Google+ Γαλακτοκομικά Καρυάς - Μαυρόγιαννης Θεοδόσιος: ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ.!!

Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ.!!

Η Αγγλία έκανε την αρχή στην κατοχύρωση κριτηρίων για το ελληνικό γιαούρτι.
Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου έδωσε τέλος στην υπόθεση “GreekYoghurt”, με την απόφασή του να είναι οριστική, χωρίς δυνατότητα άσκησης περαιτέρω ενδίκων μέσων.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο το στραγγιστό γιαούρτι που παρασκευάζεται στις ΗΠΑ ως “GreekYoghurt” πρέπει:
- Να παρασκευάζεται, σύμφωνα με μία διαδικασία στράγγισης που αφαιρεί τον υδαρή ορό γάλακτος
- Να μην περιέχει πρόσθετα ή συντηρητικά και
- Να παρασκευάζεται στην Ελλάδα.

Η νεοϋορκέζικη εταιρεία Chobani του Τούρκου επιχειρηματία Χαμντί Ουλούκαγια κυριαρχεί στην αγορά των ΗΠΑ , κατέχοντας σχεδόν το 50% της αγοράς. Ο Ουλούκαγια ανακυρήχθηκε το 2013 «Διεθνής Επιχειρηματίας της Χρονιάς» από την Ernst & Young κερδίζοντας στο διαγωνισμό της μεταξύ 48 άλλων επιχειρηματιών.
Newsroom Enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ



Related Posts :



Blog Widget by LinkWithin
Δημοσίευση σχολίου