτονόητα.
Είναι καιρός πλέον συγχωριανοί μου να αντιδράσουμε. Να απορρίψουμε την αδιάφορη στάση των εχόντων την εξουσία στα χέρια τους για τα Χωριά μας και τον πολιτικό εγωισμό και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας για μια αξιοπρεπή καθημερινότητα για την οποία η σημερινή δημοτική αρχή απέτυχε παταγωδώς να μας την προσφέρει.
Δεν υπάρχουν μικρά και αδύναμα χωριά. Υπάρχουν μικροί και άβουλοι άρχοντες που πιστεύουν ότι για την άσχημη κατάσταση φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από τους ίδιους. Η νοοτροπία αυτή πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει. Ύστερα λοιπόν από τα χρόνια στασιμότητας και παρακμής για τα Χωριά μας,  σας καλώ όλους να αγωνιστούμε για το συμφέρον και το σεβασμό όλων των δημοτών του μεγάλου δήμου μας.
Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις.
Υπάρχει γνώση και εμπειρία.
Υπάρχει θέληση.
Υπάρχει όρεξη για δουλειά.
Είναι ο άλλος δρόμος.
Ξέρουμε καλά ποια κατεύθυνση χρειάζεται ο Δήμος μας για να είναι ελκυστικός για όσους ζουν εδώ και για όσους θα μπορούσαν να τον επιλέξουν και να επενδύσουν σ αυτόν.
Ξέρουμε καλά το Χωριό μας, τις ανάγκες του και τα προβλήματά του.
Ο δρόμος είναι ανηφορικός και δύσκολος σαν ανάβαση στο Αρτεμίσιο. Αγωνιζόμαστε για την αξιοποίηση κάθε τοπικού μας πόρου, δίνοντας οριστικό τέλος στην μονόπλευρη διαχείριση της σημερινής δημοτικής αρχής. Αυτό  αποτελεί δέσμευση, χωρίς κανέναν συμβιβασμό.
Παρουσιάζοντας μερικές από τις  βασικές αρχές που συζητήσαμε και δεσμεύτηκε προσωπικά ο συνδιασμός μας προς εμένα και τους άξονες προτεραιότητας της δημιουργίας ενός Δήμου με «ταυτότητα».

·         Απόλυτος σεβασμός στην καθημερινότητα των πολιτών και το εννοώ.

·         Αξιοποίηση της ακίνητης δημοτικής περιουσίας που τόσα χρόνια παραμένει ανεκμετάλλευτη (π.χ. καλλιεργήσιμη γη, κτίρια του Δήμου).

·         Τόνωση των χωριών μας, επιδιορθώνοντας την αγροτική οδοποιία και με προτεραιότητα στα πλάνα μας στη γεωργία και κτηνοτροφία των χωριών μας.   Δεσμεύτηκαν να συμμετέχουμε όλοι οι τοπικοί πρόεδροι στα συμβούλια για τον σχεδιασμό των έργων και παρεμβάσεων που απαιτούνται κατά την κρίση μας, σχετικά με σημαντικά έργα που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της περιοχής μας στον αγροτικό τομέα (αγροτικοί δρόμοι, συμβουλές για ανάπτυξη στα Χωριά). Η πάγια προκαταβολή είναι αναφαίρετο δικαίωμα των προέδρων. Η περιφέρεια πρέπει να πάψει να είναι το αποπαίδι του Δήμου.
 
·         Ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, προβάλλοντας τα τοπικά μας προϊόντα, ανάδειξη της  ιστορίας και του πολιτισμού του Δήμου μας, αξιοποιώντας τα μνημεία μας,ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς των χωριών μας ωστε να δώσουμε έμφαση και στο τουρισμό ( εναλλακτικό  τουρισμό ,αγροτουρισμό, αθλητικό  τουρισμό , οικοτουρισμό και με την βοήθεια των πολιτιστικών συλλόγων μας, τον πολιτιστικό τουρισμό στα χωριά μας).


·         Διεκδίκηση χαμένων κονδυλίων για τα χωριά μας.

 

Κλείνοντας, δηλώνω κατηγορηματικά, ότι αρχή μου είναι η ισότιμη και δίκαιη αντιμετώπιση όλων των συγχωριανών μου.
Το ήθος,το μέρακι,η αγάπη και πάνω απο όλα η γνώση του τόπου , μου δίνουν τη δύναμη και το θάρρος να ζητήσω από όλους σας να με στηρίξετε για να γίνουν πράξη όσα σχεδιάσαμε για να αλλάξει δρόμο επιτέλους η εικόνα της ευρύτερης περιοχής της Καρυάς.

Related Posts :



Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια: