Google+ Γαλακτοκομικά Καρυάς - Μαυρόγιαννης Θεοδόσιος: Το ασβέστιο μπορεί να αυξήσει την διάρκεια ζωής

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Το ασβέστιο μπορεί να αυξήσει την διάρκεια ζωής


Το ασβέστιο αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά, που πρέπει απαραίτητα να προσλαμβάνουμε μέσα από τη διατροφή μας. Το ζητούμενο είναι αν παίρνουμε όσο χρειάζεται, μιας και νέα έρευνα έρχεται να πιστοποιήσει το γεγονός ότι μια πλούσια σε ασβέστιο διατροφή, μπορεί να αυξήσει την διάρκεια ζωής για τις γυναίκες.

Η εν λόγω μελέτη πραγματοποιήθηκε το Πανεπιστήμιο McGill στον Καναδά και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν την υγεία 9.033 ανδρών και γυναικών, μεταξύ του 1996 και του 2007 και στη συνέχεια εξέτασαν αν το ασβέστιο που προσλάμβαναν από τη διατροφή τους αλλά και από συμπληρώματα είχαν κάποια επίδραση στην υγεία τους.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες που προσλάμβαναν έως 1.000 mg ανά ημέρα μπορεί να ζουν περισσότερο. Οι υψηλές προσλήψεις ασβεστίου στην παρούσα μελέτη συνδέθηκαν με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, ανεξάρτητα από το αν η πηγή προήλθε από συμπληρώματα ή πλούσια σε ασβέστιο τρόφιμα.

Οι καλύτερες πηγές ασβεστίου στη διατροφή μας είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Μία μερίδα, που αντιστοιχεί σε ένα ποτήρι γάλα ή ένα κεσεδάκι γιαούρτι ή 1 μικρό κομμάτι κίτρινο τυρί, περιέχει περίπου 300 mg ασβεστίου.
Αν αναλογιστεί κανείς ότι μια ενήλικη υγιής γυναίκα θα πρέπει κάθε μέρα να προσλαμβάνει τουλάχιστον 900 mg, τα οποία μπορεί να φτάνουν μέχρι τα 1500 mg σε ιδιαίτερες περιπτώσεις όπως γυναίκες με οστεοπόρωση ή στην εμμηνόπαυση, είναι απαραίτητη καθημερινά η κατανάλωση τουλάχιστον τριών μερίδων γαλακτοκομικών προϊόντων.

Related Posts :



Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια: