Google+ Γαλακτοκομικά Καρυάς - Μαυρόγιαννης Θεοδόσιος: ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ! ΤΟΥΡΛΑ 1492 m. – ΚΟΥΤΡΟΥΛΟΣ 1772 m. στό ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ

Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014

ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ! ΤΟΥΡΛΑ 1492 m. – ΚΟΥΤΡΟΥΛΟΣ 1772 m. στό ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ


Ο ΚΩΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΙΣΙΟΥ
Αρκετές φορές έχουμε επισκεφτεί τον ορεινό όγκο του Αρτεμισίου με αναβάσεις σε όλες του τις κορυφές. Αυτή την φορά θέλαμε κάτι διαφορετικό, κάτι πιο δυνατό και όπως είναι γνωστό καινούργιες κορυφές δεν δημιουργούνται πια από την φύση, αποφασίσαμε να πεζοπορήσουμε στην Τούρλα 1492 m. και στην συνέχεια στην υψηλότερη κορυφή τον Κουτρουλό 1772 m.

ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΑΣ ΜΕ GPS
 Κυριακή πρωί από τον γνωστό δρόμο περνώντας από Νεστάνη συνεχίσαμε στο ημιτελές ασφαλτόδρομο προς Καρυά. Τα λίγα χιλιόμετρα ασφαλτόστρωσης που έγιναν διαφημιστήκαν τόσο πολύ από τα ΜΜΕ σαν έργο ανάπτυξης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου που θα ένωνε την Αρκαδία με την Αργολίδα σταματούν απότομα στην βάση της Τούρλας από εκεί και ύστερα χωματόδρομος κακής βατότητας.    
ΧΩΜΑΤΟΔΡΟΜΟΣ ΚΑΚΗΣ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ
Η ανάβαση προς την Τούρλα γνωστή, ο καιρός πολύ καλός με ένα παγωμένο βοριαδάκι να μας δροσίζει, φτάσαμε εύκολα στην κορυφή Τούρλα. Δίχως καθυστερήσεις στήσαμε την κεραία για τα βραχέα στην συχνότητα των 14 μεγακύκλων και έγιναν 52 QSO.

ΤΟΥΡΛΑ 1492 Μ. ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ SV/PL-136


SV3GLI/P ON SV/PL-136
ΛΕΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ ?
 Από την Αθήνα έγινε επαφή με τον Γιώργο SV1KU με πολύ δυνατό σήμα. Μετά από τις καθιερωμένες φωτογραφίες και ένα μικρό κολατσιό, απολαμβάνοντας τις γύρω κορυφές που λουζόντουσαν από ήλιο μαζέψαμε τα πράγματα μας, τον εξοπλισμό και κατηφορίσαμε προς το σημείο που είχαμε αφήσει το αμάξι. Δεδομένου της εύκολης ανάβασης στην Τούρλα 1492m. σειρά έχει τώρα ο Κουτρουλός 1772m. η κύρια κορυφή του Αρτεμισίου.


ΤΑ ΒΡΑΧΙΝΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΛΑ
Ο ΚΑΜΠΟΣ ΤΗΣ ΝΕΣΤΑΝΗΣ ΚΑΙ ΣΑΓΚΑ
Συνεχίσαμε στον τρισάθλιο χωματόδρομο προς την βρύση του Μπρακατσάκι. Δρόμος για 4Χ4 και αγροτικά αυτοκίνητα, ενώ το ΙΧ παρά την περίσσια τέχνη του Γιάννη σαν επαγγελματία οδηγού και την καθοδήγηση από εμένα, κατεβαίνοντας στα δύσκολα σημεία να μπαλώσω με πέτρες τα χαντάκια, παρά ταύτα το αμάξι ξυρίζει τον δρόμο σαν Γκρειντερ! Μετά βασάνου φτάσαμε στην βρύση για ανεφοδιασμό νερού και προσωρινής ξεκούρασης. 
ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΣΤΟ ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ
Αργότερα λίγα μέτρα πιο πάνω αφήσαμε το αμάξι στην στάνη και συνεχίσαμε δεξιά στον χωματόδρομο που μας οδηγεί στην βάση του Αρτεμισίου.

ΕΔΩ ΣΤΡΙΒΟΥΜΕ ΔΕΞΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΠΡΑΚΑΤΣΑΚΙ
Ακολουθήσαμε τα κόκκινα σημάδια ανεβαίνοντας σταδιακά. Στο σημείο που διασταυρώνεται το μονοπάτι με το άλλο που έρχεται από την Καρυά, συναντήσαμε ορειβάτες από τον Σύλλογο Βριλησσός να κατεβαίνουν.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΟΣ ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ
Λίγη κουβεντούλα με μερικούς να ρωτάνε τι είναι αυτό που μεταφέρω στο σακίδιο. Τους εξήγησα εν συντομία και συνεχίσαμε να σκαρφαλώνουμε προς την κορυφή. Σε λίγα λεπτά φτάσαμε στην κορυφή, το αεράκι είχε δυναμώσει είναι μεσημέρι πια και το αντιανεμικό απαραίτητο. Στήσαμε ξανά την κεραία για το πρόγραμμα SOTA. Πραγματοποιήθηκαν 33 QSO από Ευρώπη και Αμερική.
SV3GLI/P ON SV/PL098 ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ 1772 μ.
Μείναμε λίγο παραπάνω για ξεκούραση στην κορυφή. Επιστρέψαμε σχεδόν από τα ίδια κατεβαίνοντας ευθεία από το λούκι για να μην νυχτώσουμε. Σύντομα ήμασταν στον χωματόδρομο και σε λίγο στο αμάξι.
ΓΙΑΝΝΗΣ
Αποφασίσαμε η επιστροφή να γίνει από την Καρυά για να αποφύγουμε τον άθλιο χωματόδρομο. Κατηφορίσαμε προς Αργολίδα αλλά εξαπατηθήκαμε. Σε πολλά σημεία ο δρόμος που οδηγεί στο γνωστό μας τηλεοπτικό Κολοκοτρωνίτσι (Καρυά) είναι διαλυμένος, επικίνδυνα βράχια και πολλές πέτρες, σπασμένο οδόστρωμα και βαθιές λακκούβες, μας παίρνει ώρα να φτάσουμε στο χωριό για ένα εσπερινό καφεδάκι.


ΤΟ ΛΕΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΔΡΟΜΟ ΑΥΤΟ ;

 ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ !
Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας λένε για την ταλαιπωρία τους, μιας και έχουν αρκετά μαντριά επί του δρόμου.
ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ 1772 μ. SV/PL-098
Η δύση του Ηλίου είναι εντυπωσιακή φωτίζοντας την επιβλητική κορυφή, αφήνουμε το όμορφο χωριό φτάνοντας προς την Στέρνα και από εκεί στην εθνική οδό με κατεύθυνση προς Τρίπολη. Ανηφορίζοντας χαιρετάμε το Αρτεμίσιο αριστερά μας που αφήνεται στην αγκαλιά της νύχτας.  

Related Posts :Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια: