Google+ Γαλακτοκομικά Καρυάς - Μαυρόγιαννης Θεοδόσιος: Οδοιπορικό στο ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ: Ο βοσκός Βασίλης ΓΑΛΑΝΗΣ (ΠΕΤΡΊΤΣΑΣ) με τα 150 γίδια του

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Οδοιπορικό στο ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ: Ο βοσκός Βασίλης ΓΑΛΑΝΗΣ (ΠΕΤΡΊΤΣΑΣ) με τα 150 γίδια του

Μια ξεχωριστή εμπειρία για τους ανθρώπους της πόλης είναι πάντα μια εξόρμηση στο βουνό. Ανάμεσα στην Αργολίδα και την Αρκαδία υπάρχει το βουνό της θεάς Αρτέμιδας, το Αρτεμίσιο.
Ορεινός όγκος που χιλιάδες χρόνια τώρα έχει την δική του ιστορία, αφού η επικοινωνία των κατοίκων των δύο παραπάνω περιοχών της Πελοποννήσου επέβαλλε μέχρι πριν λίγα χρόνια την ανάβαση και κατάβαση του όγκου αυτού. Πολλές ώρες πορείας μέσα στις οποιεσδήποτε καιρικές και όχι μόνο συνθήκες.
Το Αρτεμίσιο έτσι έχει την δική του ιστορία. Κομμάτι αυτής της ιστορίας οι κάτοικοι του. Σκληρές οι συνθήκες διαμονής στις πλαγιές του βουνού και σε υψόμετρα άνω των 800 μέτρων.
Ένα από τα όμορφα χωριά της Αργολίδας στο Αρτεμίσιο είναι και η Καρυά. Ένα χωριό που οι καιρικές συνθήκες ανάγκασαν τους κατοίκους του τρεις φορές να μετακομίσουν κατεβαίνοντας όλο και πιο χαμηλά. Χωριό του Άργους σήμερα η Καρυά έχει τραβήξει και το τουριστικό ενδιαφέρον.
Πιο πάνω από την Καρυά και σε υψόμετρο πάνω από τα 800 μέτρα σήμερα παραμένουν να μας θυμίζουν και τις παλαιές ημέρες οι βοσκοί. Καλοκαίρι πάνω στο βουνό, χειμώνα στην πεδιάδα, ένα ταξίδι που γίνεται κάθε χρόνο για χιλιάδες χρόνια.
Εκεί λοιπόν επάνω στο Αρτεμίσιο και σε υψόμετρο άνω των χιλίων μέτρων ήρθαμε σε επαφή με το βουνό. Είδαμε το ελατόδασος, τις κορυφές των απέναντι βουνών, τα ξωκλήσια, τις στάνες, τους κατοίκους του βουνού βοσκούς και ζώα.
Ο δημοσιογράφος Μιχάλης Καζάς για λογαριασμό του VD media group, συνομίλησε και έφτιαξε το βίντεο που ακολουθεί με έναν από τους βοσκούς, τον Βασίλη Γαλάνη (Πετρίτσας όπως είναι γνωστός στην περιοχή). Ο Βασίλης γεννήθηκε και ζει περισσότερο από 85 χρόνια εδώ λίγο πιο κάτω από την κορυφή του Αρτεμισίου. Έχει παρέα τα 150 γίδια του και είναι ενημερωμένος για τα πάντα. Δείτε το βίντεο και ακούστε τι είπε ο Βασίλης.

Το βίντεο θα προβληθεί από το Travelpeloponnisos.gr, το Argonafplia.gr και το VDmedia WebTv.



άρθρο από:http://travelpeloponnisos.gr/



Related Posts :



Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια: